Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PENTAGON U ŠOKU: Ruska vojna industrija proizvela ‘nevidljive ogrtače’ za tenkove, borbena vozila i zrakoplove!

PENTAGON U ŠOKU: Ruska vojna industrija proizvela ‘nevidljive ogrtače’ za tenkove, borbena vozila i zrakoplove!

armata-ogrtacStručnjaci ruskog vojnog holdinga „Roselektronika” proizveli su vlakno ferita koje je u stanju prikriti elektroniku oklopnih borbenih vozila, zenitnih raketnih sistema i aviona od djelovanja neprijateljskih sredstava za radioelektronsku borbu

Kako je objasnio direktor holdinga Igor Kozlov, mreže od tih vlakana su u stanju omesti protivnika da uopće otkrije vojnu tehniku koju štite.

Prema njegovim rečima, „pokrivač” od ferita u stanju je da potpuno apsorbira djelovanje „udarnih valova” radioelektronskog naoružanja i da onemogući širenje neusmerenog elektronskog zračenja aparata na koje mogu biti „nanišanjeni” visokoprecizni borbeni sustavi protivnika.

Kozlov je o ovom važnom pronalasku svog holdinga rekao i ovo: „Naši pokrivači su usporedivi sa tkaninom za odela ili sa tkaninom za zavese.

Njihova sposobnost apsorbiranja elektromagnetnih valova uporediva je sa znatno težim i „debljim” materijalima koji se koriste za iste namjene”.

On je posebno naglasio: „Činjenica je da smo mi napravili nevidljivi ogrtač za svu vojnu tehniku Rusije i jedinice na bojnom polju. Ogrtač koji će ih štititi na bojnom polju i od suvremenog visokopreciznog oružja”.

Kozlov ne krije da će se nevidljivi ogrtači „Radioelektronike” koristiti i za maskiranje najmodernijih ruskih tenkova „Armata”.

On navodi i da će se „novi materijali” od ferita koristiti i za očuvanje zdravlja personala koji radi u objektima sa visokim nivoom napona elektromagnetnog polja. Ti materijali će se moći koristiti i u medicini – za dijagnostiku i liječenje.
 

 
(srbijadanas.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,