Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Marin le Pen: Hillary Clinton znaÄi rat, pustoÅ¡enje, destabiliziranje svijeta i globalne sukobe

Marin le Pen: Hillary Clinton znaÄi rat, pustoÅ¡enje, destabiliziranje svijeta i globalne sukobe

hillary-lepenÄŒelnica francuske krajnje desniÄarske stranke Nacionalni front Marine Le Pen podržala je republikanskog kandidata na predsjedniÄkim izborima u SAD Donalda Trumpa, upozorivÅ¡i da bi njegova demokratska protivnica Hillary Clinton donijela rat i nedaće svijetu

“Sve, samo ne Hillary Clinton – to je ono Å¡to je u najboljem interesu Francuske”, rekla je sinoć Le Pen CNN-u, odgovarajući na pitanje kojeg ameriÄkog predsjedniÄkog kandidata podržava.

Le Pen je izrazila uvjerenje da “Hillary Clinton znaÄi rat, pustoÅ¡enje, destabiliziranje svijeta, ekonomske izbore koji bi bili pogubni po francuski narod, geostrateÅ¡ke izbore koji bi doveli do globalnih sukoba”.

ÄŒelnica francuske krajnje desnice s Trumpom dijeli strategiju koja se zasniva na predstavljanju sebe kao “antisustava”, navodi britanska agencija.

“Nama je zajedniÄko to Å¡to nismo insajderi, nismo dio sustava, ne ovisimo ni od koga i ne primamo naloge ni od jedne financijske institucije”, rekla je ona, govoreći o Trumpu i sebi.

Marine Le Pen je kandidat na francuskim predsjedniÄkim izborima koji će biti održani travnja 2017. Iako njezina sve popularnija stranka ima uspjeha kod glasaÄa zbog antiimigrantskih stavova, Le Pen je u svojim govorima obazrivija od Trumpa, primjećuje Reuters.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,