Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Novi dokazi potvr─Ĺuju ulogu Saudijske Arabije u napadu 11. rujna 2001.

Novi dokazi potvr─Ĺuju ulogu Saudijske Arabije u napadu 11. rujna 2001.

arabija-11-rujnaFBI je objavio da su bili prisiljeni prikriti do 80,266 tajnih dokumenata iz slu┼żbenog 9/11 izvje┼í─ça koje je sna┼żno impliciralo povezanost Saudijske Arabije sa 9/11 teroristi─Źkim napadom

Biv┼íi republikanski ─Źlan komisije zadu┼żene za razotkrivanje napada 11. rujna 2001. godine rekao je da izvje┼í─çe sadr┼żi ekskluzivni dokaz da je Saudijska re┼żim bio uklju─Źen u orkestraciji napada 11. rujna.

Sputniknews.com izvještava:

Primjedbe John Lehmana, koji je bio mornari─Źki tajnik za vrijeme predsjednika Reagana, izvjestio je o raskolu izme─Ĺu 10 povjerenika nakon ┼íto je izvje┼í─çe iz 2004. godine bilo ozna─Źeno kao iskupljenje Saudijske Arabije, domovine 15 od 19 otmi─Źara na 11. rujna.

“Bilo je stra┼íno puno sudjelovanja Saudijskih pojedinaca me─Ĺu otmi─Źarima, a neki od tih ljudi su ─Źak i radili u saudijskoj vladi”, rekao je Lehman.

“Na┼í izvje┼ítaj nikada nije niti trebalo biti ozna─Źen kao iskupljenje Saudijske Arabije.”

Pritisak u posljednjih nekoliko tjedana da se objavi cijelo izvje┼í─çe 9/11 komisije je postao vrlo velik. Od travnja, biv┼íi senator Bob Graham, ─Źlan komisije, zatra┼żio je da se Obamina administracija odmah objavi editirane stranice izvje┼í─ça. Senator Graham tvrdi da dokumenti dokazuju spoznaju sudjelovanja u teroristi─Źkoj zavjeri od strane vode─çih ─Źlanova saudijske vlade.

Pritisci da se deklasificiraju dokumenti koji dokazuju sudjelovanje Saudijske Arabije u najsmrtonosnijem teroristi─Źkom ─Źinu provedenom na ameri─Źkom tlu, uz prijetnje sudskim sporom ─Źlanova kraljevske obitelji, izazvalo je ozbiljan diplomatski rat izme─Ĺu Washingtona i Rijada.

Saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir odgovorio je SAD da ukoliko se nastavi inzistiranje na dokumentima, kraljevstvo ─çe prodati svoj udio od preko 500 milijardi dolara trezorskih obveznica SAD-a, koji bi, prema nekima, rezultiralo krahom tr┼żi┼íta dionica i valute, a demokratski kandidat Sanders je nazvao tu prijetnju od strane Saudijske Arabije “iznudom”.

Predsjednik Obama je posjetio saudijskog kralja Salmana, uvjeravaju─çi ga da ameri─Źka vlada ne tra┼żi odricanje Saudijske Arabije, u ime 9/11 obitelji.

28 stranice su samo po─Źetak! FBI ima jo┼í tisu─çe povjerljivih dokumenata o 9/11
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,