Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PANIČNI POZIV KOLA EUROPOM: NATO summit u Varšavi sprema nuklearni rat!

PANIČNI POZIV KOLA EUROPOM: NATO summit u Varšavi sprema nuklearni rat!

summit-varsava-natoSljedeći poziv cirkulira po cijeloj Europi. Čini se kako su europski narodu na nogama! Dosta je kaosa, nemira, rata, zvecaknja oružjem u 21. stoljeću, kažu potpisnici. Uključite se i vi u osvješćivanje Europe i proširite upozorenje

Molimo vašu pomoć! Proširite što je više moguće! – piše na pozivu.

Predstojeći NATO samit koji će se održati od 8.-9. srpnja, i to u Varšavi sam po sebi je još jedna u nizu provokacija protiv Rusije. Mi, dolje potpisani na ovoj peticiji, kažemo STOP eskalaciji nuklearnih snaga prije nego dođe do užasa sa nepopravljivim poljedicama.

Živimo u mračnim vremenima. Pred očima svih nas odvija se nova raketna kriza, ovaj put pandan onoj kad je Sovjetski Savez stacionirao svoje raketne glave na Kubi, neposredno na pragu USA. Tada se NATO borio protiv Varšavskog pakta dok danas taj isti NATO organizira svoj summit baš u tom gradu.

Ne protiv Rusije ali u vojnom ogledu, to je provokacija jer samit svih NATO snaga organizira se upravo u srcu bivših komunističkih sila zvanih Varšavski pakt.

Imajte na umu da je NATO djeluje  provokativno “okruživanjem” i da izaziva Treći svjetski rat:

  1. Konstantno proširenje NATO-vih snaga na  granicama Rusije, unatoč uvjeravanjima Zapada Gorbačovu 1989.  godine da to nikada neće dogoditi
  2.  Raspoređivanje sustava proturaketne obrane u Rumunjskoj, Poljskoj, Turskoj i Španjolskoj. To oružje,  krenuvši MK41-start sustava, može se koristiti s nuklearnim oružjem za obrambene misije (u zraku, na kopnu i na moru), ali i za ofenzivne napade.
  3. Konstantna rotacija  četiri tisuće muškaraca snažne pukovnije i razmještaj teške vojne opreme u baltičkim zemljama, Poljskoj i Rumunjskoj.
  4. Stvaranje “Nordijskog fronta” protiv Rusije, koja se sastoji od članica NATO-a, Danske, Islanda i Norveške, kao i članova “NATO-va Partnerstva za mir”, Švedske i Finske.
  5. Modernizacija nuklearnog oružja, pogotovo onog stacioniranog u Njemačkoj, B61-12 bombe i Standoff LRSO krstareće rakete. Američka senatorica Dianne Feinstein je rekao: “To oružje č Koncipirano je tako da izvede nuklearni rat nesagledivih razmjera.

Za prekid ovih prijetnji, pozivamo

da naše vlade  na predstojećem samitu NATO-a u Varšavi bojkotiraju samit praznom stolicom
da je naše vlade proglase svoju namjeru za napuštanjem NATO-a, koji i tako nema pravo na postojanje.


Zahtjevamo od naših vlada da se odmah počnu stvarati uvjeti i sigurnosna arhitektura za globalni mir u skladu s prijedlogom zemalja BRICS-a kako bi došlo do “WIN – WIN” – kooperacije, suradnje kojoj se Europa i USA trebaju pridružiti jer je to u njihovom interesu, kao i u interesu svih nas.

Vrijeme je da se ogromni napori koji su učinjeni uz 20. stoljeću ZA RAT, provedu u istoj mjeri ZA MIR kako bi se svijet uzajamno razvijao.

Peticiju možete potpisati ovdje. 
 
(dnevno.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,