Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » SAUDIJSKA ARABIJA UPRAVO OPTU┼ŻILA AMERIKU ZA RU┼áENJE SVJETSKOG TRGOVA─îKOG CENTRA KAO IZGOVOR ZA TRAJNI RAT

SAUDIJSKA ARABIJA UPRAVO OPTU┼ŻILA AMERIKU ZA RU┼áENJE SVJETSKOG TRGOVA─îKOG CENTRA KAO IZGOVOR ZA TRAJNI RAT

saudijska-arabija-amerika-911Kao odgovor na Senat SAD-a koji je jednoglasno omogu─çio obiteljima ┼żrtava 9/11 da tu┼że Saudijsku Arabiju, izvje┼í─çe objavljeno u londonskom dnevniku Al-Hayat, od strane saudijskog pravnog stru─Źnjaka Katib al-Shammaria, tvrdi da je SAD osmislio teroristi─Źki napad kao sredstvo stvaranja nebuloznih “neprijatelja”, kako bi prikupili javnu potporu za globalni rat protiv terorizma

U izvje┼í─çu al-Shammarija, kojeg je preveo na Bliskoisto─Źni Istra┼żiva─Źki instituta za medije (MEMRI) , tvrdi da je dugogodi┼ínja ameri─Źka politika “izgra─Ĺena na na─Źelu planiranja unaprijed i budu─çe vjerojatnosti”, koja je SAD sada okrenula teror prema Saudijskom re┼żimu nakon ┼íto je uspje┼íno kori┼íten protiv prvog talibana i al-Kaide, zatim Sadam Huseina i njegovih sekularnih Baatista u Iraku.

Al-Shammari tvrdi da nedavne ameri─Źke prijetnje “razotkrivanju” dokumenata koji impliciraju da je napad na saudijsku vladu jednostavno nastavak ameri─Źke politike, koju on naziva “pobjedom uz pomo─ç arhive.”

On isti─Źe da je tijekom po─Źetne invazije na Irak, pod George H. Bushom, Saddam Hussein ostavljen ┼żiv i na vlasti kako bi se koristio kao “pregovara─Źki jocker”, no nakon ┼íto su odlu─Źili da “vi┼íe nemaju asa u rukavu” Washington je odlu─Źio sru┼íiti njegovu vladu i instalirao SAD-poduprtu vladu.

Teroristi─Źki napad 9/11 jebio “as u rukavu” ameri─Źke vlade, kako pi┼íe al-Shammari.

“11. rujna je jedna od pobjedni─Źkih karata u ameri─Źkim arhivima, jer su se svi mudri ljudi u svijetu koji su stru─Źnjaci za ameri─Źku politiku i koji se bave analizom slike i videa 9/11 jednoglasno slo┼żili da je ono ┼íto se dogodilo u New Yorku bila isklju─Źivo ameri─Źka akcija, planirana i provo─Ĺena od strane Amerike.

Dokaz za to je slijed kontinuiranih eksplozija koje su dramati─Źno proparale kroz obje zgrade … Stru─Źnjaci gra─Ĺevine su ih sru┼íili eksplozivom, dok su se avioni zabijali u njih, a to je samo dalo zeleno svjetlo za detonaciju – no zrakoplovi nisu bili razlog za kolaps.

No, SAD i dalje ┼íiri krivnju u svim smjerovima. Ova politika mo┼że biti nazvana ‘pobjeda pomo─çu arhiva (pro┼ílosti)”, pi┼íe al-Shammari

Poticaj iza napada, pi┼íe Al-Shammari, bio je stvoriti “opskurnog neprijatelja – terorizam – ┼íto je postalo ono ┼íto ameri─Źki predsjednici krive za sve svoje pogre┼íke” i da ─çe pru┼żiti opravdanje za bilo kakve “prljave operacije” protiv svakog narodu svijeta.


Prema al-Shammarijevom izvješću u dnevniku Al-Hayat:

“Dana 11. rujna, Amerika je postigla nekoliko pobjeda u isto vrijeme, to su

1. Amerika je stvorila, po mi┼íljenju javnosti, opskurnog neprijatelja – terorizam – koji je tako─Ĺer postao jedini motiv za bilo kakve prljave operacije koje ameri─Źki politi─Źari i vojni figure ┼żele provesti u bilo kojoj zemlji, posebice namjenjena za muslimane, a posebice Saudijsku Arabiju.

2. Koriste─çi ovaj incident [9/11], SAD je pokrenuo novo doba globalnog naoru┼żanja. Svi su ┼żeljeli ste─çi sve vrste oru┼żja da se brane i istovremeno se boriti protiv opskurnog neprijateljske, terorizma – iako do ovog trenutka ne znamo su┼ítinu tog terorizma o kojem SAD govori, osim da je islamski …

3. SAD je napravio da ameri─Źki narod bira izme─Ĺu dvije lo┼íe opcije: ili ┼żivjeti u miru, ali ostati izlo┼żeni opasnosti od smrti [terorizma] u bilo kojem trenutku, ili od gladovati u sigurnosti, jer se prora─Źun u zemlji toliko pove─çao da bi mogao poslati Marince ─Źak i na Mars”

Saudijski tisak je u bjesnilo zbog jednoglasne odluke Senata i izglasavanja prijedloga zakona kojim bi se Saudijska Arabija smatrala odgovornima u SAD-u za 9/11 napada.

─îini se da Al-Shammari izuzetno jasno vidi problem kao imperijalisti─Źkog stroja SAD-a, rekav┼íi: “priroda Amerike je da ne mogu postojati bez neprijatelja.”

“Priroda SAD-a je da ne mo┼że postojati bez neprijatelja … Na primjer, nakon razdoblja tijekom kojeg se nitko borio nije, tj. nakon Drugog svjetskog rata, SAD je stvorio novu vrstu rata – Hladnog rata …

Zatim, kada je Sovjetska era zavr┼íila, nakon ┼íto su im muslimani pomogli bore─çi se protiv komunizma na njihovoj strani, po─Źeli su gledati muslimane kao nove neprijatelje! Amerika je vidjela potrebu za stvaranjem novog neprijatelja – i planirano, organizirano i provedeno su optu┼żili muslimane za terorizam. To nikada ne─çe zavr┼íiti sve dok se SAD ne ostvari ciljeve koje je sebi postavio.”

Iako se ─Źini da je borba protiv islamskog terorizma super za pove─çanje straha i dr┼żavne propagande, i stanovni┼ítvo pasivno prihva─ça gubitak slobode radi obe─çanja ve─çe sigurnosti, a vojno-industrijski kompleks treba ve─çeg neprijatelja kako bi opravdao godi┼ínji prora─Źun od 600.000.000.000 za ratovanje po svijetu, ─Źime po─Źinju obilje┼żavavati Rusiju i Kinu kao “agresivne neprijatelje”, u nastojanju da na─çi novog neprijatelja sa kojim bi se sukobili u budu─çnosti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,