Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POSAO IZNUTRA? Scene masakra iz Nice i Muenchena snimio isti čovjek? Unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen (VIDEO)

POSAO IZNUTRA? Scene masakra iz Nice i Muenchena snimio isti čovjek? Unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen (VIDEO)

munchen-napad-zavjeraInače čovjek koji navodno stoji iza obje snimke braku je s izraelskom državljankom Einat Wilf. U njezinoj biografiji vidljivo je da je riječ o obavještajki najvišeg ranga

Je li moguće da se jedan te isti čovjek, i k tome profesionalni novinar, našao na dva poprišta tragičnih događaja, onom u Nici i onom u Muenchenu i snimio ključne trenutke?

Sve je moguće, ali da to u kom slučaju jest istina, bilo bi sumnjivo, zar ne? Upravo to govore neki alternativni mediji, tvrdeći da je napad u Muenchenu lažni napad, insceniran u svrhu širenja nepovjerenja između kršćanskog dominantnog i islamskog manjinskog stanovništva.

Čovjek koji je “imao sreću” biti na mjestu događaja je njemački novinar Richard Gutjahr, razotkrivaju. U slučajnost ne vjeruju, već tvrde da se takvo nešto moglo dogoditi samo ako je Gutjahr ranije obavješten o događaju.

Ima li dokaza za ovu teoriju?

Znamo da je čovjek koji je s hotelskog balkona u Nici snimio jureći bijeli kamion u pohodu na nevine ljude, Richard Gutjahr. O tome je i sam posvjedočio brojnim kolegama novinarima.

Objasnio je kako se slučajno našao u prvom redu do poprišta, a zatim kako je nepoznati čovjek na motociklu pokušao spriječiti vozača da ubrza i počne kositi po promenadi.
 

 
Gutjahr je na svom Twitter profilu pratio i događaje u Muenchenu. Objavio je snimke meteža, pomutnje, specijalnih snaga u akciji te snimku atentatora ispred McDonaldsa kako iz pištolja otvara vatru na masu koja panično bježi, i ispaljuje cijeli spremnik iz pištolja glock 17.

Iako je video nepotpisan ti mediji pripisali su autorstvo upravo njemu, tvrdeći kako je unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen. Oba su napada, tvrde, bile planirane specijalne operacije.

Kad se pažljivo pogleda snimka iz Muenchena, tkogod je snimio, vidljivo je da snimatelj nije slučajno snimio atentatora. On postavlja kadar dok još nikoga nema, nekoliko sekundi prije nego što će atentator istrčati pred McDonald’s i otvoriti vatru iz glocka.
 

 
Prema nekim izvorima, snimka događaja iz Muenchena poslana je upravo s Gutjahrova računala. Sam Gutjahr nije reagirao na optužbe no napravio je još jedan sumnjiv potez. Kad je priča iscurila bez riječi je povukao materijale sa svog Twittera.

Inače, ovaj novinar živi u Muenchenu i moguće je da je izašao vidjeti što se događa ili se zatekao u blizini događaja… kažemo moguće je… ali, onda kada još jednom pogledamo snimku pucanja i namještanje kadra, sve postaje ponovno jako sumnjivo.

Inače, iscurili su i neki zanimljivi detalji iz privatnog života novinara. U braku je s izraelskom državljankom Einat Wilf.

U njezinoj biografiji vidljivo je da je riječ o obavještajki najvišeg ranga. Četrdesetpetogodišnjakinja bila je članicom specijalnog obavještajnog odjela pod oznakom 8200, čak i savjetnicom premijera Shimona Peresa za sigurnost.

Čak se kandidirala za predsjednicu Židovskog svjetskog kongresa.

Pogledajte kakve je preinake ova izraelska operativka radila na Wikipediji na svojem životopisu, baš prije napada u Muenchenu.

wiki-zivotopis
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,