Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » BOJKOT! Ovih 7 popularnih brandova čokolade potiču djecu na prisilni rad

BOJKOT! Ovih 7 popularnih brandova čokolade potiču djecu na prisilni rad

djeca-radniciNitko ne želi podržati dječje ropstvo, ali milijuni ljudi u svijetu nesvjesno financiranje dječju trgovinu robljem i dječji prisilni rad u Zapadnoj Africi svaki put kad kupe čokoladu

Prosječni Europljanin potrpa u sebe više od 6 kilograma čokolade svake godine. Čokolada je unosan posao, vrijedan preko 10 milijardi dolara godišnje – ali nažalost neke dobro poznate tvrtke odbijaju zaustaviti financiranje dječju trgovinu robljem.

Te tvrtke se promoviraju kao promotori zdravlja, oslanjaju se na potrošače koji ostaju u mraku u svezi njihovih ilegalnih radnji i profita koji dolazi od strane prisilnog dječjeg robovskog rada.

U 2014. godini, a tužba je podnesena protiv osam tvrtki – uključujući Hershey, Mars i Nestle – navodeći da su poduzeća obmanjivala potrošače koji su “nesvjesno” financirali trgovinu djecom i prisilni rad u zapadnoj Africi, koja je dom dvije trećine svjetske proizvodnje kakaa.

Ove tvrtke obećavaju da će prestati koristi dječji prisilni rad već desetljećima, ali oni zanemaruju svoja obećanja, a djeca su još uvijek u lancima. Došlo je vrijeme kada se zahtijeva da dječje ropstvo mora biti ukinuto, a najbolji način za to je da se glasuje na odlazak.

Djeca radnici su u rasponu starosti od 11-16 godina (ponekad mlađi). Oni su zarobljeni u izoliranim farmama na kojima rade 80 do 100 sati tjedno.

“Mlatili su nas i to je bio dio mog života”, rekao je oslobođenik Aly Diabate, novinarima.

“Svaki put kada bi nas natovarili sa vrećama punim kakaa i kada bi pali dok smo ih nosili, nitko nam nije pomogao. Umjesto toga, oni nas tukli i tukli sve dok ponovo ne bi podigli vreću i nastavili hodati.”

Kako ne biste podržavali ropstvo djece i prisilni rad, ovo su sedam brandova čokolade koje većinom zarađuju na dječjoj radnoj znazi i robovima:

  • Hershey
  • Mars
  • Nestle
  • ADM Cocoa
  • Godiva
  • Fowler’s Chocolate
  • Kraft

 
“Tamna strana čokolade” – dokumentarni film, pogledajte:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,