Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PENTAGON PONOVO LAGAO? Glavni zapovjednik ISIS-a pronađen živ u Iraku, SAD ga nije ubio

PENTAGON PONOVO LAGAO? Glavni zapovjednik ISIS-a pronađen živ u Iraku, SAD ga nije ubio

irak-isis-vodjaVrhovni zapovjednik ISIS-a, za kojeg se mislilo da je ubijen od strane američkih snaga, nedavno se pojavio na videu u Iraku, što pokazuje da je itekako živ i zdrav

Unatoč tvrdnjama američke vlade da su ubili ISIS-ovog operativca Abu Omar al-Shishani u ožujku prošle godine, zapovjednik je uhvaćen na kameri u iračkom gradu Fallujah na bojnom polju u borbi protiv iračke vojske.

Crveno-bradati gruzijski veteran bio je prijavljen mrtav nekoliko puta; nedavno u ožujku prošle godine, kada je Pentagon objavio da je al-Shishani poginuo u napadu u blizini grada al-Shaddadi u istočnoj Siriji.

Al-Shishani, izvorno Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, služio je u gruzijskom vojsci tijekom rusko-gruzijskog rata. Nakon što je otpušten iz gruzijske vojske, pridružio se radikalnim militantima koji se bore protiv sirijskog predsjednika Bashar Assada u sirijskom ratu.

Batirashvili je vodio vojsku Jaish al-Muhajireen Wal-Ansara (vojsku iseljenika i simpatizera) u sjevernom Aleppu; grupi ultrakonzervativnih boraca većinom iz Čečenije i sa Kavkaza.

Kasnije se pridružio redovima samoproglašene islamske države Iraka i Sirije (ISIS) i postao emir sjeverne Sirije i član Shura vijeća.

Između 2014. i 2016, bilo je prijavljeno u medijima da je Al-Shishani ubijen i zarobljen 10 puta; što se sve pokazalo da je neistina. (izvor)

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,