Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROPAGANDA: NATO savez optužio Putina za turističke prometne zastoje u Hrvatskoj

PROPAGANDA: NATO savez optužio Putina za turističke prometne zastoje u Hrvatskoj

Vladimir-Putin-guzvePropaganda protiv Rusije i Putina se nastavlja. Ovaj put je problem turističkih zastoja. Skriptirane vijesti pune mainstream medije u državi, a naslovi su svugdje slični i počinju sa “Putin je kriv…”

Hrvatski poslušnici NATO saveza optužuju već 3 dan u medijima Putina za turističke prometne zastoje, a potpredsjednik SAD-a Joe Biden je 2015. godine 2 dana paralizirao glavni grad Hrvatske, i nitko nije digao niti glas niti prosvjedovao, iako se radilo o 2 radna dana, a ne o turističkim gužvama ljudi na godišnjem odmoru.

Putin je glavni krivac za sve prometne turističke gužve u Hrvatskoj, a ne neučinkovitost prometnog sustava i sustava naplate cestarine.

Kako javlja Jutarnji.hr:

Slovenska policija upozorava na prometne blokade zbog Putinova posjeta

Zbog jakih sigurnosnih mjera vezanih na subotnji posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Sloveniji u subotu su od podneva do večernjih sati moguće blokade prometa i zastoji, upozorila je u srijedu slovenska policija te preporučuje vozačima da u kritične sate toga dana izbjegavaju rutu i ceste kojima će se kretati ruski predsjednik.

Vozačima koji su za subotu popodne planirali put u Hrvatsku preko Slovenije ili u obrnutom pravcu slovenska policija i državna agencija za autoceste DARS preporučuju da za dolazak na hrvatske destinacije koriste zaobilazne pravce preko Italije i Mađarske ili pravac Maribor-Graz. Onima koji bi se ipak našli u blokadi na cesti duže vremena bit će u slučaju visokih temperatura dijeljena voda, obećali su u DARS-u.

Kolona s ruskim predsjednikom i osiguranje boravit će i kretati se u popodnevnim satima, nakon dolaska Putinova zrakoplova na ljubljanski aerodrom Brnik, na području zračne luke, autocesti prema Ljubljani i Brdu kod Kranja, a posebno zaštićen prostor bit će gorski prijelaz Vršič kod Kranjske gore, gdje se očekuje Putinov govor povodom obilježavanja pogibije ruskih ratnih zarobljenika iz I. svjetskog rata na tom mjestu, gdje ih je pokopala sniježna lavina.

Policija je vozačima koji putuju Slovenijom ili kroz nju tranzitiraju preporučila da u subotu popodne izbjegnu te pravce zbog očekivanih zastoja uslijed povremenih blokada prometa i sigurnosnih restrikcija te da putovanje ako mogu odgode ili se timpravcima kreću samo u jutarnjim satima prije dolaska visokog gosta, ili pak u večernjim satima, nakon što on otiđe iz zemlje.


Kako su potvrdili u upravama slovenskih i austrijskih autocesta, u vrijeme Putinova višesatnog boravka u Sloveniji bit će zbog sigurnosti u oba smjera zatvoren najveći austrijsko-slovenski granični prijelaz, tunel Karavanke, a uvest će se i ograničenja u teretnom prometu.

Putin u Sloveniju u kraći višesatni posjet dolazi na poziv slovenskog predsjednika Boruta Pahora koji ističe da događaj ima “pijetetni karakter” jer će se Putin pokloniti ruskim vojnicima palima ili poginulima na slovenskom tlu u dva svjetska rata, te da ne znači promjenu siguurnosne i političke orijentacije Slovenije, koja je članica EU-a i NATO saveza.

Putin će u Sloveniji prisustvovati dvjema komemoracijama ruskim vojnicima u I. i II. svjetskom ratu koji su poginuli ili nastradali na slovenskom tlu. Komemoracije će se održati na planinskom prijevoju Vršič kod Kranjske Gore i ljubljanskom groblju Žale. Iz Slovenije će Putin otputovati u večernjim satima, nakon svečane večere na Brdu kod Kranja koju za njega priređuje slovenski predsjednik.

Posjet je velik izazov za slovenske sigurnosne službe koje su mjere sigurnosti vezane za to provele u suradnju s ruskim sigurnosnim službama. Broj policajaca i drugih službenika zaduženih za sigurnost slovenska policija ne želi otkriti, ali kaže da će ih biti “dovoljno”.

Za vrijeme Putinova boravka na Vršiču kod “ruske kapelice”, gdje će komemoraciji uz visokog gosta iz Rusije prisustvovati još oko 3000 ljudi, među kojima slovenska politička i gospodarska elita, nebo će kontrolirati mobilni radari slovenske vojske.

Prilikom Putinova dolaska i odlaska s ljubljanskog aerodroma, te u okolici Kranjske Gore, na širem području Ljubljane i Brda kod Kranja, mogu se uz prometne blokade očekivati zastoji i kašnjenja u redu letenja, a nisu isključeni niti povremeni prekidi signala mobilne telefonije.

Slovenska i ruska strana zadnjih dana dogovaraju zadnje detalje programa, koji će biti objavljen u petak.

Nadamo se da neće nekome more biti prehladno jer će i za to Putin biti kriv.
 
(jutarni.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,