Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POSAO IZNUTRA? Scene masakra iz Nice i Muenchena snimio isti ─Źovjek? Unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen (VIDEO)

POSAO IZNUTRA? Scene masakra iz Nice i Muenchena snimio isti ─Źovjek? Unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen (VIDEO)

munchen-napad-zavjeraIna─Źe ─Źovjek koji navodno stoji iza obje snimke braku je s izraelskom dr┼żavljankom Einat Wilf. U njezinoj biografiji vidljivo je da je rije─Ź o obavje┼ítajki najvi┼íeg ranga

Je li mogu─çe da se jedan te isti ─Źovjek, i k tome profesionalni novinar, na┼íao na dva popri┼íta tragi─Źnih doga─Ĺaja, onom u Nici i onom u Muenchenu i snimio klju─Źne trenutke?

Sve je mogu─çe, ali da to u kom slu─Źaju jest istina, bilo bi sumnjivo, zar ne? Upravo to govore neki alternativni mediji, tvrde─çi da je napad u Muenchenu la┼żni napad, insceniran u svrhu ┼íirenja nepovjerenja izme─Ĺu kr┼í─çanskog dominantnog i islamskog manjinskog stanovni┼ítva.

─îovjek koji je ÔÇťimao sre─çuÔÇŁ biti na mjestu doga─Ĺaja je njema─Źki novinar Richard Gutjahr, razotkrivaju. U slu─Źajnost ne vjeruju, ve─ç tvrde da se takvo ne┼íto moglo dogoditi samo ako je Gutjahr ranije obavje┼íten o doga─Ĺaju.

Ima li dokaza za ovu teoriju?

Znamo da je ─Źovjek koji je s hotelskog balkona u Nici snimio jure─çi bijeli kamion u pohodu na nevine ljude, Richard Gutjahr. O tome je i sam posvjedo─Źio brojnim kolegama novinarima.

Objasnio je kako se slu─Źajno na┼íao u prvom redu do popri┼íta, a zatim kako je nepoznati ─Źovjek na motociklu poku┼íao sprije─Źiti voza─Źa da ubrza i po─Źne kositi po promenadi.
 

 
Gutjahr je na svom Twitter profilu pratio i doga─Ĺaje u Muenchenu. Objavio je snimke mete┼ża, pomutnje, specijalnih snaga u akciji te snimku atentatora ispred McDonaldsa kako iz pi┼ítolja otvara vatru na masu koja pani─Źno bje┼żi, i ispaljuje cijeli spremnik iz pi┼ítolja glock 17.

Iako je video nepotpisan ti mediji pripisali su autorstvo upravo njemu, tvrde─çi kako je unaprijed znao i za Nicu i za Muenchen. Oba su napada, tvrde, bile planirane specijalne operacije.


Kad se pa┼żljivo pogleda snimka iz Muenchena, tkogod je snimio, vidljivo je da snimatelj nije slu─Źajno snimio atentatora. On postavlja kadar dok jo┼í nikoga nema, nekoliko sekundi prije nego ┼íto ─çe atentator istr─Źati pred McDonaldÔÇÖs i otvoriti vatru iz glocka.
 

 
Prema nekim izvorima, snimka doga─Ĺaja iz Muenchena poslana je upravo s Gutjahrova ra─Źunala. Sam Gutjahr nije reagirao na optu┼żbe no napravio je jo┼í jedan sumnjiv potez. Kad je pri─Źa iscurila bez rije─Źi je povukao materijale sa svog Twittera.

Ina─Źe, ovaj novinar ┼żivi u Muenchenu i mogu─çe je da je iza┼íao vidjeti ┼íto se doga─Ĺa ili se zatekao u blizini doga─ĹajaÔÇŽ ka┼żemo mogu─çe jeÔÇŽ ali, onda kada jo┼í jednom pogledamo snimku pucanja i namje┼ítanje kadra, sve postaje ponovno jako sumnjivo.

Ina─Źe, iscurili su i neki zanimljivi detalji iz privatnog ┼żivota novinara. U braku je s izraelskom dr┼żavljankom Einat Wilf.

U njezinoj biografiji vidljivo je da je rije─Ź o obavje┼ítajki najvi┼íeg ranga. ─îetrdesetpetogodi┼ínjakinja bila je ─Źlanicom specijalnog obavje┼ítajnog odjela pod oznakom 8200, ─Źak i savjetnicom premijera Shimona Peresa za sigurnost.

─îak se kandidirala za predsjednicu ┼Żidovskog svjetskog kongresa.

Pogledajte kakve je preinake ova izraelska operativka radila na Wikipediji na svojem ┼żivotopisu, ba┼í prije napada u Muenchenu.

wiki-zivotopis
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,