Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POKUSNI KUNI─ćI: Pedofilima kemijska kastracija i ugradnja ─Źipa

POKUSNI KUNI─ćI: Pedofilima kemijska kastracija i ugradnja ─Źipa

11pedofil-cip-katracija

Vlada Indonezije razmatra vi┼íe mjera kojima bi poja─Źala kazne silovateljima djece, me─Ĺu kojima su kemijska kastracija, produ┼żetak zatvorske kazne i ugradnja ─Źipa pra─çenja u tijelo silovatelja nakon izlaska iz zatvora

Napad na 14-godi┼ínju djevoj─Źicu koju je silovala pa ubila grupa tinejd┼żera dogodio se u travnju, ali je ovog mjeseca u centru pa┼żnje zbog debata pokrenutih na nacionalnoj razini, prenosi AFP.

Djevoj─Źicu je silovala grupa pijanih tinejd┼żera koji su je presreli na putu iz ┼íkole ka ku─çi.

Njeno tijelo je prona─Ĺeno tri dana kasnije u ┼íumi, vezano, izranjavano i bez odje─çe.

Od ukupno sedam tinejd┼żera, uzrasta 16 i 17 godina, dvojica su uhva─çena ove nedjelje, a petorica se ve─ç nalaze u zatvoru gdje ─Źekaju po─Źetak su─Ĺenja, navodi AFP.

Predsjednik Goko Vidodo je obe─çao uvo─Ĺenje o┼ítrijih zakona, a glasnogovornik Ministarstva pravde je potvrdio da je jedna od predlo┼żenih mjera ugradnja ─Źipa za pra─çenje.

“Mikro─Źip ─çe biti postavljen prije isteka zatvorske kazne silovatelju kako bi ih, po osloba─Ĺanju, mogli pratiti” rekao je Asrorun Niam Sholeh, ┼íef Dr┼żavne komisije za za┼ítitu djece, koja je uklju─Źena u rasprave o novim zakonima.

Mediji prenose da bi uredba mogla stupiti na snagu u narednih nekoliko dana.

Kemijska kastracija i te┼że zatvorske kazne za silovatelje djece su tako─Ĺer me─Ĺu novim mjerama koje ─Źekaju na izglasane. Vlada je pro┼íle godine najavila kemijsku kastraciju silovatelja djece, nakon niza pedofilskih napada, ali je provedbu ove mjere odgo─Ĺeno, prenosi AFP.

Aktualnom odlukom predsjednika, omogu─çeno je da vlada br┼że izglasa predlo┼żene zakone bez prethodnog odobrenja parlamenta.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,