Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI SNOWDEN? U bijegu amerikanac Paul Ceglia koji tvrdi da ima dokaze da je Facebook nastao uz pomoć CIA

NOVI SNOWDEN? U bijegu amerikanac Paul Ceglia koji tvrdi da ima dokaze da je Facebook nastao uz pomoć CIA

ceglia-facebookTUŽIO ZUCKERBERGA I TRAŽIO “SVOJIH 84 POSTO DIONICA”, A ONDA SE NAŠAO U KUĆNOM PRITVORU

Odavno se šuškalo da je Facebook projekt tajnih službi Sjedinjenih Država. Ali, dalje od toga nije išlo.

A sada je biznismen Paul Ceglia, koji je bio prisiljen zbog čudnog slučaja pobjeći iz SAD, objavio je da raspolaže dokazima da je u tu društvenu mrežu novac ulagala CIA. Čak je priopćio da je zbog toga već izdana naredba da se on – likvidira.

Ako se potvrdi da je ovo točno – to će biti jedna od krupnijih afera posljednjih godina.

Javni dio skandala počeo je, zapravo, još 2010. kada je Ceglija tužio Mark Zuckerberga i zatražio da mu bude vraćeno 84 posto upravljačkih dionica Facebooka. On je tu svoju tužbu zasnovao na ugovoru koji je 2003.-će potpisao s Zuckerberg kojim se sadašnji šef Facebooka obvezao da će napisati programski kod-messenger stranice za studente Harvardskog sveučilišta.

Ceglija je 1.000 dolara, koje je tada uložio, trebao dobiti 50 posto dionica stranice, a ako se njegov start odloži – još po pola posto za svaki dan odgode.

Pošto je Facebook startao 4. veljače 2004. – Ceglija je izračunao da je njegov udio porastao do 84 posto.

On, doduše, priznaje da je sajt na kojem je Zuckerberg radio po njegovoj narudžbi – trebao zvati – Street Fax. Međutim, ceglija tvrdi da je kod napravljen za njega i da je Zuckerberg to iskoristio za Facebook.

Zuckerberg, sa svoje strane, tvrdi da je do ideje da napravi Facebook došao kasnije i da ona nema nikakve veze s Street Faxom.

Zuckerbergovi pravnici su tužbu Ceglije nazvali napuhanom i glupom, ali autentičnost ugovora koji je on potpisao sa Ceglijom, kao ni potpisa na tom ugovoru, nikada nisu poricali.

Ceglija se nadao da će po njegovoj tužbi odlučivati ​​porota, ali je ta inicijativa bila odbijena, a potom je federalni sud u Buffalu odbacio i samu njegovu tužbu uz obrazloženjem da je on krivotvorio i ugovor s Zuckerberg i “elektroničku prepisku s njim”.

Odatle je slijedila optužnica za krivotvorenje dokumenata – sa 20 godina zatvora.

Ceglija se zato u listopadu 2012. našao u kućnom pritvoru. To je potrajalo dvije i pol godine. Sve dok policijski časnik koji ga je držao “na oku” nije mu pokušao telefonirati.

Pošto se nitko nije javljao, ušao je u kuću i našao elektroničku narukvicu zakačenu na ventilatoru. Njegovo pomicanje je pomicalo i narukvicu, pa je policija imala iluziju da se Ceglija kreće po kući.

Zajedno sa Seglijom, iz kuće su nestali i njegova žena, oba sina i pas.

Policija je za njim tragala u državama Washington, Teksas, Kalifornija i Florida. S obzirom da Ceglija ima i irsku putovnicu – “pročešljana” je i ta zemlja.

Ništa nije vrijedilo. Ali, nakon godinu i pol – oglasio se sam Celia.

Redakciji Bloomberg poslao je četiri elektronska pisma zbog kojih se skandal razbuktao novom snagom.

U prvom je priopćio da su i on i obitelj “živi i zdravi”, ali da se u SAD neće vraćati jer mu (zbog bijega) prijeti ukupno 40 godina zatvora.

U drugom tvrdi da je pobjegao jer je bilo planirano da bude uhićen i ubijen u pritvoru – prije suđenja. Posebno je naglasio: da se to spremalo zato što sve zna o tome kako je u Facebook ulagao novac fond In-Q-Tel koji je stvorila CIA. Podvukao je i da raspolaže dokazima koji to potvrđuju.

In-Q-Tel se pojavio 1999-te i potpuno otvoreno surađuje i Google. Novac je uložio u više od 100 tvrtki. Među njima je i Keyhole koja je napravila softver za GoogleEarth.

U papirima In-Q-Tel nema, međutim, ni traga o ulaganjima u Zuckerbergov projekt. Ali, Ceglija tvrdi da postoje dokumenti koji potvrđuju da je Zuckerberg početni kapital za Facebook dobio upravo preko njega. A to znači: od CIA-e.

Zuckerberg se i dosad sudio sa suosnivačima Facebooka i morao im isplatiti odštetu: Eduardu Saverinu i blizancima Winklevoss.

I, ni prema kome Zuckerberg nije bio surov kao prema Cegliji, a to je neke već navelo da zaključe: i da on zna neke tajne Facebooka i da njegova šefa podržava službeni Washington.

Pojavio se i treći zaključak: ako Ceglija uistinu u rukama drži dokaze – on može nestati zauvijek.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,