Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » William Engdahl: NATO puca, EU se raspada, SAD se gubi, a Rusi samo ledeno promatraju

William Engdahl: NATO puca, EU se raspada, SAD se gubi, a Rusi samo ledeno promatraju

William_Engdahl_jadranNATO summit u Varšavi je potez očajnika. Generali iz Washingtona i NATO pakta pokušavaju izazvati Rusiju do krajnje eskalacije napetosti, jer su neki krugovi u Sjedinjenim državama očajni zbog njihove moći koja nestaje

I sada se gube. Smatraju da će isključivo vojnim pritiskom uspjeti sačuvati kontrolu.

Raspoređivanje vojske po Istočnoj Europi, na granicama Bjelorusije i Rusije je ekstremna provokacija – te trupe su apsolutno nepotrebne, ako je zaista u pitanju sigurnost Poljske i baltičkih država.

Nevjerojatno glup potez od strane NATO-a.

Rusija je jasno stavila do znanja da nije agresor u ovoj situaciji.

Još od državnog udara koji je Washington izveo u Kijevu, NATO je svoj nišan približio i pokušava sve moguće i nemoguće da natjera Rusiju da napravi taj, takozvani, agresivni korak. Ali, Rusija to ne čini – i, to u Washingtonu stvara velike frustracije, posebno u vojno-industrijskom kompleksu.

Njima je nužno da stvaraju strah među Amerikancima da će biti novog rata s Rusijom, ali izgleda da im ne ide. I to je izuzetno. Jer se radi o patetičnim pokušajima kojima pokušavaju se održe na vlasti.

Ali, moć su izgubili – Brexit je dovoljan dokaz. EU će polako rasturati jednu državu za drugom. Poduzete su sve mjere da se Unija održi, ali izgleda da ne ide.

NATO je pridonio kaosu, umjesto da doprinese stabilnosti. Sada u zemljama EU postoji jaka oporba svim mogućim Washingtonskim provokacijama Rusije. Ministar vanjskih poslova Njemačke je jasno i otvoreno na to ukazao.

Ove provokacije Rusije nisu potrebne. Jer se iza nalazi velika oporba tome.

Mogu političari javno govoriti kako je s NATO paktom sve u redu, ali stvarno, postoji prilična uznemirenost. Nijemci ne žele u još jedan rat s Rusijom. U posljednjem im se dogodio horor.

Ali, Ameriku ne zanima nitko izvan Sjedinjenih država. Ovo je nevjerojatna situacija. Što više ratnohuškački jastrebovi budu tjerali na rat preko Atlantika, bit će veći otpor u EU.
 
(Katehon)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,