Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » HOLLYWOOD PREPORU─îIO: Ukrajinski vojni vrh pravio ‘re┼żirane’ scene rata pa ih poturao kao realne fotografije sa linije fronta

HOLLYWOOD PREPORU─îIO: Ukrajinski vojni vrh pravio ‘re┼żirane’ scene rata pa ih poturao kao realne fotografije sa linije fronta

ukrajina-rezirane-fotoMINISTAR OBRANE STEPAN POLTORAK ZBOG SKANDALA MORAO JE OTPUSTITI SAVJETNIKA KOJI JE SVE “ODRA─ÉIVAO”

Ministar obrane Ukrajine – Stepan Poltorak – li┼íio je fotoreportera Dmitrija Muravskog statusa svog savjetnika.

Nije to u─Źinio zato ┼íto se s njim razi┼íao ve─ç – ┼íto je morao. Jer, ┼íut-karta je uslijedila nakon ┼íto su ostali ukrajinski fotoreporteri, a i neki pripadnici ukrajinskevojske, upozorili da su neke njegove “slike rata u Donbasu”, koje su obilato koristili zapadni mediji, zapravo – namje┼ítene i inscenirane.

Drugim rije─Źima: da nisu stvarne scene rata na istoku Ukrajine.

Poltorakov kabinet je pokušao opravdati i Muravskog i ministra, objavivši:

“Ministarstvo obrane Ukrajine je od njega dobivalo kvalitetne i umjetni─Źki ura─Ĺene fotografije koje nikada nisu predstavljale kao dokumentarne ili kao fotografije realnih ratnih djelovanja”.

Kap koja je prelila ─Źa┼íu bio je fotoalbum “Bol rata” koji je Murawski postavio na Facebook. Zahvaljuju─çi tome, “fotografije” su u prilici bili vidjeti i oni koj su mogli posvjedo─Źe da su neke od njih – namje┼ítaljka.


Murawski je prvo tvrdio da su njegove “slike” – fotografije realnih doga─Ĺaja. To je rekao i za snimak koji je napravio 4. lipnja u naselju ┼áirokino pored Mariupolja.

Da svojim tvrdnjama osigurao uvjerljivost, objavio je i video snimak sa iskazima vojnika koji se vide na slici s eksplozijom iza svojih le─Ĺa. Upravo to je Murawskom “do┼ílo glave”.

Jedan od tih vojnika ukrajinske vojske – Viktor Moroz – oglasio se i ispri─Źao:

“Slika Muravskog s eksplozijom u ┼áirokinu je inscenacija. Mjesto jeste realno, to je isturena linija fronte. Nama su naredili ┼íto i kako raditi – da bi on to snimio.

Ali, nikakvih ranjavanja tamo nije bilo. Nikakve artiljerijske vatre nije bilo. Iza na┼íih le─Ĺa je bila aktivirana eksplozivna naprava, na koju su bili postavljeni vre─çe cementa ili neka gra─Ĺevinska smjesa. Ni kolica dje─Źjih nije bilo. Postavljena su pred samo snimanje”.

Moroz je posvjedo─Źio i da su iskazi na koje se Murawski pozvao (da je sve bilo onako kako je na “fotografiji” i da je ona autenti─Źna) tako─Ĺer dane po naredbi …
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,