Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » EVO ZAŠTO ISLANĐANI POBJEĐUJU: JEDINI NAROD KOJI JE potrpao bankare u zatvor i oslobodio državu!

EVO ZAŠTO ISLANĐANI POBJEĐUJU: JEDINI NAROD KOJI JE potrpao bankare u zatvor i oslobodio državu!

island-prosvjedSad svi pišu o velikom Islandu, iako su oni veliki od trenutka kada su zlostavljaće svog naroda strpali u zatvor!

Posebno je zanimljivo ovih dana pratiti svjetske medije koji iznenađeni malenim Islandom isti hvale na sva zvona. Mali Island sa samo 350.000 stanovnika, tako postade velik – zbog nogometa! I cijeli svijet misli da je Island tek sad pokazao svoju snagu. Ali to nije tako. Island je mala država ali je vrlo moćna i samosvjesna, vrlo karaktetna i pobjedonosna. I to ne samo u nogometu.

Naime, Island je bio pobijedio svjetsku zločinačku organizaciju, i svi mediji su to zataškali! Nisu prenosili njihovu pobjedu nad korpupcijom i genocidom stranih bankara nad vlastitim narodom što je pobjeda nad pobjedama, a sada svi pišu o Islandu niti ne spominjući što su ovi ‘kraljevi’ učinili EU oligarhiji.

I dok se Hrvatska mukom muči s bankarskim lobijem koji naše, hrvatske ljude uništava ostavljajući ih bez ičega, bez doma i bez perspektive, bez nade i u potpunom mraku, očito namjerno dopuštajući stranim bankarima da se iživljavaju nad našim društvom, na drugom kraju Europe dolazi nam primjer kojeg bi svi trebali slijediti, ali to ne činimo. Zašto? Pa vjerojatno zato što, iako se predstavljamo neovisnima, naša država, naši političari, naša Vlada ucijenjena je i ponizno kleči pred bankarskim monstrumima dok oni isisavaju život iz naše domovine.

Kako to mogu gledati? Kako mogu gledati hrvatske obitelji na cesti? Zašto mediji prešućuju istinu? Tko ih kontrolira? Zašto se ne slijede pravi primjeri, primjeri naroda koji su prepoznali zlo i iskorijenili ih iz svojih temelja? Iako su mala država, oni su odlučili biti neovisni.

Zašto nitko nije prenio udarnu vijest o Islanđanima koji su protjerali banke, odbili vratiti dugove, a prije nekog vremena, oni su uhitili bankare koji su kao zločinci izvršili ekonomski genocid nad njihovim narodom? Zašto se o toj pobjedi šuti? Ona nogometna, samo je nastavak onoga što oni čine za svoj narod. Da, dobro ste čuli. Oni ne rade za mafiju nego za narod. I unatoč tome što i kod njih ima korpumpiranih što ih sile da ovise, da se zadužuju, što ima onih koji kradu, oni znaju što žele a to je sloboda.

Gotovo nevjerojatna vijest došla je s krajnjeg sjevera Europe, a gotovo svi mediji su je prešutjeli, baš kao i prve vijesti koje su dolazile s Islanda koje su predstavljale prvu anti-bankarsku revoluciju u Europi. Naime, islandski Vrhovni sud proglasio je krivima četiri vodeća bankara koji su 2008. godine ovu zemlju odveli u bankrot, i time je Island pokazao cijelom svijetu tko su bankari i što nam je činiti.

Vrhovni sud Islanda je 12. veljače 2015. odbacio žalbe optuženika na njihovu presudu te ih je poslao na odsluživanje zatvorske kazne. Iako su Islanđani smatrali kako je puno više bankara umješano u ovu priču i kako je puno više njih odgovorno za dužničko i kreditno ropstvo njihova naroda, četiri vodeća direktora banke Kaupthing optužena su da su svojim burzovnim manipulacijama, bezobzirnim mešetarenjem i financijskim prevarama osigurali potpuni bankrot Islanda zbog kojeg su Islanđani s ekonomskog vrha Europe postali država s dna europske ekonomije.

Kaupthing je bila jedna od tri najveće islandske banke koje su bezobzirnim financijskim spletkama i okradanjem vlastitih korisnika krajem 2008. povukle u propast cjelokupno gospodarstvo ove otočke države. Zajedno s malverzacijama iz banaka Glitnir i Landsbank svaki građanin Islanda je preko noći postao zadužen za 325 tisuća britanskih funti. Posljedice toga bile su strašne, a islandska valuta je doslovce preko noći postala u potpunosti bezvrijedna dok je čitav narod i čitava država postala robovlasnička i talačka, ponižena i ovisna o robovlasnicima – bankarima.

Nakon što su Islanđani odlučili da niti jednoj stranoj banci neće dozvoliti takozvani “bailout” ili pljačkanje državnih rezervi stranih valuta i plemenitih metala, Island je pokrenuo prvu nacionalnu istragu s kojom je otkrivena internacionalna monetarna prevara koja svoje organizatore krije u samom srcu Europe poglavito u vidu britanskih, nizozemskih i njemačkih investicijskih, mešetarskih i bankarskih institucija.

Bankari su dobili zatvorske kazne u trajanju 4-5 godina, istina neku su već izašli na slobodu, no bez obzira ta presuda je zapravo presedan za cijelu Europu o kojemu se malo priča. Pitamo se zašto.

Najbolje od svega je to da se scenarij dužničkog ropstva pojavljuje u svakoj državi Europske unije kao i bankarske prjevare koje se ignoriraju.

Blokirani Hrvati i Hrvati zarobljeni u švicarskom franku najbolje znaju o čemu se radi, no u Hrvatskoj traje šutnja i za razliku od Islanda mi očito nismo sposobni zauzeti se za svoje ljude nasuprot bankarskog lobija kojemu je jedini cilj opustošiti baš svakog hrvatskog čovjeka i tako ga učiniti nesposobnim za život i podložnim za sve vrste robovlasničkog terora.

Neka nama Island bude uzor i u nogometu, ali ljudi…..oni su nam primjer kako se izvuči iz dužničkog kaosa! I da, oni su odbili biti djelom EU, sigurno s razlogom!
 
(dnevno.hr)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,