Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BILDERBERG – DRESDEN – NJEMAČKA – 2016.: Angela Merkel zvijezda sastanka

BILDERBERG – DRESDEN – NJEMAČKA – 2016.: Angela Merkel zvijezda sastanka

BILDERBERG-2016-DRESDEN-MERKELNjemačka kancelarka Angela Merkel pozvana je kao posebni uzvanik na tradicionalni sastanak Bilderberg grupe koji se ove godine od 9. do 12. lipnja odvija u njemačkom Dresdenu

Bilderberg godišnja konferencija je blizu. Skup moćnika na koji novinari nemaju pristup. Skup koji oslučuje o vašim sudbinama.

Iako javnost nije previše naklona takvoj ideji, Huffington Post navodi da će se Merkelica ovom pozivu najvjerojatnije i odazvati te će biti domaćin stotinjak korporatista, predstavnika interesnih skupina, akademskog osoblja i novinara.

Očekuje se i dolazak njemačke ministrice obrane Ursule von der Leyen, kao i ministara Petera Altmaiea i Franka-Waltera Steinmeiera, te vicekancelara Sigmara Gabriela.

Merkelica je pak odmah naišla na brojne kritike. Prvo se oglasio ekonomist Axel Troost koji smatra da je riječ o pogodovanju lobistima, te da bi se trebalo onemogućiti ovakva gostovanja vladinih službenika.

Izdavač Jürgen Elsässer organizira i prosvjed tijekom sastanka, desna stranka AFD otvoreno je Merkelicu prozvala kao ‘promotora neoliberalizma’ i podržavatelja skupine koja ‘ukida nacionalne države i demokratski izabrane parlamente’.

Očekuje se da će ključne točke ovog Bilderberga biti kontroverzni TTIP i ulazak imigranata u EU, te stoga ne čudi kako je Angela Merkel glavna zvijezda sastanka, a najrigorozniji kritičari tvrde kako je upravo njezina uloga i rezultat ovakvih sastanaka.
 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,