Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Novi dokazi potvrđuju ulogu Saudijske Arabije u napadu 11. rujna 2001.

Novi dokazi potvrđuju ulogu Saudijske Arabije u napadu 11. rujna 2001.

arabija-11-rujnaFBI je objavio da su bili prisiljeni prikriti do 80,266 tajnih dokumenata iz službenog 9/11 izvješća koje je snažno impliciralo povezanost Saudijske Arabije sa 9/11 terorističkim napadom

Bivši republikanski član komisije zadužene za razotkrivanje napada 11. rujna 2001. godine rekao je da izvješće sadrži ekskluzivni dokaz da je Saudijska režim bio uključen u orkestraciji napada 11. rujna.

Sputniknews.com izvještava:

Primjedbe John Lehmana, koji je bio mornarički tajnik za vrijeme predsjednika Reagana, izvjestio je o raskolu između 10 povjerenika nakon što je izvješće iz 2004. godine bilo označeno kao iskupljenje Saudijske Arabije, domovine 15 od 19 otmičara na 11. rujna.

“Bilo je strašno puno sudjelovanja Saudijskih pojedinaca među otmičarima, a neki od tih ljudi su čak i radili u saudijskoj vladi”, rekao je Lehman.

“Naš izvještaj nikada nije niti trebalo biti označen kao iskupljenje Saudijske Arabije.”

Pritisak u posljednjih nekoliko tjedana da se objavi cijelo izvješće 9/11 komisije je postao vrlo velik. Od travnja, bivši senator Bob Graham, član komisije, zatražio je da se Obamina administracija odmah objavi editirane stranice izvješća. Senator Graham tvrdi da dokumenti dokazuju spoznaju sudjelovanja u terorističkoj zavjeri od strane vodećih članova saudijske vlade.

Pritisci da se deklasificiraju dokumenti koji dokazuju sudjelovanje Saudijske Arabije u najsmrtonosnijem terorističkom činu provedenom na američkom tlu, uz prijetnje sudskim sporom članova kraljevske obitelji, izazvalo je ozbiljan diplomatski rat između Washingtona i Rijada.

Saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir odgovorio je SAD da ukoliko se nastavi inzistiranje na dokumentima, kraljevstvo će prodati svoj udio od preko 500 milijardi dolara trezorskih obveznica SAD-a, koji bi, prema nekima, rezultiralo krahom tržišta dionica i valute, a demokratski kandidat Sanders je nazvao tu prijetnju od strane Saudijske Arabije “iznudom”.

Predsjednik Obama je posjetio saudijskog kralja Salmana, uvjeravajući ga da američka vlada ne traži odricanje Saudijske Arabije, u ime 9/11 obitelji.

28 stranice su samo početak! FBI ima još tisuće povjerljivih dokumenata o 9/11
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,