Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » U Teksasu se gradi ‘Nova Noina arka’ u kojoj će se u tekućem dušiku čuvati 50.000 ljudskih tijela

U Teksasu se gradi ‘Nova Noina arka’ u kojoj će se u tekućem dušiku čuvati 50.000 ljudskih tijela

teksas-kriogenika-centar“KLIJENTIMA” SE OBEĆAVA DA ĆE NJIHOVA TIJELA I DNK BITI OČUVAN DOK ZNANOST NE BUDE U STANJU DA IH OŽIVI

U Teksasu je počela gradnja centra Timeship u kojem će se čuvati u zamrznutom stanju do 50.000 ljudskih tijela.

Glavni arhitekt projekta – Steven Valentine – objasnio je:

“Naš projekt se zapravo zove “Nova Noina arka”, a naš cilj je pružiti čuvanje čovjekovog biološkog materijala na maksimalno mogućem visokoj razini. Nadamo se da će naš “Kovčeg” ljudima dati nadu u besmrtnost”.

“Kovčeg” se gradi na površini od 150 hektara, a radovi na njemu koštat će 375 milijuna dolara.

Glavni investitor je američka tvrtka LEF.

Znanstvenici koji su uključeni u projekt obećali su da će ljudska tijela, koja će biti zamrznuta u tom kriogenom centru, biti tako čuvana i pod takvim osiguranjem da će ih biti moguće oživjeti u vrijeme kada znanstveno-tehnološki razvoj to bude omogućavao.

Sve ovo je već nazvano “putovanjem u budućnost”, a oni koji to požele – morat će za života platiti “nekoliko desetaka tisuća dolara.

Centar već nazivaju i “naseljem zamrznutih leševa” i “Centrom besmrtnosti”.

Imat će svoju autonomnu opskrbu energijom. Njene rezerve će se, pored ostalog, čuvati u tekućem dušiku.

Projektanti tvrde da će njihov centar moći izdržati “praktično sve”: od velikog terorističkog napada, do razornog potresa. Tvrde da mu ništa ne može ni globalno zatopljenje.

Svojim budućim klijentima jamče: “Timeship će čuvati vaš uzorke DNK i tkiva od svih mogućih prijetnji stotinama godina, ako to bude potrebno. Isto vrijedi i zariokonzervirana tijela”.

Centar u ponudi ima ne samo zamrzavanje tijela poslije smrti. Nudi i čuvanje organa za transplantaciju, a namjerava se i baviti izučavanjem starenja i “usporavanjem i odlaganjem tog procesa”.

U svojim prospektima podvlači: “Putnici u budućnost moći će biti reanimirani i nastaviti zdrav život oslobođen od starenja”.

Za ovo ne daje nikakve garancije, ali naglašava da su njegovi znanstvenici nedavno odmrznuli mozak zeca i uspjeli ga vratiti “u stanje blisko idealnom”.

Krionika je tehnologija zamrzavanja umrlih faktički “sekundu poslije smrti” i čuvanja njihovih tijela u tekućem dušiku.

Slična tvrtka postoji iu Rusiji. Još od 2005-te godine. U njenom “Noinom Kovčegu” nalaze se tijela 40 ljudi i 15 životinja.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,