Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » KAOS JE POČEO! Obitelj iz Njemačke traži azil u Rusiji – ‘Zbog migranata naša zemlja više nije sigurna. Hvala ti Angela!’

KAOS JE POČEO! Obitelj iz Njemačke traži azil u Rusiji – ‘Zbog migranata naša zemlja više nije sigurna. Hvala ti Angela!’

njemacka-obiteljObitelj iz Njemačke otputovala je u Rusiju kako bi tamo zatražili azil jer tvrde da njihova domovina više nije sigurna zbog velikog broja migranata

Carola Griesbach (51) i njezin muž Andre (45) od sjevera Njemačke do Moskve u kamperu su putovali više od 2.200 kilometara. S njima su putovale i njihove dvije kćeri te četvero unučadi, javlja Daily Mail.

Otkad su stigli u Moskvu krajem prosinca 2015., obitelj živi u malom motelu u šumi u predgrađu Moskve dok vlasti odbijaju njihov zahtjev za azilom.

Ruska vlada Njemačku smatra sigurnom zemljom te obitelji nije dopušteno da postanu tražitelji azila.

Obitelj Griesbach pak tvrdi kako nisu imali dovoljno vremena da pripreme svu papirologiju.

“Zabrinuti smo još od kraja 2013. kad samo organizirali prosvjed protiv njemačke vlade ispred zgrade Bundestaga. Mislimo da Njemačka više nije sigurna zemlja. Imamo samo turističku vizu jer nismo uspjeli srediti papire”, kaže Andre Giresbach.

Od svog dolaska, obitelj preživljava zahvaljujući donacijama Moskovljana i pravnim tehnikalijama zbog kojih mogu ostati u zemlji.

Koliko očajno žele ostati pokazuje i činjenica da obitelj Griesbach tvrdi da dogovor Rusije i Njemačke o prestanku borbi iz 1918. nije bio pravo primirje te su stoga zemlje i dalje u ratu.

Smatraju da ih Rusija stoga mora zaštititi. Jer je Rusija trenutno najsigurnija zemlja na svijetu.

 
(index.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,