Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Studija potvrdila vezu izme─Ĺu cjepiva protiv HPV-a i raka jajnika

Studija potvrdila vezu izme─Ĺu cjepiva protiv HPV-a i raka jajnika

hpv-cjepivo-rakAmeri─Źko udru┼żenje pedijatara je potvrdilo da postoji jaka veza izme─Ĺu HPV cjepiva i pove─çanog rizika od raka jajnika me─Ĺu tinejd┼żerima

Univerzitet je nedavno objavio priop─çenje na svojim web stranicama kojim se se potvr─Ĺuje da tinejd┼żerice koje primaju cjepivo protiv papiloma virusa ─Źesto pate od ozbiljnih problema sa svojim jajnicima, kao rezultat cijepljenja.

Izjava glasi:

Ameri─Źko udru┼żenje pedijatara (The College) je opredijeljeno za zdravlje i dobrobit djece, uklju─Źuju─çi i prevenciju bolesti cijepljenjem.

Nedavno je do┼ílo u pozornost Collegea da bi jedno od preporu─Źenih cjepiva moglo biti povezano s vrlo rijetkim, ali ozbiljnim stanjem prijevremenog otkazivanja jajnika, tako─Ĺer poznatim kao preuranjena menopauza.

Mnogi adolescentice koje su cijepljene cjepivom protiv gripe, meningokoka i tetanusa bez dobivanja Gardasila, pokazale su u samo 5.6% disfunkcije jajnika, ka┼żu podaci u izvje┼ítajima objavljenim od 2006. godine.

Velika ve─çina (76%) VAERS izvje┼ítaja od 2006. godine pokazuju insuficijenciju jajnika, preuranjenu menopauzu, i / ili amenoreju povezanu isklju─Źivo s Gardasil cjepivom koje su adolescentice primile.

Brojne sigurnosne studije cjepiva Gardasil, uklju─Źuju─çi i jednu nedavno objavljenu, su bile usmjerene na promatranje demijelincionih i autoimunih bolesti i nisu prona┼íli nikakve zna─Źajne probleme.

Na┼żalost, nitko od njih, osim klini─Źki sigurnosne unaprijed licencirane studije nisu obratile pozornost na disfunkciju jajnika nakon cijepljenja.

Iako podaci iz tih studija ne ukazuju na pove─çanu stopu amenoreje nakon cijepljenja, bitan nedostatak je da je ve─çina sudionika uzimala hormonske kontraceptive u tim studijama i to isklju─Źuje zna─Źajne podatke koji pokazuju utjecaj na funkciju jajnika.

Univerzitet koji je proveo ovo istra┼żivanje je objavio ove izjave, tako da osobe s obzirom na kori┼ítenje cjepiva protiv HPV-a budu svjesne tih problema u tijeku daljnjeg postupanja regulatornih agencija i proizvo─Ĺa─Źa.

Iako ne postoji jak dokaz o uzro─Źnoj vezi izme─Ĺu cjepiva protiv HPV-a i disfunkcije jajnika, ove informacije bi trebale biti poznate javnosti, lije─Źnicima, a pogotovo pacijentima. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,