Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINU ‘PUKAO FILM’: Smirite Porošenka da ga ja ne smirujem!

PUTINU ‘PUKAO FILM’: Smirite Porošenka da ga ja ne smirujem!

putin-ljutnjaPredsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Francuske Frasoa Hollandeom o kršenju primirja u jugoistočnoj Ukrajini

Putin je istaknuo da Ukrajina provodi “provokativne” vojne operacije u regiji Donbas i pozvao Angelu Merkel i Hollandea da pritisnu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da se pridržava sporazuma iz Minska, priopćio je Kremlj.

Sugovornici su se složili da je potrebno povlačenje teškog naoružanja i jednako povlačenje vojnika s linije fronta.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Andrej Parubij upozorio je ranije ovog tjedna da bi se u Donbasu vojne aktivnosti uskoro mogle rasplamsati.

Postoji rizik da bi naš neprijatelj mogao ojačati na dva fronta. U SAD je tjedna izborna kampanja, a Europa prolazi kroz krizu.

Kremlj također planira intenzivira konflikt u ovom razdoblju. Na jednom frontu se suočavamo s vojnim napadima, a na drugom s pokušajima destabilizacije naše države – rekao je Parubij.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije upozorilo je da se Kijev možda priprema za novu ofenzivu u Donbasu i izrazilo zabrinutost zbog pojačanja ukrajinskih vojnih snaga i dobrovoljačkih bataljuna duž linije fronta.

U sukobu ukrajinske vlade i proruskih snaga u istočnoj Ukrajini poginulo je više od 9.000 civila i branitelja od početka neprijateljstava u travnju 2014. godine. Sukobi su utihnuli od travnja 2015. godine, ali sporadične borbe traju u Luganjsku i Donjecku.
 
(vestinet.rs,blic.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,