Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NE VJERUJU TURČINU NI KADA IM KUĆU POKLANJA: Obitelj ubijenog ruskog pilota odbila turski poklon

NE VJERUJU TURČINU NI KADA IM KUĆU POKLANJA: Obitelj ubijenog ruskog pilota odbila turski poklon

peskov-turska-kucaČlanovi obitelji pilota Oleg Peškova, koji je u Siriji poginuo u studenom prošle godine, odbili su prijedlog turske strane da im pokloni kuću u svom ljetovalištu Kemeru

“Čak i ako budu nudili kompenzaciju, nitko je neće uzeti. To nije samo ponižavajuće, nego je i užasno”, izjavio je u intervjuu za radio stanicu “Govori Moskva” brat pilota Pavel Peškov.

Sugovornik radio stanice je posebno naglasio da oni ne namjeravaju se obraćati Ankari za isplatu kompenzacije.

Kupovinu kuće obitelji Peškov predložio je gradonačelnik Kemer Mustafa Gjul, priopćio je u petak generalni konzul Rusije u Antaliji Aleksandar Tolstopjatenko.

Bez obzira na spremnost Ankare isplatiti kompenzaciju rođacima poginulog pilota Su-24, vlasti Turske zasad odbijaju nadoknade štetu za uništenje samog bombardera.

Predsjednici Rusije i Turske u četvrtak su prvi put poslije incidenta na nebu iznad Sirije razgovarali telefonom, nakon čega je Vladimir Putin izdao nalog da se ukinu turističke sankcije Turskoj. Nije isključeno da će uskoro biti održan sastanak čelnika dviju zemalja.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,