Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » BUNILI SE PUTINU PA DOBILI NOVOG VLASNIKA: Rothschildi otkupili dužničke dionice i upravljaju Ukrajinom!

BUNILI SE PUTINU PA DOBILI NOVOG VLASNIKA: Rothschildi otkupili dužničke dionice i upravljaju Ukrajinom!

lord-jacob-rothschildNa otkupu državnih dužničkih vrijednosnih papira Ukrajine angažirano je nekoliko velikih međunarodnih investitora

Najveći vlasnik ukrajinskih dugova postao je investicijski fond Franklin Templeton.

U kolovozu 2013. godine pomenuti fond je na globalnom financijskom tržištu kupio dužničke vrijednosnice Ukrajine, za nominalni iznos od 5 milijardi dolara.

Dogovor je dosegnuo jednu petinu ukupnog vanjskog duga Ukrajine.

Informacije o tome koliku je sumu 2013. godine Franklin Templeton, koji ima sve karakteristike jednog “financijskog lešinara”, ponudio Kijevu za 20% ukrajinskog vanjskog duga, ostat će poslovna tajna.

“Financijski lešinari” – to su kupci dužničkih vrijednosnih papira s jako lošim rejtingom, koji ih na tržištu otkupljuju za sitniš, a zatim te papire podnose emitentu (državi dužniku), zahtijevajući stopostotnu isplatu prema nominalnoj vrijednosti.

Upadljiv primjer destruktivnih aktivnosti “financijskih lešinara” predstavlja Argentina. Ona je pristala restrukturirati 95-97% svog javnog duga s nositeljima, ali se nekoliko postotaka duga našlo u rukama “financijskih lešinara” koji su uništili sve dogovore o restrukturiranju argentinskog duga, što zahtijeva potpuno izvršenje početnih obveza od strane dužnika.

“Financijski lešinari” (dva američka investicijska fonda), djelujući kroz sudstvo Sjedinjenih država, osudili su Argentinu na bankrot.

Ova zemlja može biti podvrgnuta najbezobzirnijoj pljački, ukoliko se složi provesti ultimatume “lešinara” i američkog suda.

Argentinska priča je upozorenje Ukrajini, čije su se dužničke vrijednosnice našle u kandžama Franklin Templeton.

Kao što je nedavno objavila novinska agencija Bloomberg, ovaj fond, nalazi se u nadležnosti Sjedinjenih država, pod kontrolom Rothschild grupe, a predatorski stisak ove obitelji dobro je poznat.

Prije dvije godine, u članku “O financijskoj situaciji režima u Kijevu i perspektivi bankrota Ukrajine”, napisao sam: “Može doći do onog istog bankrota, do kojeg, prema Jacenjukovom uvjerenju, “nikada neće doći”.

Netko će u ovom bankrotu zadano izgubiti milijarde, dok će drugi, suprotno tome, bez smetnji bahato zarađivati.

Između ostalog, kao što međunarodno iskustvo pokazuje, bankroti su rijetko nenajavljeni. Najčešće, oni se pripremaju planski, ponekad dugi niz godina.

Ukrajina nije iznimka.

Bankrot će se tamo dogoditi, ali ne prije nego što pokrovitelji i skromni korisnici organizacije daju zeleno svjetlo, kao što je Zaklada Franklin Templeton.

U vrijeme kada je članak objavljen čuveni “pokrovitelji i skromni korisnici” ovog fonda nisu mi bili poznati. Sada su izašli iz sjene, i to je očigledan znak. Drama se bližila raspletu.

Prošle godine, Rothschild grupa je preuzela inicijativu za formiranje grupe nositelja ukrajinskih vrijednosnica radi razvoja zajedničkog stava o rješavanju problema duga zemlje.

Rothschildovi, koje zastupa francuska podružnica grupe Rothschild & Cie, ponudili su svoje usluge “posrednika” u pregovorima između Ministarstva financija Ukrajine i vjerovnika za restrukturiranje duga.

Kreditori su očekivali prijedloge Kijeva, izjavio je tada generalni direktor Rothschild & Cie za Rusiju i ZND, Giovanni salveta.

On je također rekao da se mišljenja kreditora, o tome što se radi s Ukrajinom, razilaze: neki vole čekaju prijedloge Vlade, drugi žele unaprijed utvrditi stroža pravila.

“U ovom trenutku, prema riječima Salvetija, predstavnici Fonda (Franklin Templeton – VK) i kreditori razmjenjuju mišljenja i razgovaraju o raspodjeli odgovornosti i programu djelovanja.”

U sažetoj informaciji koju je i Bloomberg tada iznio razumljivo je prvo, da je bankrot Ukrajine neizbežan, a ovo je polazna točka ukrajinskih nositelja dužničkih vrijednosnih papira.

I, drugo, bankrot će biti popraćen restrukturiranjem pod uvjetima koji su vrlo teški za Ukrajinu.

Vrijedna spomena je činjenica da se curenje informacija o predstojećem bankrotu i restrukturiranju duga dogodilo istog dana kada su objavljene odluke MMF o dodjeljivanju novog kredita, u iznosu od 17,5 milijardi dolara, da bi se financirao četverogodišnji program ekonomske stabilizacije.

Podudarnost ova dva događaja u vremenu može se tumačiti na različite načine.

Prva verzija: Između MMF i Rothschild grupe ne postoji dovoljna koordinacija, oni se natječu za kontrolu nad ukrajinskom gospodarstvom.

Druga verzija: Odluka MMF nije “prava”, već predstavlja PR akciju, poduzetu kako bi se spriječilo daljnje urušavanje i propadanje investicija i kreditne sposobnosti Ukrajine.

Treća verzija: Odluka MMF je, ipak, “prava”, a novac će biti prebačen Ukrajini, ali ne za financiranje efemernog “programa ekonomske stabilizacije”, već da bi Franklin Templeton i drugi financijski pljačkaši, koji imaju prijatan izgled “investicijskih fondova” mogli u potpunosti dobiti novac za dužničke vrijednosnice Ukrajine.

Prema ovoj verziji, MMF i Rothschild grupa, naprotiv, vrlo dobro koordiniraju svoje postupke.

U slučaju suverenog bankrota Ukrajine, iz čije neminovnosti potječu njezini nositelji dužničkih vrijednosnih papira, zemljom će upravljati produžena ruka službenog Washingtona i međunarodna financijska oligarhija.

Razlog za to će biti sporazum o restrukturiranju duga Ukrajine, koji su predstavnici Rothschild grupe spremni potpisati s Kijevom.

Sporazum će, kao što se moglo očekivati, potvrditi suglasnost između ukrajinskih vlasti da u potpunosti izvrše privatizaciju zemlje – ne samo ostatke državnih poduzeća, već i zemljišta i prirodnih resursa.

Glavni korisnici takve privatizacije će biti Franklin Templeton i drugi subjekti pod kontrolom Rothschildovih. Međutim, kako smatra Andrej Fursov, Rothschildovi su već dugo neprimjetno prisutni u različitim regijama i sektorima ukrajinskog gospodarstva, uključujući i na istoku.

Naročito oni pokušavaju prigrabe Dnepropetrovsk regiji, gdje djeluje banka “Rothschild Europa” i Rothschildov Royal Dutch Shell. To je, realno govoreći, pravna prebivalište Rothschildovih u Ukrajini.

Međutim, moćnijom se, prema riječima stručnjaka, smatra njihovo “ilegalno prisustvo” – pojedinci i mnoge tvrtke pod kontrolom obitelji.

Praktična primjena programa restrukturiranja suverenog duga Ukrajine će biti zasnovana na mogućnostima kako legalnog, tako i nelegalnog prisustva Rothschildovih.

Međutim, nije sve tako jednostavno. Interese u svemu ovome ima i Rockefeller skupina, koja se učvrstila na zapadu Ukrajine. Ove grupe na neki način pokušavaju podijeliti zemlju, ali ne mogu proći bez sukobljavanja.

Primjerice, mnogi stručnjaci vjeruju da je glavni predstavnik Rothschildovih u Ukrajini bio oligarh Dmitrij Firtaš, i činjenica da je ispao iz igre je djelo ruku Rokfelerovih, koji uspješno koriste administrativne resurse službenog Washingtona u Kijevu.

Duumvirate koji se stvorio u Ukrajini i predstojeći bankrot čine da situacija u zemlji bude sve manje predvidiva.
 
(vestinet.rs)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,