Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POKUSNI KUNIĆI: Pedofilima kemijska kastracija i ugradnja čipa

POKUSNI KUNIĆI: Pedofilima kemijska kastracija i ugradnja čipa

11pedofil-cip-katracija

Vlada Indonezije razmatra više mjera kojima bi pojačala kazne silovateljima djece, među kojima su kemijska kastracija, produžetak zatvorske kazne i ugradnja čipa praćenja u tijelo silovatelja nakon izlaska iz zatvora

Napad na 14-godišnju djevojčicu koju je silovala pa ubila grupa tinejdžera dogodio se u travnju, ali je ovog mjeseca u centru pažnje zbog debata pokrenutih na nacionalnoj razini, prenosi AFP.

Djevojčicu je silovala grupa pijanih tinejdžera koji su je presreli na putu iz škole ka kući.

Njeno tijelo je pronađeno tri dana kasnije u šumi, vezano, izranjavano i bez odjeće.

Od ukupno sedam tinejdžera, uzrasta 16 i 17 godina, dvojica su uhvaćena ove nedjelje, a petorica se već nalaze u zatvoru gdje čekaju početak suđenja, navodi AFP.

Predsjednik Goko Vidodo je obećao uvođenje oštrijih zakona, a glasnogovornik Ministarstva pravde je potvrdio da je jedna od predloženih mjera ugradnja čipa za praćenje.

“Mikročip će biti postavljen prije isteka zatvorske kazne silovatelju kako bi ih, po oslobađanju, mogli pratiti” rekao je Asrorun Niam Sholeh, šef Državne komisije za zaštitu djece, koja je uključena u rasprave o novim zakonima.

Mediji prenose da bi uredba mogla stupiti na snagu u narednih nekoliko dana.

Kemijska kastracija i teže zatvorske kazne za silovatelje djece su također među novim mjerama koje čekaju na izglasane. Vlada je prošle godine najavila kemijsku kastraciju silovatelja djece, nakon niza pedofilskih napada, ali je provedbu ove mjere odgođeno, prenosi AFP.

Aktualnom odlukom predsjednika, omogućeno je da vlada brže izglasa predložene zakone bez prethodnog odobrenja parlamenta.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,