Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » UKOLIKO STE VJEROVALI U DOBRU ZNANOST, OVO ĆE PROMIJENITI VAŠE MIŠLJENJE ZAUVIJEK! Znanstvenici traže ‘avanturističku ženu’ koja će roditi neandertalca

UKOLIKO STE VJEROVALI U DOBRU ZNANOST, OVO ĆE PROMIJENITI VAŠE MIŠLJENJE ZAUVIJEK! Znanstvenici traže ‘avanturističku ženu’ koja će roditi neandertalca

neandeertalacSkupina znanstvenika sa “Medicinskog fakulteta Harvard” je u potrazi za hrabrim dobrovoljcem koji bi bio spreman roditi dijete neandertalca

Tim na čelu s profesorom Georgeom Churchom, se nada da će rekonstruirati DNK neandertalca i uskrsnuti izumrle vrste koje su umrle prije mnogo 33.000 godina.

Njegova shema podsjeća na Jurassic Park, ali, dok su filmski dinosauri stvoreni u laboratoriju, profesor Church ima ambiciozan plan koji zahtijeva ljudskog volontera.

On je kazao kako je njegova analiza neandertalskog genetskog koda pomoću uzoraka iz kostiju dovoljna da se potpuno rekonstruira njihov DNK.

On je rekao: “Sada mi je potrebna avanturistička ženska osoba.”

“To kvragu ovisi o puno stvari, ali mislim da to može biti učinjeno.”

Plan profesora Churcha će početi sa umjetno stvaranjem DNK neandertalca na temelju genetskog koda koji se nalazi u fosilnim ostacima. On bi stavio ovaj DNK u matične stanice.

Oni će tada injektirati stanice u ljudski embrij u ranim fazama života.

Smatra se da bi se matične stanice usmjerile na razvoj hibridnog embrija neandertalaca, prije nego čovjeka.

Nakon raste u laboratoriju tijekom nekoliko dana, embrio ‘neo-neandertalca’ će biti implantiran u maternicu surogat majke – volontera. Profesor Church, 58, je pionir u sintetičkoj biologiji koji je pomogao pokrenuti “Human Genome Project” koji je mapirao naš DNK.

On kaže da neandertalci nisu bili stereotipi primitivnog čovjeka, već vrlo inteligentni. Njihovi mozgovi su bili otprilike iste veličine kao i kod čovjeka, i oni su koristili primitivne alate.

On vjeruje da bi njegov projekt mogao imati koristi za čovječanstvo. (?????)

Rekao je za njemački magazin Der Spiegel: “Neandertalci možda misle drugačije nego mi. Oni bi čak mogli biti inteligentniji od nas.”

“Kada dođe vrijeme da se bave epidemijom ili odlaskom sa planeta, njihov način razmišljanja može biti od koristi.”

Znanstvenici kažu da je njegov plan teoretski moguć, iako je u Velikoj Britaniji, kao i većini zemalja, ljudsko kloniranje – kazneno djelo.

No, prijedlog profesora Church čak možda i ne bi bio zahvaćen postojećim zakonima.

Međutim, stručnjaci strahuju da neo-neandertalci možda nemaju imunitet na moderne bolesti da bi preživjeli, a neki se boje da se proces može dovesti do deformacija.

Postoji i neizvjesnost oko toga kako će se uklopiti u današnjem svijetu. Bioetičar Bernard Rollin sa Colorado State University, je rekao: “Ne mislim da je pošteno staviti ljude … u okolnosti u kojima će im se izrugivati ​​i eventualno se bojati.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,