Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAPOKON SIĆ LI S UMA: CIA optuĆŸila Trumpa da je ‘ruski agent’ i da ugroĆŸava nacionalnu sigurnost

NAPOKON SIĆ LI S UMA: CIA optuĆŸila Trumpa da je ‘ruski agent’ i da ugroĆŸava nacionalnu sigurnost

trump-spijunOPTUĆœBE PLASIRALA PREKO SVOG BIVĆ EG VISOKOG SLUĆœBENIKA MICHAEL MORELL

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump je ruski agent, ali to joĆĄ ni sam nije shvatio, izjavio je danas nekadaĆĄnji visoki funkcioner Američke obavjeĆĄtajne sluĆŸbe (CIA) Michael Morell.

On je u autorskom tekstu u “New York Timesu” (New York Times), objaĆĄnjavajući zbog čega će 8. studenog na predsjedničkim izborima dati svoj ​​glas demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton, oĆĄtro kritizirao Trumpa i ocijenio da je on “ne samo nesposoban za predsjedničku funkciju, već i ozbiljna opasnost za američku nacionalnu sigurnost”.

“Rekao bih da je (ruski predsjednik Vladimir) Putin regrutirao Trumpa kao agenta Rusije, ali da Tramp to joĆĄ nije shvatio”, naveo je Morell, koji je 33 godine radio u CIA , obavljajući i najviĆĄe funkcije.

Morel je podsjetio da je i Putin bivĆĄi obavjeĆĄtajni agent, sposoban otkriti slabosti svojih meta i da ih iskoristi.

On je ocijenio da je “Putin tijekom kampanje koristio Trumpovu slabost i obasipao ga komplimentima, na ĆĄto je Trump reagirao točno onako kako je Putin očekivao”.

Prema Morellovim riječima, milijarder je nazvao Putina velikim liderom, ĆĄto je ohrabrilo ruske obavjeĆĄtajne sluĆŸbe da ĆĄpijuniraju Clintonovu i dovelo do pojačanog angaĆŸiranja SAD unutar NATO-a, naročito u baltičkim zemljama koje strahuju od ruske agresije.

Morell je optuĆŸio Trumpa za ugroĆŸavanje nacionalne sigurnosti pozivima da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, ĆĄto, po njegovom miĆĄljenju, pojačava dĆŸihadistički propagandu da je rat protiv terorizma zapravo rat protiv islama.

S druge strane, Morell je podrĆŸao Hillary Clinton, navodeći da “vjeruje u njezinu sposobnost da ispuni najvaĆŸniju predsjedničku duĆŸnost, odnosno osigurati nacionalnu sigurnost”.

On je podsjetio da je Clinton svojevremeno bila i jedan od najvećih zagovornika akcije u kojoj je ubijen nekadaơnji vođa al-Kaide Osama bin Laden, kao i da se osobno uvjerio u njezino poznavanje situacije, vjeơtinu postavljanja pitanja, ali i promjene stava ukoliko joj se ponudi valjan argument.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,