Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Njemačka vojska se priprema za izlazak na ulice, prvi put nakon 2. Svjetskog rata

Njemačka vojska se priprema za izlazak na ulice, prvi put nakon 2. Svjetskog rata

leopard-tenkUsred rastućeg nacionalizma u Njemačkoj i nepopularnost njihovog vođe Angele Merkel i njezine politike “otvorenih granica”, zemlja se sada priprema za implementaciju vojske unutar svojih granica prvi put nakon Drugog svjetskog rata

Predvidive opasnosti terorizma od strane bliskoistočnih imigranata koje dolaze u Njemačkoj je prisililo njihove lidere da razmatre razmještanje snaga u zemlji u slučaju terorističkog napada velikih razmjera.

Postoji rastuća bojazan da je potencijal za teroristički napad velikih razmjera “razumljiv, čak i vjerojatan”, prema načelniku Zajedničke službe za podršku, poručnik generalu Martin Schelleis.

Zabrinutost za potencijalnu prijetnju dolazi od gotovo 30.000 azilanata koji i dalje poplavljuju zemlju svaki mjesec, samo iz Sirije.

Sve u svemu, Njemačka je primila 2,1 milijuna useljenika prošle godine, a više od polovice njih su bili ilegalni imigranti. (slika dolje).

Njemačka planira koristiti vojnika za borbu protiv terorizma unutar domaćih granica što je vrlo kontroverzan koncept za zemlju koja je prije sedam desetljeća izašla iz totalitarne vladavine.

trazitelji-azilaTakvi državni potezi nisu uopće bili dozvoljeni do sudske odluke u 2012. godini kada su proširili članak 35. njemačkog ustava kako bi se omogućilo da oružane snage budu razmještene unutar domaćih granica, ali samo kao odgovor na teroristički napad “katastrofalnih razmjera.”


Prema generalu Schelleisu, njemačke vojne snage imaju ključnu ulogu u pružanju brzog i učinkovitog odgovora na teroristički napad velikih razmjera.

Prema NBC-u:

“Ono što je važno u terorističkim situacijama velikih razmjera je da se brzo i učinkovito djeluje”, rekao je za NBC News. “To zahtijeva postupke koji će biti koordinirani i prakticirani.”

Schelleis je dodao da vojna pomoć unutar zemlje može ponuditi uključivanje ​​nadzora zračnog prostora niskih visina, kontrolne točke, uništenje eksplozivnih sredstava i čak savjete o nuklearnim, biološkim i kemijskim prijetnjama.

Njemačke oružane snage su uključene u obavljanju mirovnih misija u Afganistanu, na Kosovu, u Maliju i na Sredozemnom moru.

Prema njemačkoj udruzi Oružanih snaga, mnogi pripadnici oružanih snaga ne žele da se vojska koristi kao “osiguranje kod kuće. “

Mi smo bili pod dojmom da plan Angele Merkel koji je glasio “možemo učiniti” … se zapravo odnosio na to da “to možemo učiniti sa Bundeswehrom (njemačkim oružanim snagama)?”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,