Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Liječnici u Škotskoj propisuju antidepresive bebama od godinu dana starosti

Liječnici u Škotskoj propisuju antidepresive bebama od godinu dana starosti

beba-tableteNacionalna zdravstvena služba (NHS) u Škotskoj propisuje antidepresive 12 mjeseci starim bebama

Prema podacima dobivenim od lista “Dundee Evening Telegraph”, Nacionalna zdravstvena služba (NHS) u gradu Dundee, Škotska, propisuje lijekove za djecu.

U međuvremenu 2014. godine, jednoj bebi od godinu dana starosti propisan je lijek za depresiju.

NHS je propisala lijekove do 450 djece u dobi od siječnja do svibnja ove godine, a najmlađe dijete je imalo sedam godina.

Brojke otkrivaju najčešće dobnu skupinu kojoj se propisuju antidepresivi u dobi između 14 i 17 godina, te da djevojčice imaju veću vjerojatnost da će im se propisati lijek nego dječaci.

Iako se čak i vrlo maloj djeci ponekad propiše antidepresiv za rješavanje problema, uključujući i za mokrenje u krevet i kronične bolove, smjernice NHS-a kažu da se 18-godišnjacima ne bi smio davati lijek.

“Antidepresivi su vrste lijekova koji se koriste za liječenje kliničke depresije ili spriječavanje ponovnog pojavljivanja depresije.

Međutim, oni se također mogu koristiti za liječenje širokog spektra medicinskih stanja, kao što su kronične boli i anksiozni poremećaji”, rekao je glasnogovornik NHS-a.

“Ako je prikladno za pojedine pacijente, antidepresivi se propisuju i često se koriste u kombinaciji s terapijom za liječenje težih depresija, ili drugih mentalnih zdravstvenih stanja uzrokovanih emocionalnim patnjama.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

RUSSIA TODAY: FBI vodi najuspješniju svjetsku web stranicu za dječju pornografiju
Škotska uvela policijske hidžab uniforme kako bi regrutirala više muslimana u policiju

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,

reklama