Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » SOROŠ PONOVO NAPADA RUSIJU: Spreman na veliki ulog u ‘obojenu revoluciju’ protiv Putina!

SOROŠ PONOVO NAPADA RUSIJU: Spreman na veliki ulog u ‘obojenu revoluciju’ protiv Putina!

sosor-rusijaRadi “svrgavanja režima u Rusiji” – dva prevaranta se zbližila. Obojica su avanturisti i obojica su spremni na zločin radi strasti povezane s mogućnošću gomilanja kapitala

A kada su kamate desetostruke – tu nikakve kočnice ne postoje

Soros je u Lndonu izjavio da predviđa pretvaranje Rusije u svjetsku silu. Istovremeno je predvidio i rušenje Europske unije.

Otkud ovakvi komplimenti od, do jučer još, vatrenog mrzitelja Rusije i “putinskog režima”? Odgovor je na površini.

George Soros je ponovno odlučio igrati na visoke uloge. A njegova nova igra je – Rusija.

Hodorkovski također igra izuzetno riskantno. Izgleda je krenuo – na sve ili ništa.

Jer, ako bude blefirao potencijalno uništenje države u Rusiji – po modelu iz 1917. i 1991. godine – to će vrlo brzo biti otkriveno, a tada će mu kućni pritvor u rodnom Krasnokamensku izgledati kao hotel na južnoj obali Francuske.

Jer Soros, prijevare ne prašta.

Za samim Georgeom Sorosem odavno “plače” američko ministarstvo pravosuđa. Međutim, za sada je Washingtonu stari prevarant potreban. Tko će inače za SAD odrađivati ​​prljave poslove?

Što je zajedničko “Otvorenoj Rusiji” Mihail Hodorkovskog s Georgeom Sorosem – poznatim međunarodnim financijskim špekulantima, multimilijarder, rođenim u predratnoj Mađarskoj i osnivačem fonda pod svojim imenom?

Na prvi pogled, čini se – ništa. Ali, pažljivije gledajući, vidjet ćemo vezu – jedva primjetnu, ali jaku kao kevlarska nit.

Hodorkovski po staroj navici svoj novac, koji mu je preostao poslije svih konfiskacija, ne voli trošiti. A u Londonu javno najavljeni projekt još jedne “ruske revolucije – 2017″ zahtjeva ozbiljna sredstva.

Soros, kao što je poznato, takve “političke” investicije realizira, i to vrlo rado.

Stvar je u tome što on nije samo međunarodni financijski špekulant, već i poznati inspirator obojenih revolucija.

Od 1989. godine, upravo se George Soros vodi kao jedan od glavnih sponzora “plišanih” “obojenih” tj. zapravo KRVAVIH revolucija u istočnoj Europi.

Soros je za svoj groš sproveo “ružičastu revoluciju” u Gruziji 2003. godine. Istina, 2004. godine, tijekom “narančaste revolucije” u Ukrajnini kontrolni paket nije uspio dobiti. Međutim, 2014. godine je sa zadovoljstvom kompenzirao neuspjeh od prije jednog desetljeća.

U svim slučajevima, rezultat je isti: uništenje državnih struktura i milijunska dobit struktura koje su pod kontrolom Soroša, ostvarena na račun pada valute.

U posljednje vrijeme u projektu pripreme “svrgavanja režima u Rusiji” – dva prevaranta su se zbližila. Obojica su avanturisti i obojica su spremni na zločin radi strasti povezane s mogućnošću gomilanja kapitala. A kada su kamate desetostruke, tu nikakve kočnice ne postoje.

Govoreći prije nekoliko dana kod svog prijatelja na manifestaciji “Otvorene Rusije”, starac Soros je izjavio da predviđa pretvaranje Rusije u svjetsku silu. Istovremeno je predvidio i rušenje Europske unije.

Otkud ovakvi komplimenti od, do jučer još, vatrenog mrzitelja Rusije i “putinskog režima”?

Odgovor je na površini. George Soros je ponovno odlučio igrati na visoke uloge. A njegova nova igra je – Rusija.

Treba napomenuti da prethodni projekt poznatog prevaranta u Ukrajini ubrzano propada. Pa, ne mogu sve prijevare da donesu hiperprofit.

Čak i kada se izvuče uloženo – i to je nešto.

Međutim, Georgea Sorosa ništa ne može poremetiti. Sigurno mu ne smetaju ni proturječnosti vlastitih izjava.

U svom nedavnom članku u britanskom listu The Guardian, on ležerno podiže histeriju u Londonu: navodno, “crni petak” će vam se dogoditi već sutradan nakon referenduma, ako izglasate izlazak Velike Britanije iz EU!

Stari lisac priprema financijsko tržište – “Britanci će izazvati pad funte na razinu eura, i većina stanovništva će jednostavno osiromašiti”.

Prije samo dva tjedna, isti taj Soros je javno govorio da će se “po svoj prilici, EU raspasti zbog migrantske krize, kontinurianih teškoća s Grčkom i potencijalnog izlaska Velike Britanije”.

I da izlazak Britanije može izazvati opći egzodus, i raspad Europske unije će u tom slučaju biti praktično neizbježan.

Na prvi pogled: dvije kontradiktorne rečenice. Netko će u njima vidjeti uobičajene igre jednog špekulanta. Međutim, Soros zna svoj posao.

U kontekstu izjava Georgea Sorosa o Rusiji i njegovih odnosa sa Hodorkovski, moguće je pretpostaviti da je Mihail Borisovič u svom karakterističnom maniru odlučio ne trošiti svoj “pošteno ukradeni” i jedva sačuvani novac na “revoluciju u Rusiji”. Po svemu sudeći, Hodorkovski radi ono što ona najbolje zna: navodi na plijen “masnog buržuja” Sorosa.

Očito, uspio je uvjeriti starca uložiti nekoliko stotina milijuna i da će revolucija u tom slučaju biti u njihovom džepu, a sa njom i sve ostalo, tako drago starčevom srcu: financijsko i burzovno tržište velike zemlje. I, kreditna linija je već otvorena.

Prvi korak, po zamisli koncesionara, treba se dogoditi na predstojećim parlamentarnim izborima u rujnu, na kojima će, kako se obojica nadaju, uspjeti uvesti dosta svojih kandidata u Državnu Dumu iz lagera “Otvorene Rusije” Mihaila Hodorkovskog.

U ovom kontekstu postaju jasni mnogi potezi odbjeglog prodavača i bivšeg oligarha na međunarodnoj areni, koji unutar ruskog političkog polja traže određene krivine.

Hodorkovski igra izuzetno riskantno i izgleda da je krenuo na sve ili ništa.

Ali, njegovo blefiranje s potencijalnim uništenjem države u Rusiji po modelu iz 1917. i 1991. godine vrlo će brzo biti otkriveno, a tada će mu kućni pritvor u bezmalo rodnom Krasnokamensku izgledati kao hotel na južnoj obali Francuske. Jer Soros, prijevare ne prašta.

Druga stvar je što za samim Georgeom Sorošem odavno “plače” američko ministarstvo pravosuđa. Međutim, za sada je Washingtonu stari prevarant potreban. Tko će inače za SAD odrađivati ​​prljave poslove?
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,