Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Lije─Źnici u ┼ákotskoj propisuju antidepresive bebama od godinu dana starosti

Lije─Źnici u ┼ákotskoj propisuju antidepresive bebama od godinu dana starosti

beba-tableteNacionalna zdravstvena slu┼żba (NHS) u ┼ákotskoj propisuje antidepresive 12 mjeseci starim bebama

Prema podacima dobivenim od lista “Dundee Evening Telegraph”, Nacionalna zdravstvena slu┼żba (NHS) u gradu Dundee, ┼ákotska, propisuje lijekove za djecu.

U me─Ĺuvremenu 2014. godine, jednoj bebi od godinu dana starosti propisan je lijek za depresiju.

NHS je propisala lijekove do 450 djece u dobi od sije─Źnja do svibnja ove godine, a najmla─Ĺe dijete je imalo sedam godina.

Brojke otkrivaju naj─Źe┼í─çe dobnu skupinu kojoj se propisuju antidepresivi u dobi izme─Ĺu 14 i 17 godina, te da djevoj─Źice imaju ve─çu vjerojatnost da ─çe im se propisati lijek nego dje─Źaci.

Iako se ─Źak i vrlo maloj djeci ponekad propi┼íe antidepresiv za rje┼íavanje problema, uklju─Źuju─çi i za mokrenje u krevet i kroni─Źne bolove, smjernice NHS-a ka┼żu da se 18-godi┼ínjacima ne bi smio davati lijek.

“Antidepresivi su vrste lijekova koji se koriste za lije─Źenje klini─Źke depresije ili sprije─Źavanje ponovnog pojavljivanja depresije.

Me─Ĺutim, oni se tako─Ĺer mogu koristiti za lije─Źenje ┼íirokog spektra medicinskih stanja, kao ┼íto su kroni─Źne boli i anksiozni poreme─çaji”, rekao je glasnogovornik NHS-a.

“Ako je prikladno za pojedine pacijente, antidepresivi se propisuju i ─Źesto se koriste u kombinaciji s terapijom za lije─Źenje te┼żih depresija, ili drugih mentalnih zdravstvenih stanja uzrokovanih emocionalnim patnjama.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,