Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINU ‘PUKAO FILM’: Smirite Poro┼íenka da ga ja ne smirujem!

PUTINU ‘PUKAO FILM’: Smirite Poro┼íenka da ga ja ne smirujem!

putin-ljutnjaPredsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s njema─Źkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Francuske Frasoa Hollandeom o kr┼íenju primirja u jugoisto─Źnoj Ukrajini

Putin je istaknuo da Ukrajina provodi “provokativne” vojne operacije u regiji Donbas i pozvao Angelu Merkel i Hollandea da pritisnu ukrajinskog predsjednika Petra Poro┼íenka da se pridr┼żava sporazuma iz Minska, priop─çio je Kremlj.

Sugovornici su se slo┼żili da je potrebno povla─Źenje te┼íkog naoru┼żanja i jednako povla─Źenje vojnika s linije fronta.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Andrej Parubij upozorio je ranije ovog tjedna da bi se u Donbasu vojne aktivnosti uskoro mogle rasplamsati.

Postoji rizik da bi na┼í neprijatelj mogao oja─Źati na dva fronta. U SAD je tjedna izborna kampanja, a Europa prolazi kroz krizu.

Kremlj tako─Ĺer planira intenzivira konflikt u ovom razdoblju. Na jednom frontu se suo─Źavamo s vojnim napadima, a na drugom s poku┼íajima destabilizacije na┼íe dr┼żave – rekao je Parubij.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije upozorilo je da se Kijev mo┼żda priprema za novu ofenzivu u Donbasu i izrazilo zabrinutost zbog poja─Źanja ukrajinskih vojnih snaga i dobrovolja─Źkih bataljuna du┼ż linije fronta.

U sukobu ukrajinske vlade i proruskih snaga u isto─Źnoj Ukrajini poginulo je vi┼íe od 9.000 civila i branitelja od po─Źetka neprijateljstava u travnju 2014. godine. Sukobi su utihnuli od travnja 2015. godine, ali sporadi─Źne borbe traju u Luganjsku i Donjecku.
 
(vestinet.rs,blic.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,