Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Zašto Bill Gates i Monsanto Financiraju BANKU SJEMENA “Sudnjeg dana”?

Zašto Bill Gates i Monsanto Financiraju BANKU SJEMENA “Sudnjeg dana”?

BANKA-SJEMENANovi dokumentarac pod nazivom “The Seeds of Time” nam predstavlja mitski “Trezor za Sudnji dan” u Norveškoj koji nam je ponovo u centru pažnje

Dakle, ako ste čuli za Svalbardsko globalno skladište sjemena, vjerojatno je bilo u kontekstu teorije zavjere ili neke kriptične reference u znanstvenom časopisu.

Sam “Trezor” izgleda kao da je uzet iz filmova James Bonda: 130 metara u ledene planine Norveške, dokaz za katastrofu. Depozitarna banka sjemena u izoliranom permafrostu, u slučaju apokaliptičnog događaja, mogla bi obnoviti Zemlju sa gotovo svim poznatim usjevima.

Strši iz leda, ulaz u Svalbard trezor odmah priziva vizije ogromnog podzemnog vojnog postrojenja.

Stvarnost onoga što se tamo događa je malo manje dramatična, ali nekako više uznemirujuća i izaziva strahopoštovanje.

Trezor sjemenma Svalbard Global za sjeme je u funkciji za više od šest godina, ali za javnost se i dalje tretira kao tajnovit projekt. Zakopan ispod permafrosta Norveške, a trezor je sada dom za više od 500.000 uzoraka usjeva.

Izvorno zamišljen kao 100-godišnji eksperiment iz 1980. koji testira izdržljivost sjemena u hladnom okruženju, projekt se borili kako bi pronašao donatore.

“Donatori”

Svi donatori su više manje poznati filantropi i zastupnici depopulacije zemlje, najveća elita. Uključujući Bill Gates Foundation, zakladu Rockefeller, Monsanto i Syngenta, koji su se odlučili investirati u ovaj projekt. I oni uložili puno: Bill Gates Foundation sama je uložila oko 30 milijuna dolara.

Teoretičari zavjera su nagađali da je banka sjemena povezana s najavljivanjem predstojeće apokalipse. Sa dvije najveće poljoprivredne GMO korporacija na planetu koji su uključene, ne čudi, niti je posebno zapanjujuće da su neki teoretičari zavjere smatraju trezor kao još jedan pokazatelj da Bill Gates ima plan depopulacije u umu.

Teorije zavjere stavimo malo na stranu, jer ih novi dokumentarac ne potvrđuje iako spremnost za apokalipsu nije bio jedan od namjeravanih funkcija “Trezora za Sudnji dan”.

Prema Cary Fowler, koja je od 2005-2012 bila izvršni direktor Global Crop Diversity Trusta (koja je pomogla stvoriti Svalbard trezor), kaže da je cilj ovog sustava sačuvati raznolikosti kultura u područjima pogođenih ratom i civilnih nemira:

“Ne postoji kraj priče. Uvijek će biti nova raznolikost. Priča nikada ne prestaje.”

Takozvani “Trezor za Sudnji dan” je u vlasništvu i upravljana od strane Norveške, međutim, norveški vlada nema pristup sadržaju depozita (sjemena), koji se čuva u komori sa strogo održavanom temperaturom od -18C.

Sjemenke su jedini materijal pohranjeni u tim kutijama – one nisu podijeljene ili ugrožene na bilo koji način. Svaka jedinica je strogo izolirana i održavana ekskluzivno za pristup nacionalnim vlasnicima računa, prenosi Guardianu.

“Sjeverna Koreja ima grube drvene sanduke koji su smješteni pokraj depozita iz SAD-a, Rusije …”

Norveška navodno pruža ove usluge za dobrobit cijele planete pružajući mogućnost da oživi bitne usjeve hrane u slučaju, na primjer, neke opasne katastrofe, specifične virulentne bolesti, suše ili nuklearnog rata.

Fowler nagađa o budućnosti:

“Nadam se da [zemlje] nikada neće iskoristiti trezor Svalbardu. To je polica osiguranja. Kao za kuću ili auto osiguranje, nadam se ga nikada nećete morati koristiti. Nažalost, ako moramo ići u Svalbard to znači smo pretrpjeli gubitke u bankama gena”.

Rekla je da bi klimatske promjene mogle predstavljati veliki izazov.

Jasno je da je navedeni cilj Svalbard trezora za sjeme dugoročna održivost gena sjemena i ljudske populacije, koja će navodno do 2100. godine biti oko 11 milijardi.

Pogledajte ovaj isječak i javite nam što mislite o trezoru sjemena zakopanom u ledu Norveške …
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,