Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Putni─Źki zrakoplov EgyptAira je sru┼íio meteor! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Putni─Źki zrakoplov EgyptAira je sru┼íio meteor! (VIDEO)

meteor-egyptairRusko Ministarstvo obrane u izvješću tvrdi da se zrakoplov EgyptAir 804 srušio iznad Sredozemnog mora zbog udarca ostataka velikog meteorita

Kako smo nedavno saznali, putni─Źki zrakoplov EgyptAira sa 56 putnika i 10 ─Źlanova posade se sru┼íio u Mediteran, saop─çili su i egipatski i gr─Źki zvani─Źnici.

Kremlj je izjavio da je meteorit veli─Źine 10.000 metri─Źkih tona u┼íao u Zemljinu atmosferu, 17. svibnja, a Rusija je bila prva zemlja koja je izdala upozorenje o potencijalnoj opasnosti po zrakoplove.

Whatdoesitmean.com izvještava:

Prema ovom izvje┼ítaju, na 17. svibanj Okno – optoelektroni─Źki prostorno-nadzorni kompleks u Tad┼żikistanu je poslao upozorenje ADF-u da je “otkriven” asteroid u blizini Zemlje koji se pribli┼żava atmosferi iznad Sjeverne Amerike pri brzini oko 67.000 km na sat i ima procijenjenu masu 8,000-10,000 metri─Źkih tona.

Na upozorenje na ovaj doga─Ĺaj od strane Okno-a, ovo izvje┼í─çe nastavlja, ADF je preusmjerio Kanopus satelit da promotri ovaj objekt i da otkrije gdje ─çe udariti u atmosferu iznad sjeveroisto─Źnog dijela SAD-a.

Video ovog meteroa je zabilje┼żen od strane jednog ameri─Źkog policijskog automobila u New Yorku, a opisan je kao spektakularana vatrena kugla. (video dolje)

Nakon ┼íto je ovaj meteorit udario u atmosferu iznad Sjeverne Amerike, ovo izvje┼í─çe navodi da se on raspao u mnogobrojne komade od kojih su neki bili izba─Źeni u vi┼íu orbitalnu putanju na kojoj lete zrakoplovi.


Najve─çi dio meteora je pao pao natrag na Zemlju u manje od 24 sata kada je, 18. svibnja, iznad Argentine, eksplodirao je nakon ulaska u atmosferu i uzrokovao podrhtavanje. (video dolje)

S nekoliko desetaka tisu─ça (ako ne i stotine tisu─ça) fragmenata ovog meteorita koji su bili procjenjeni veli─Źine izme─Ĺu 5-60 cm i dalje se o─Źekivalo da ─çe pasti na na┼íu Zemljinu atmosferu izme─Ĺu 18-20 svibnja, u izvje┼í─çu ka┼że kako Okno i Kanopus.

Satelitski podaci su utvrdili da podru─Źja/regije koja su najvjerojatnije bile obuhva─çene ovim ostacima meteora izme─Ĺu Grenlanda i Australiji zbog originalne Sjever-Jug orbite ovog meteorita.

Za manje od 48 sata nakon ┼íto je izdanao ADF-ovo upozorenje od meteroa, me─Ĺutim, podaci bilje┼że da je zrakoplov EgyptAir 804, dok je preko Sredozemnog mora letio na putu u Kairo iz Pariza, navodno uletio u ki┼íu meteorkskih ostataka koji su uzrokovali eksplozivnu dekompresiju strukture aviona koja je ubila svih 66 putnika i ─Źlanova posade.

Ovo izvje┼í─çe nadalje primje─çuje da je prvi izvje┼ítaj sudara ovog zrakoplova bio sa gr─Źkog trgova─Źkog broda koji je izvijestio da je njihova ekipa svjedo─Źila bljesku na nebu negdje blizu rute leta aviona EgyptAira.(izvor)
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,