Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO! Sprema se novi puč protiv Erdogana, NESTALA NAJMANJE 42 TURSKA HELIKOPTERA ?!

JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO! Sprema se novi puč protiv Erdogana, NESTALA NAJMANJE 42 TURSKA HELIKOPTERA ?!

helikopteri-turskaNajmanje 42 turska helikoptera su nestala što, kako javljaju mediji, izaziva zabrinutost da se sprema novi vojni udar kako bi se s vlasti svrgnuo predsjednik Erdogan

Podsjetimo, General Bekir Ercan Van, zapovjednik turske zrakoplovne baze Incirlik, uhićen je prije neki dan pod optužbom da je sudjelovao u pokušaju vojnog udara.

Bazu Incirlik zajednički koriste turske zrakoplovne snage i NATO trupe.

Prema sporazumu između Ankare i Washingtona u bazi INCIRLIK je smješteno američko taktičko nuklearno oružje. Također ovu bazu SAD koriste za organiziranje zračnih napada na Islamsku državu u Siriji.

Također, i glavni vojni pomoćnik predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Ali Jezici uhićen je zbog pokušaja državnog udara u zemlji, prenosi Reuters.

Oko 6.000 ljudi nalazi se u pritvoru radi ispitivanja nakon neuspjelog puča u Turskoj, izjavio je danas turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag i dodao da se “veliko čišćenje nastavlja”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,