Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Njema─Źka vojska se priprema za izlazak na ulice, prvi put nakon 2. Svjetskog rata

Njema─Źka vojska se priprema za izlazak na ulice, prvi put nakon 2. Svjetskog rata

leopard-tenkUsred rastu─çeg nacionalizma u Njema─Źkoj i nepopularnost njihovog vo─Ĺe Angele Merkel i njezine politike “otvorenih granica”, zemlja se sada priprema za implementaciju vojske unutar svojih granica prvi put nakon Drugog svjetskog rata

Predvidive opasnosti terorizma od strane bliskoisto─Źnih imigranata koje dolaze u Njema─Źkoj je prisililo njihove lidere da razmatre razmje┼ítanje snaga u zemlji u slu─Źaju teroristi─Źkog napada velikih razmjera.

Postoji rastu─ça bojazan da je potencijal za teroristi─Źki napad velikih razmjera “razumljiv, ─Źak i vjerojatan”, prema na─Źelniku Zajedni─Źke slu┼żbe za podr┼íku, poru─Źnik generalu Martin Schelleis.

Zabrinutost za potencijalnu prijetnju dolazi od gotovo 30.000 azilanata koji i dalje poplavljuju zemlju svaki mjesec, samo iz Sirije.

Sve u svemu, Njema─Źka je primila 2,1 milijuna useljenika pro┼íle godine, a vi┼íe od polovice njih su bili ilegalni imigranti. (slika dolje).

Njema─Źka planira koristiti vojnika za borbu protiv terorizma unutar doma─çih granica ┼íto je vrlo kontroverzan koncept za zemlju koja je prije sedam desetlje─ça iza┼íla iz totalitarne vladavine.

trazitelji-azilaTakvi dr┼żavni potezi nisu uop─çe bili dozvoljeni do sudske odluke u 2012. godini kada su pro┼íirili ─Źlanak 35. njema─Źkog ustava kako bi se omogu─çilo da oru┼żane snage budu razmje┼ítene unutar doma─çih granica, ali samo kao odgovor na teroristi─Źki napad “katastrofalnih razmjera.”

Prema generalu Schelleisu, njema─Źke vojne snage imaju klju─Źnu ulogu u pru┼żanju brzog i u─Źinkovitog odgovora na teroristi─Źki napad velikih razmjera.

Prema NBC-u:

“Ono ┼íto je va┼żno u teroristi─Źkim situacijama velikih razmjera je da se brzo i u─Źinkovito djeluje”, rekao je za NBC News. “To zahtijeva postupke koji ─çe biti koordinirani i prakticirani.”

Schelleis je dodao da vojna pomo─ç unutar zemlje mo┼że ponuditi uklju─Źivanje ÔÇőÔÇőnadzora zra─Źnog prostora niskih visina, kontrolne to─Źke, uni┼ítenje eksplozivnih sredstava i ─Źak savjete o nuklearnim, biolo┼íkim i kemijskim prijetnjama.

Njema─Źke oru┼żane snage su uklju─Źene u obavljanju mirovnih misija u Afganistanu, na Kosovu, u Maliju i na Sredozemnom moru.

Prema njema─Źkoj udruzi Oru┼żanih snaga, mnogi pripadnici oru┼żanih snaga ne ┼żele da se vojska koristi kao “osiguranje kod ku─çe. “

Mi smo bili pod dojmom da plan Angele Merkel koji je glasio “mo┼żemo u─Źiniti” … se zapravo odnosio na to da “to mo┼żemo u─Źiniti sa Bundeswehrom (njema─Źkim oru┼żanim snagama)?”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,