Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAPOKON SIŠLI S UMA: CIA optužila Trumpa da je ‘ruski agent’ i da ugrožava nacionalnu sigurnost

NAPOKON SIŠLI S UMA: CIA optužila Trumpa da je ‘ruski agent’ i da ugrožava nacionalnu sigurnost

trump-spijunOPTUŽBE PLASIRALA PREKO SVOG BIVŠEG VISOKOG SLUŽBENIKA MICHAEL MORELL

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump je ruski agent, ali to još ni sam nije shvatio, izjavio je danas nekadašnji visoki funkcioner Američke obavještajne službe (CIA) Michael Morell.

On je u autorskom tekstu u “New York Timesu” (New York Times), objašnjavajući zbog čega će 8. studenog na predsjedničkim izborima dati svoj ​​glas demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton, oštro kritizirao Trumpa i ocijenio da je on “ne samo nesposoban za predsjedničku funkciju, već i ozbiljna opasnost za američku nacionalnu sigurnost”.

“Rekao bih da je (ruski predsjednik Vladimir) Putin regrutirao Trumpa kao agenta Rusije, ali da Tramp to još nije shvatio”, naveo je Morell, koji je 33 godine radio u CIA , obavljajući i najviše funkcije.

Morel je podsjetio da je i Putin bivši obavještajni agent, sposoban otkriti slabosti svojih meta i da ih iskoristi.


On je ocijenio da je “Putin tijekom kampanje koristio Trumpovu slabost i obasipao ga komplimentima, na što je Trump reagirao točno onako kako je Putin očekivao”.

Prema Morellovim riječima, milijarder je nazvao Putina velikim liderom, što je ohrabrilo ruske obavještajne službe da špijuniraju Clintonovu i dovelo do pojačanog angažiranja SAD unutar NATO-a, naročito u baltičkim zemljama koje strahuju od ruske agresije.

Morell je optužio Trumpa za ugrožavanje nacionalne sigurnosti pozivima da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, što, po njegovom mišljenju, pojačava džihadistički propagandu da je rat protiv terorizma zapravo rat protiv islama.

S druge strane, Morell je podržao Hillary Clinton, navodeći da “vjeruje u njezinu sposobnost da ispuni najvažniju predsjedničku dužnost, odnosno osigurati nacionalnu sigurnost”.

On je podsjetio da je Clinton svojevremeno bila i jedan od najvećih zagovornika akcije u kojoj je ubijen nekadašnji vođa al-Kaide Osama bin Laden, kao i da se osobno uvjerio u njezino poznavanje situacije, vještinu postavljanja pitanja, ali i promjene stava ukoliko joj se ponudi valjan argument.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,