Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Znanstvenici dokazali da vanzemaljci postoje – korištenjem matematike

Znanstvenici dokazali da vanzemaljci postoje – korištenjem matematike

matematika-vanzemaljciNova studija uvjerljivo dokazuje da su vanzemaljci postojali u prošlosti, i vrlo je vjerojatno da će postojati u sadašnjosti

Adam Frank, profesor astrofizike na Sveučilištu Rochester, uz astronoma Woodruff Sullivana, došli su do otkrića da je matematika u stanju dokazati da su vanzemaljci jednom postojali u našoj galaksiji.

Frank kaže da je otkrivanje planeta i zvijezdi lakše za ljude nego ikad prije, tako da imamo daleko više od razumijevanja o kozmičkim galaksijama nego ikad.

To znači da “međuzvjezdane komunikacije”, i biti u mogućnosti komunicirati s izvanzemaljcima, ovise o tome koliko puno izvanzemaljskih civilizacija postoji.

Evo matematike: znanstvenici su otkrili da je svaka zvijezda vjerojatno domaćin barem jednoj planeti; a znamo koliko se zvijezda rađa svake godine, i znamo da između 20 i 25% svih planeta može ugostiti život.

To olašava posao za Franka i Woodruffa da utvrde je li Zemlja jedina tehnološka civilizacija u galaksiji.

Njihov teorem nalaže da to nije. Prema Franku, druge tehnološke civilizacije su svakako postojale u prošlosti.

Zastrašujući dio? “Prema našim saznanjima, čak i ako ste pesimistični, postoji bilijun civilizacija koje bi se i dalje pojavile tijekom povijesti svemira”, kaže on.

Bilijarde izvanzemaljca? Sada, to je vrijedno neke epizode SF serijala.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,