Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pentagon odobrio UN-u upotrebu sile protiv civila, da se ne bi ponovila Srebrenica

Pentagon odobrio UN-u upotrebu sile protiv civila, da se ne bi ponovila Srebrenica

un-vojniciPentagon je odobrio plan koji omogućuje mirovnim snagama UN-a upotrebu “policijske” sile na građanima, te ubojstva

Savezna vlada je najavila svoju potporu skupu načela koja omogućuju trupama UN-a da služe kao policija i upotrijebljavaju silu kako bi “zaštitili građane” u slučaju oružanog sukoba.

Militarytimes.com izvještava:

Sjedinjene Države su najavile svoju potporu skupu načela koje daju zeleno svjetlo “mirovnim” snagama i policiji UN-a da koriste silu kako bi zaštitili civile u oružanim sukobima.

Veleposlanica SAD-a Samantha Snaga je izjavila na sastanku visoke razine UN-a u srijeda da će stviti naglasak na odgovornost kako bi zaštitili civile te da su Sjedinjene Države “ponosne” i “ponizne” kako bi se pridružili 28 ostalih zemalja koje su se obvezale da će se pridržavati tih 18 obećanja.

Mirovne snage UN-a iz tih 29 zemalja su sada dužne postupati u slučajevima u kojima su civili u opasnosti.

“Načela Kingalija” su dizajnirana kako bi bili sigurni da civili neće opet biti napušteni od strane međunarodne zajednice”, rekla je, podsjetivši kako su mirovne snage UN-a napustile Ruandu prije genocida 1994. i prije masakra u Srebrenici iz 1995. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,