Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pentagon odobrio UN-u upotrebu sile protiv civila, da se ne bi ponovila Srebrenica

Pentagon odobrio UN-u upotrebu sile protiv civila, da se ne bi ponovila Srebrenica

un-vojniciPentagon je odobrio plan koji omogu─çuje mirovnim snagama UN-a upotrebu “policijske” sile na gra─Ĺanima, te ubojstva

Savezna vlada je najavila svoju potporu skupu na─Źela koja omogu─çuju trupama UN-a da slu┼że kao policija i upotrijebljavaju silu kako bi “za┼ítitili gra─Ĺane” u slu─Źaju oru┼żanog sukoba.

Militarytimes.com izvještava:

Sjedinjene Dr┼żave su najavile svoju potporu skupu na─Źela koje daju zeleno svjetlo “mirovnim” snagama i policiji UN-a da koriste silu kako bi za┼ítitili civile u oru┼żanim sukobima.

Veleposlanica SAD-a Samantha Snaga je izjavila na sastanku visoke razine UN-a u srijeda da ─çe stviti naglasak na odgovornost kako bi za┼ítitili civile te da su Sjedinjene Dr┼żave “ponosne” i “ponizne” kako bi se pridru┼żili 28 ostalih zemalja koje su se obvezale da ─çe se pridr┼żavati tih 18 obe─çanja.

Mirovne snage UN-a iz tih 29 zemalja su sada du┼żne postupati u slu─Źajevima u kojima su civili u opasnosti.

“Na─Źela Kingalija” su dizajnirana kako bi bili sigurni da civili ne─çe opet biti napu┼íteni od strane me─Ĺunarodne zajednice”, rekla je, podsjetiv┼íi kako su mirovne snage UN-a napustile Ruandu prije genocida 1994. i prije masakra u Srebrenici iz 1995. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,