Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MEDIJI SAUDIJSKA ARABIJE O TUŽBAMA ZA 9/11: ‘SOTONSKI’ ZAKON ĆE ‘OTVORITI VRATA PAKLA’ ZA AMERIKU

MEDIJI SAUDIJSKA ARABIJE O TUŽBAMA ZA 9/11: ‘SOTONSKI’ ZAKON ĆE ‘OTVORITI VRATA PAKLA’ ZA AMERIKU

saudijska-arabija-911Članak optužuje SAD da zaobilazi međunarodno pravo

Saudijski press je udario po SAD-u zbog “prezira” i dvostrukog standarda u odnosu na predloženi zakon koji bi omogućio žrtvama napada 11. rujna da tuže saudijsko kraljevstvo, tvrdeći da će takav potez “otvoriti vrata pakla”, omogućujući svim zemljama kojima je učinjena nepravda od strane SAD-a da ih tuže za ratne zločine.

Popularni saudijske dnevne novine Okaz su objavile oštri članak pod nazivom “Kongresni sotonistički čin otvara vrata pakla za najveću svjetsku zemlju”, u pratnji slike predsjednika Obame s davidovom zvijezdom i grbom iranskog režima na čelu.

Proglašavajući da prijedlog zakona dokazuje da “nema pravde ili morala u američkoj politici”, članak optužuje SAD da zaobilaze međunarodno pravo, kojim je predviđeno da durge zemlje imaju imunitet od pravni postupak u drugim državama.

Američki Senat pokazuje većinom nedostojna vrstu dvostrukog standarda, prkosi [cijelom] svijetu, i pokazuje prezir prema međunarodnom pravu, kada je donio prijedlog zakona kojim će se omogućiti obiteljima žrtava 11. rujna da tuže Saudijsku Arabiju.

Ovaj zakon će se promijeniti međunarodno pravo u svezi suverenog imuniteta, koji se već dugo provodi. Senat nije uspio shvatiti da će, usvajanjem ovog zakona, otvoriti mnoga vrata koja će štetiti SAD-u, jer će ovaj zakon omogućit zemljama koje su oštećene u ratu, da tuže SAD za ratne zločine.

Članak se nastavlja predviđanjem da će Senat požaliti na donošenju takve odluku zbog ekonomske štete koju bi trebao donijeti ovaj odobreni nacrt zakona.

Predsjednik Senata Paul Ryan, za kojeg članak kaže da je “najutjecajniji republikanski političar u SAD-u”, razumije i pokušava upozoriti članove Senata da ne “griješe” sa Saudijskom Arabijom.

Međutim, “rasist” i “neprijateljski” potpredsjednik Joe Biden ignorirao je Ryanovo upozorenje i poticao Senat da izglasa prijedlog zakona.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,