Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » CIA: Nema dokaza da je Saudijska Arabija umije┼íana u napad 11. rujna. Tko je onda kriv?

CIA: Nema dokaza da je Saudijska Arabija umiješana u napad 11. rujna. Tko je onda kriv?

11-rujan┼áef CIA John Brennan je izjavio da komisija za istra┼żivanje teroristi─Źkih napada 11. rujna 2001. godine u New Yorku nije na┼íla dokaze o umije┼íanosti Saudijske Arabije u organizaciju napada

“Nakon teroristi─Źkog napada 11. rujna povjerenstvo je vrlo pa┼żljivo prou─Źilo ove optu┼żbe o umije┼íanosti Saudijske Arabije.

Ona je do┼íla do zaklju─Źka da ne postoje dokazi koji ukazuju da je vlada Saudijske Arabije kao institucija, niti da su saudijski visoki du┼żnosnici osobno podr┼żavali teroristi─Źke napade 11. rujna “, izjavio je Brennan u intervjuu za televiziju “Arabija” dodav┼íi da smatra objavljivanje izvje┼ítaja “dobrim” doga─Ĺajem.

“U stvarnosti, istra┼żivanje je pokazalo da su se na veliku ┼żalost ovi napadi dogodili, ali da su bili po─Źinjeni od ruke Al-Kaide, Zavaharija i njemu sli─Źnih”, dodao je i naveo da je u posljednjih 15 godina Saudijska Arabija “postala jedan od najboljih partnera SAD u sferi borbe protiv terorizma”.

Ranije je John Brennan kritizirao mogu─çe objavljivanje 28 stranica zajedni─Źkog izvje┼ítaja Kongresa o teroristi─Źkom napadu 11. rujna 2001. godine, u kojem bi se mogle nalaziti informacije o povezanosti terorista sa Saudijskom Arabijom.

On se pla┼íi da odre─Ĺeni ljudi mogu iskoristiti citate iz tajnog izvje┼ítaja kako bi napravili razdor u odnosima SAD i Saudijske Arabije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,