Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OVO MORATE POGLEDATI: Tajni agent CIA-e objašnjava kako američka vanjska politika stvara teroriste

OVO MORATE POGLEDATI: Tajni agent CIA-e objašnjava kako američka vanjska politika stvara teroriste

amerika-rat-kip-slobodeTajni časnik CIA-e za borbu protiv terorizma, Amaryllis Fox, koja je trenutno u procesu razotkrivanja, prvi put je javno govorila za kanal Al Jazeera Plus ( AJ +) u svezi svog iskustva kao agent u borbi protiv terorizma

Fox je radila kao specijalist za protuterorizam i obavještajne službe CIA-ine tajne opreracije, i bila je stacionirana po cijelom svijetu skoro jedno desetljeće tijekom 2000-ih.

“Ako sam naučila jednu lekciju iz mog vremena s CIA-om, to je ovo: svi vjeruju da su oni dobri momci”, rekla je Fox.

Bivši tajni agent CIA-e objašnjava kako moćni interesi potiču obje strane sukoba prihvaćanjem lažne naracije koja obogaćuje mali broj članova elite kako u Zapadnom tako i u Islamskom svijetu na štetu većine.

“Ako ste ikada hodali niz ulicu u Iraku ili Siriji i pitali bilo koga zašto Amerika baca bombe, možete dobiti odgovor: “Oni vode rat na islamom”, Fox objašnjava.

U SAD-u, kada pitate Amerikance zašto su napadnuti na 9/11, možete čuti zajednički odgovor: “oni nas mrze jer smo slobodni.”

Problem s ovim razmišljanjima je da oni ne uspijevaju riješiti temeljne probleme s američkom vanjskom politikom koja stvara ove povratne petlje nasilja.

“To su priče koje proizvodi zaista mali broj ljudi s obje strane koji imaju veliku moć i bogatstvo uvjeravajući nas ostale da ubijamo jedni druge … “

“Mislim da pitanje koje se moramo pitati, je kako Amerikanci ispituju svoju vanjsku politiku, i da li doljevaju benzin na vatru. Jedini pravi način da se razoružaju neprijatelji je slušati ih.
 

 
Ako ih saslušate, ako ste dovoljno hrabri da stvarno slušate njihove priče, možete vidjeti da bi i vi više puta možda napravili neke iste izbore ako bi živjeli njihov ​​život, umjesto svoj … “

Borac Al-Qaide je rekao jednom tijekom davanja povratnih informacija”, Fox se prisjetila. “On je rekao da svi ti filmovi koje Amerika snima – kao Dan nezavisnosti, Igre gladi i Star Wars – se zapravo rade o maloj bandi pobunjenika, koji će učiniti sve u njihovoj moći s ograničenim resursima na raspolaganju da izbace vanjskog, tehnološki naprednijeg osvajača. “A ono što ne shvaćaju”, rekao je, “vi ste carstvo, a mi smo Luke i Han. Vi ste vanzemaljci, a mi smo Will Smith …”

“Istina je da kada razgovarate s ljudima koji se stvarno bore na terenu, na obje strane, i pitati ih zašto su tamo, oni odgovore da to rade s nadom za svoju djecu, posebnim mjerama za koje oni misle da su okrutne ili nepravedne”, rekla je Fox.

“I dok može biti lakše odbaciti svojeg neprijatelja kao zlog, moramo ih slušati, i sve dok su naši neprijatelji neljudski psihopati, dotle će vas oni napadati, i to nikada neće svršiti. Ali ako je to vaša neprijateljska politika, onda s njezinom promjenom možemo srediti puno stvari”.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,