Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Znanstvenici dokazali da vanzemaljci postoje – kori┼ítenjem matematike

Znanstvenici dokazali da vanzemaljci postoje – kori┼ítenjem matematike

matematika-vanzemaljciNova studija uvjerljivo dokazuje da su vanzemaljci postojali u prošlosti, i vrlo je vjerojatno da će postojati u sadašnjosti

Adam Frank, profesor astrofizike na Sveu─Źili┼ítu Rochester, uz astronoma Woodruff Sullivana, do┼íli su do otkri─ça da je matematika u stanju dokazati da su vanzemaljci jednom postojali u na┼íoj galaksiji.

Frank ka┼że da je otkrivanje planeta i zvijezdi lak┼íe za ljude nego ikad prije, tako da imamo daleko vi┼íe od razumijevanja o kozmi─Źkim galaksijama nego ikad.

To zna─Źi da “me─Ĺuzvjezdane komunikacije”, i biti u mogu─çnosti komunicirati s izvanzemaljcima, ovise o tome koliko puno izvanzemaljskih civilizacija postoji.

Evo matematike: znanstvenici su otkrili da je svaka zvijezda vjerojatno doma─çin barem jednoj planeti; a znamo koliko se zvijezda ra─Ĺa svake godine, i znamo da izme─Ĺu 20 i 25% svih planeta mo┼że ugostiti ┼żivot.

To olašava posao za Franka i Woodruffa da utvrde je li Zemlja jedina tehnološka civilizacija u galaksiji.

Njihov teorem nala┼że da to nije. Prema Franku, druge tehnolo┼íke civilizacije su svakako postojale u pro┼ílosti.

Zastra┼íuju─çi dio? “Prema na┼íim saznanjima, ─Źak i ako ste pesimisti─Źni, postoji bilijun civilizacija koje bi se i dalje pojavile tijekom povijesti svemira”, ka┼że on.

Bilijarde izvanzemaljca? Sada, to je vrijedno neke epizode SF serijala.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,