Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POGLEDAJTE KAKO SE BRANI DOMOVINA: Viktor Orban na granicu poslao helikoptere, dronove, borbena vozila, konje, pse…

POGLEDAJTE KAKO SE BRANI DOMOVINA: Viktor Orban na granicu poslao helikoptere, dronove, borbena vozila, konje, pse…

viktor-orbanMa─Ĺarska od pono─çi primjenjuje poja─Źanu i dubinsku kontrolu granice prema Srbiji. Migranti koji se zateknu u zoni od osam kilometara od granice vra─çaju se iza za┼ítitne ograde i upu─çuju u tranzitne zone na ma─Ĺarsko-srpskoj granici

Ma─Ĺarske vlasti su preko srbijansko-ma─Ĺarske granice vratile u Srbiju 870 migranata koji nisu imali valjanu dokumentaciju, dok je 190 u┼ílo u Ma─Ĺarsku, prenijeli su vojvo─Ĺanski mediji.

Slu┼żbena Ma─Ĺarska to obja┼ínjava ┼żeljom da se smanji broj kaznenih postupaka protiv ilegalnih migranata i da im se pru┼żi mogu─çnost da legalno steknu azil, javlja RTS.

Policijski i vojni helikopteri do─Źekuju migrante. Dronovi, borbena vozila, termovizijske kamere, konji─Źke jedinice, obu─Źeni psi, kompletan tehni─Źki i ljudski potencijal ma─Ĺarske vojske i policije stavljeni su u slu┼żbu obrane ┼íengenskih granica, re─Źeno je na konferenciji za medije u Segedinu povodom novih zakonskih propisa za spre─Źavanje ilegalnih migracija.

“Od pono─çi do 12 sati u Ma─Ĺarsku je poku┼íalo ilegalno u─çi 826 migranata. Policajci i vojnici su 675 njih sprije─Źili da prije─Ĺu za┼ítitnu ogradu, dok su 151 migranta, u skladu s novim mjerama, vratili van ograde. Migranti su sura─Ĺivali i nisu se bunili”, naveo je direktor policije Ma─Ĺarske Karolj Pap.


10.000 policajaca na granici

Procjenjuje se da je na sprje─Źavanju ilegalnih prelazaka anga┼żirano 10 tisu─ça ma─Ĺarskih policajaca i vojnika, kao i helikopterske jedinice.

Agencija Tanjug prenosi da Ma─Ĺari dnevno na dva grani─Źna prijelaza pu┼ítaju po 15 migranata, ali da gotovo svakodnevno u improvizirani logor dolaze novi.

B92 izvje┼ítava da je mladi Afganistanac Fajaz od 16 godina, prije nekoliko tjedana ilegalno u┼íao u Ma─Ĺarsku, ali je preko no─çi deportiran u Srbiju.

ÔÇ×Ja sam no─ças u┼íao u Srbiju. Nekoliko kilometara odavde su nam otvorili ┼żicu i rekli da moramo ─Źekati ovdje pa da legalno u─Ĺemo u Ma─Ĺarsku. I ja sada ─Źekam da dam otiske prsta i ponovno pre─Ĺem granicuÔÇŁ, izjavio je Fajaz.

Migranti u logoru dobivaju pomo─ç Crvenog kri┼ża i UN-ove organizacije za izbjeglice.

“Najve─çi zadatak ma─Ĺarskih vojnika je da uz policajce osiguravaju grani─Źni pojas i da svim raspolo┼żivim ljudskim i tehni─Źkim sredstvima sprije─Źe masovni ulazak ilegalnih migranata na ma─Ĺarski teritorij”, rekao je na─Źelnik General┼ítaba Vojske Ma─Ĺarske Tibor Benke.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,