Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » SAUDIJSKA ARABIJA UPRAVO OPTUŽILA AMERIKU ZA RUŠENJE SVJETSKOG TRGOVAČKOG CENTRA KAO IZGOVOR ZA TRAJNI RAT

SAUDIJSKA ARABIJA UPRAVO OPTUŽILA AMERIKU ZA RUŠENJE SVJETSKOG TRGOVAČKOG CENTRA KAO IZGOVOR ZA TRAJNI RAT

saudijska-arabija-amerika-911Kao odgovor na Senat SAD-a koji je jednoglasno omogućio obiteljima žrtava 9/11 da tuže Saudijsku Arabiju, izvješće objavljeno u londonskom dnevniku Al-Hayat, od strane saudijskog pravnog stručnjaka Katib al-Shammaria, tvrdi da je SAD osmislio teroristički napad kao sredstvo stvaranja nebuloznih “neprijatelja”, kako bi prikupili javnu potporu za globalni rat protiv terorizma

U izvješću al-Shammarija, kojeg je preveo na Bliskoistočni Istraživački instituta za medije (MEMRI) , tvrdi da je dugogodišnja američka politika “izgrađena na načelu planiranja unaprijed i buduće vjerojatnosti”, koja je SAD sada okrenula teror prema Saudijskom režimu nakon što je uspješno korišten protiv prvog talibana i al-Kaide, zatim Sadam Huseina i njegovih sekularnih Baatista u Iraku.

Al-Shammari tvrdi da nedavne američke prijetnje “razotkrivanju” dokumenata koji impliciraju da je napad na saudijsku vladu jednostavno nastavak američke politike, koju on naziva “pobjedom uz pomoć arhive.”

On ističe da je tijekom početne invazije na Irak, pod George H. Bushom, Saddam Hussein ostavljen živ i na vlasti kako bi se koristio kao “pregovarački jocker”, no nakon što su odlučili da “više nemaju asa u rukavu” Washington je odlučio srušiti njegovu vladu i instalirao SAD-poduprtu vladu.

Teroristički napad 9/11 jebio “as u rukavu” američke vlade, kako piše al-Shammari.

“11. rujna je jedna od pobjedničkih karata u američkim arhivima, jer su se svi mudri ljudi u svijetu koji su stručnjaci za američku politiku i koji se bave analizom slike i videa 9/11 jednoglasno složili da je ono što se dogodilo u New Yorku bila isključivo američka akcija, planirana i provođena od strane Amerike.

Dokaz za to je slijed kontinuiranih eksplozija koje su dramatično proparale kroz obje zgrade … Stručnjaci građevine su ih srušili eksplozivom, dok su se avioni zabijali u njih, a to je samo dalo zeleno svjetlo za detonaciju – no zrakoplovi nisu bili razlog za kolaps.

No, SAD i dalje širi krivnju u svim smjerovima. Ova politika može biti nazvana ‘pobjeda pomoću arhiva (prošlosti)”, piše al-Shammari

Poticaj iza napada, piše Al-Shammari, bio je stvoriti “opskurnog neprijatelja – terorizam – što je postalo ono što američki predsjednici krive za sve svoje pogreške” i da će pružiti opravdanje za bilo kakve “prljave operacije” protiv svakog narodu svijeta.

Prema al-Shammarijevom izvješću u dnevniku Al-Hayat:

“Dana 11. rujna, Amerika je postigla nekoliko pobjeda u isto vrijeme, to su

1. Amerika je stvorila, po mišljenju javnosti, opskurnog neprijatelja – terorizam – koji je također postao jedini motiv za bilo kakve prljave operacije koje američki političari i vojni figure žele provesti u bilo kojoj zemlji, posebice namjenjena za muslimane, a posebice Saudijsku Arabiju.

2. Koristeći ovaj incident [9/11], SAD je pokrenuo novo doba globalnog naoružanja. Svi su željeli steći sve vrste oružja da se brane i istovremeno se boriti protiv opskurnog neprijateljske, terorizma – iako do ovog trenutka ne znamo suštinu tog terorizma o kojem SAD govori, osim da je islamski …

3. SAD je napravio da američki narod bira između dvije loše opcije: ili živjeti u miru, ali ostati izloženi opasnosti od smrti [terorizma] u bilo kojem trenutku, ili od gladovati u sigurnosti, jer se proračun u zemlji toliko povećao da bi mogao poslati Marince čak i na Mars”

Saudijski tisak je u bjesnilo zbog jednoglasne odluke Senata i izglasavanja prijedloga zakona kojim bi se Saudijska Arabija smatrala odgovornima u SAD-u za 9/11 napada.

Čini se da Al-Shammari izuzetno jasno vidi problem kao imperijalističkog stroja SAD-a, rekavši: “priroda Amerike je da ne mogu postojati bez neprijatelja.”

“Priroda SAD-a je da ne može postojati bez neprijatelja … Na primjer, nakon razdoblja tijekom kojeg se nitko borio nije, tj. nakon Drugog svjetskog rata, SAD je stvorio novu vrstu rata – Hladnog rata …

Zatim, kada je Sovjetska era završila, nakon što su im muslimani pomogli boreći se protiv komunizma na njihovoj strani, počeli su gledati muslimane kao nove neprijatelje! Amerika je vidjela potrebu za stvaranjem novog neprijatelja – i planirano, organizirano i provedeno su optužili muslimane za terorizam. To nikada neće završiti sve dok se SAD ne ostvari ciljeve koje je sebi postavio.”

Iako se čini da je borba protiv islamskog terorizma super za povećanje straha i državne propagande, i stanovništvo pasivno prihvaća gubitak slobode radi obećanja veće sigurnosti, a vojno-industrijski kompleks treba većeg neprijatelja kako bi opravdao godišnji proračun od 600.000.000.000 za ratovanje po svijetu, čime počinju obilježavavati Rusiju i Kinu kao “agresivne neprijatelje”, u nastojanju da naći novog neprijatelja sa kojim bi se sukobili u budućnosti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,