Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Putnički zrakoplov EgyptAira je srušio meteor! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Putnički zrakoplov EgyptAira je srušio meteor! (VIDEO)

meteor-egyptairRusko Ministarstvo obrane u izvješću tvrdi da se zrakoplov EgyptAir 804 srušio iznad Sredozemnog mora zbog udarca ostataka velikog meteorita

Kako smo nedavno saznali, putnički zrakoplov EgyptAira sa 56 putnika i 10 članova posade se srušio u Mediteran, saopćili su i egipatski i grčki zvaničnici.

Kremlj je izjavio da je meteorit veličine 10.000 metričkih tona ušao u Zemljinu atmosferu, 17. svibnja, a Rusija je bila prva zemlja koja je izdala upozorenje o potencijalnoj opasnosti po zrakoplove.

Whatdoesitmean.com izvještava:

Prema ovom izvještaju, na 17. svibanj Okno – optoelektronički prostorno-nadzorni kompleks u Tadžikistanu je poslao upozorenje ADF-u da je “otkriven” asteroid u blizini Zemlje koji se približava atmosferi iznad Sjeverne Amerike pri brzini oko 67.000 km na sat i ima procijenjenu masu 8,000-10,000 metričkih tona.

Na upozorenje na ovaj događaj od strane Okno-a, ovo izvješće nastavlja, ADF je preusmjerio Kanopus satelit da promotri ovaj objekt i da otkrije gdje će udariti u atmosferu iznad sjeveroistočnog dijela SAD-a.

Video ovog meteroa je zabilježen od strane jednog američkog policijskog automobila u New Yorku, a opisan je kao spektakularana vatrena kugla. (video dolje)

Nakon što je ovaj meteorit udario u atmosferu iznad Sjeverne Amerike, ovo izvješće navodi da se on raspao u mnogobrojne komade od kojih su neki bili izbačeni u višu orbitalnu putanju na kojoj lete zrakoplovi.

Najveći dio meteora je pao pao natrag na Zemlju u manje od 24 sata kada je, 18. svibnja, iznad Argentine, eksplodirao je nakon ulaska u atmosferu i uzrokovao podrhtavanje. (video dolje)

S nekoliko desetaka tisuća (ako ne i stotine tisuća) fragmenata ovog meteorita koji su bili procjenjeni veličine između 5-60 cm i dalje se očekivalo da će pasti na našu Zemljinu atmosferu između 18-20 svibnja, u izvješću kaže kako Okno i Kanopus.

Satelitski podaci su utvrdili da područja/regije koja su najvjerojatnije bile obuhvaćene ovim ostacima meteora između Grenlanda i Australiji zbog originalne Sjever-Jug orbite ovog meteorita.

Za manje od 48 sata nakon što je izdanao ADF-ovo upozorenje od meteroa, međutim, podaci bilježe da je zrakoplov EgyptAir 804, dok je preko Sredozemnog mora letio na putu u Kairo iz Pariza, navodno uletio u kišu meteorkskih ostataka koji su uzrokovali eksplozivnu dekompresiju strukture aviona koja je ubila svih 66 putnika i članova posade.

Ovo izvješće nadalje primjećuje da je prvi izvještaj sudara ovog zrakoplova bio sa grčkog trgovačkog broda koji je izvijestio da je njihova ekipa svjedočila bljesku na nebu negdje blizu rute leta aviona EgyptAira.(izvor)
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,