Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLUČAJNOST? DA LI JE OVAJ DOKUMENT DOKAZ DA JE AMERIKA ZNALA ZA BOBMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU?! EVO ŠTO U NJEMU PIŠE

SLUČAJNOST? DA LI JE OVAJ DOKUMENT DOKAZ DA JE AMERIKA ZNALA ZA BOBMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU?! EVO ŠTO U NJEMU PIŠE

turska-napad-dokumentU napadu trojice bombaša-samoubojica na istanbulski zračna sinoć je poginulo preko 40 ljudi, a ozlijeđeno oko 250 ljudi

Samo dan prije napada, na sajtu konzulata SAD u Istabulu, objavljena je poruka upozorenja za američke građane o putovanju u Tursku.

Mnogima je “upalo u oko” da su upozorenje objavili samo dan prije jednog od najvećih terorističkih napada u Turskoj, i sumnjaju da su Amerikanci znali ranije o ovom napadu.

U obavijesti se Amerikanci upozoravaju da ukoliko napuštaju svoju zemlju, da Tursku izbjegavaju zbog aktualne situacije.

Na web sajtu piše da State Department uopozorava svoje građane zbog povećenih prijetnji terorističkih skupina diljem Turske i da posebno izbjegavaju jugoistok ove države (zbog čestih bombaških napada pobunjenika iz Radničke stranke Kurdistana, kurdskih separatista, s kojim se oštro sukobljava predsjednik Erdogan zadnjih mjeseci).

Međutim, vjerojatno je ovo samo bila slučajnost, a sam predsjednik Turske Erdogan je zadnjih mjeseci upozoravao na mogućnost od napada.

Tome ide u prilog i činjenica da je u posljednjih 12 mjeseci bilo čak 11 većih terorističkih napada na tlu Turske. Dakle, mogućnost od napada uvijek postoji u svim državama, naročito u Turskoj koja graniči sa Sirijom, u kojoj se ratuje preko 5 godina i na čijem teritoriju “operiraju” razne militantne grupacije.

Američki State Department i veleposlanstva u svim zemljama imaju obavijesti za svoje građane o trenutnoj situaciji u tim državamaa i ukoliko postoje opasnosti, ili neke stvari na koje treba obratiti pozornost, stoji i upozorenje.

I dalje nitko nije preuzeo odgovornost za tri ekplozije na aerodromu “Ataturk” u Istanbulu, a pretpostavlja se da je djelo Islamske države ili kurdskih separatista.
 
istambull-dokument
 

 
(Telegraf.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,