Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Odobreno prvo klini─Źko testiranje kanabisa za lije─Źenje PTSP-a

Odobreno prvo klini─Źko testiranje kanabisa za lije─Źenje PTSP-a

ptsp-marihuanaAmeri─Źka agencija za suzbijanje zlouporabe droga DEA slu┼żbeno je odobrila provo─Ĺenje istra┼żivanja uporabe cjelovite biljke kanabisa za lije─Źenje PTSP-a kod ameri─Źkih veterana

Ovo ─çe biti prva provedena randomizirana kontrolirana studija koja ─çe testirati u─Źinak cijele biljke kanabisa, i prva koja ─çe razmatrati u─Źinke pu┼íenja kanabisa za lije─Źenje ovog poreme─çaja, s ciljem razvoja pravno legalnog lijeka od cjelovite biljke.

Randomizirana, slijepa, placebo-kontrolirana studija ─çe testirati sigurnost i u─Źinkovitost botani─Źke marihuane kod 76 ameri─Źkih vojnih veterana otpornih na dosada┼ínje konvencionalne tretmane za PTSP.

Istra┼żivanje ─çe provesti multidisciplinarna udruga za istra┼żivanje psihodelika (MAPS), neprofitna organizacija za istra┼żivanje i obrazovanje koja razvija medicinske, pravne i kulturne kontekste kojim bi ljudi imali koristi prilikom pa┼żljivog kori┼ítenja psihodelika i kanabisa, a financirano je od strane Odjela za javno zdravstvo i okoli┼í dr┼żave Colorado.

Istra┼żivanje ─çe prikupljati podatke o u─Źinkovitosti i sigurnosti ─Źetiri razli─Źite vrste kanabisa s razli─Źitim omjerima THC-a i CBD-a. Istra┼żuju─çi u─Źinkovitost raznih sojeva marihuane, studija nastoji generirati podataka koji ─çe se uspore─Ĺivati s podacima dobivenim iz dr┼żava gdje veterani trenutno koriste terapiju kanabisom.

Rezultati ─çe osigurati vitalne informacije o doziranju, sastavu, eventualnim nuspojavama, te podru─Źjima koje koriste klini─Źkim lije─Źnicima i zakonodavcima koji razmatraju kori┼ítenje kanabisa kao lijeka za PTSP.

MAPS ─çe djelovati u suradnji s FDA u vo─Ĺenju i pra─çenju podataka, te u osiguravanju da studija slijedi smjernice dobre klini─Źke prakse.
 
(nexus-svjetlost.com)

Najveća ovisnost današnjice: Zdravlje vašeg djeteta nakon 10 dana bez šećera
Ako vas ovaj VIDEO ne se probudi i natjera na razmišljanje, ništa drugo neće

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,

reklama