Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Studija potvrdila vezu između cjepiva protiv HPV-a i raka jajnika

Studija potvrdila vezu između cjepiva protiv HPV-a i raka jajnika

hpv-cjepivo-rakAmeričko udruženje pedijatara je potvrdilo da postoji jaka veza između HPV cjepiva i povećanog rizika od raka jajnika među tinejdžerima

Univerzitet je nedavno objavio priopćenje na svojim web stranicama kojim se se potvrđuje da tinejdžerice koje primaju cjepivo protiv papiloma virusa često pate od ozbiljnih problema sa svojim jajnicima, kao rezultat cijepljenja.

Izjava glasi:

Američko udruženje pedijatara (The College) je opredijeljeno za zdravlje i dobrobit djece, uključujući i prevenciju bolesti cijepljenjem.

Nedavno je došlo u pozornost Collegea da bi jedno od preporučenih cjepiva moglo biti povezano s vrlo rijetkim, ali ozbiljnim stanjem prijevremenog otkazivanja jajnika, također poznatim kao preuranjena menopauza.

Mnogi adolescentice koje su cijepljene cjepivom protiv gripe, meningokoka i tetanusa bez dobivanja Gardasila, pokazale su u samo 5.6% disfunkcije jajnika, kažu podaci u izvještajima objavljenim od 2006. godine.

Velika većina (76%) VAERS izvještaja od 2006. godine pokazuju insuficijenciju jajnika, preuranjenu menopauzu, i / ili amenoreju povezanu isključivo s Gardasil cjepivom koje su adolescentice primile.

Brojne sigurnosne studije cjepiva Gardasil, uključujući i jednu nedavno objavljenu, su bile usmjerene na promatranje demijelincionih i autoimunih bolesti i nisu pronašli nikakve značajne probleme.

Nažalost, nitko od njih, osim klinički sigurnosne unaprijed licencirane studije nisu obratile pozornost na disfunkciju jajnika nakon cijepljenja.

Iako podaci iz tih studija ne ukazuju na povećanu stopu amenoreje nakon cijepljenja, bitan nedostatak je da je većina sudionika uzimala hormonske kontraceptive u tim studijama i to isključuje značajne podatke koji pokazuju utjecaj na funkciju jajnika.

Univerzitet koji je proveo ovo istraživanje je objavio ove izjave, tako da osobe s obzirom na korištenje cjepiva protiv HPV-a budu svjesne tih problema u tijeku daljnjeg postupanja regulatornih agencija i proizvođača.

Iako ne postoji jak dokaz o uzročnoj vezi između cjepiva protiv HPV-a i disfunkcije jajnika, ove informacije bi trebale biti poznate javnosti, liječnicima, a pogotovo pacijentima. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,