Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » CIA: Nema dokaza da je Saudijska Arabija umiješana u napad 11. rujna. Tko je onda kriv?

CIA: Nema dokaza da je Saudijska Arabija umiješana u napad 11. rujna. Tko je onda kriv?

11-rujanŠef CIA John Brennan je izjavio da komisija za istraživanje terorističkih napada 11. rujna 2001. godine u New Yorku nije našla dokaze o umiješanosti Saudijske Arabije u organizaciju napada

“Nakon terorističkog napada 11. rujna povjerenstvo je vrlo pažljivo proučilo ove optužbe o umiješanosti Saudijske Arabije.

Ona je došla do zaključka da ne postoje dokazi koji ukazuju da je vlada Saudijske Arabije kao institucija, niti da su saudijski visoki dužnosnici osobno podržavali terorističke napade 11. rujna “, izjavio je Brennan u intervjuu za televiziju “Arabija” dodavši da smatra objavljivanje izvještaja “dobrim” događajem.

“U stvarnosti, istraživanje je pokazalo da su se na veliku žalost ovi napadi dogodili, ali da su bili počinjeni od ruke Al-Kaide, Zavaharija i njemu sličnih”, dodao je i naveo da je u posljednjih 15 godina Saudijska Arabija “postala jedan od najboljih partnera SAD u sferi borbe protiv terorizma”.

Ranije je John Brennan kritizirao moguće objavljivanje 28 stranica zajedničkog izvještaja Kongresa o terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine, u kojem bi se mogle nalaziti informacije o povezanosti terorista sa Saudijskom Arabijom.

On se plaši da određeni ljudi mogu iskoristiti citate iz tajnog izvještaja kako bi napravili razdor u odnosima SAD i Saudijske Arabije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,