Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Za┼íto Bill Gates i Monsanto Financiraju BANKU SJEMENA “Sudnjeg dana”?

Za┼íto Bill Gates i Monsanto Financiraju BANKU SJEMENA “Sudnjeg dana”?

BANKA-SJEMENANovi dokumentarac pod nazivom “The Seeds of Time” nam predstavlja mitski “Trezor za Sudnji dan” u Norve┼íkoj koji nam je ponovo u centru pa┼żnje

Dakle, ako ste ─Źuli za Svalbardsko globalno skladi┼íte sjemena, vjerojatno je bilo u kontekstu teorije zavjere ili neke kripti─Źne reference u znanstvenom ─Źasopisu.

Sam “Trezor” izgleda kao da je uzet iz filmova James Bonda: 130 metara u ledene planine Norve┼íke, dokaz za katastrofu. Depozitarna banka sjemena u izoliranom permafrostu, u slu─Źaju apokalipti─Źnog doga─Ĺaja, mogla bi obnoviti Zemlju sa gotovo svim poznatim usjevima.

Strši iz leda, ulaz u Svalbard trezor odmah priziva vizije ogromnog podzemnog vojnog postrojenja.

Stvarnost onoga ┼íto se tamo doga─Ĺa je malo manje dramati─Źna, ali nekako vi┼íe uznemiruju─ça i izaziva strahopo┼ítovanje.

Trezor sjemenma Svalbard Global za sjeme je u funkciji za više od šest godina, ali za javnost se i dalje tretira kao tajnovit projekt. Zakopan ispod permafrosta Norveške, a trezor je sada dom za više od 500.000 uzoraka usjeva.

Izvorno zami┼íljen kao 100-godi┼ínji eksperiment iz 1980. koji testira izdr┼żljivost sjemena u hladnom okru┼żenju, projekt se borili kako bi prona┼íao donatore.

“Donatori”

Svi donatori su vi┼íe manje poznati filantropi i zastupnici depopulacije zemlje, najve─ça elita. Uklju─Źuju─çi Bill Gates Foundation, zakladu Rockefeller, Monsanto i Syngenta, koji su se odlu─Źili investirati u ovaj projekt. I oni ulo┼żili puno: Bill Gates Foundation sama je ulo┼żila oko 30 milijuna dolara.

Teoreti─Źari zavjera su naga─Ĺali da je banka sjemena povezana s najavljivanjem predstoje─çe apokalipse. Sa dvije najve─çe poljoprivredne GMO korporacija na planetu koji su uklju─Źene, ne ─Źudi, niti je posebno zapanjuju─çe da su neki teoreti─Źari zavjere smatraju trezor kao jo┼í jedan pokazatelj da Bill Gates ima plan depopulacije u umu.

Teorije zavjere stavimo malo na stranu, jer ih novi dokumentarac ne potvr─Ĺuje iako spremnost za apokalipsu nije bio jedan od namjeravanih funkcija “Trezora za Sudnji dan”.


Prema Cary Fowler, koja je od 2005-2012 bila izvr┼íni direktor Global Crop Diversity Trusta (koja je pomogla stvoriti Svalbard trezor), ka┼że da je cilj ovog sustava sa─Źuvati raznolikosti kultura u podru─Źjima pogo─Ĺenih ratom i civilnih nemira:

“Ne postoji kraj pri─Źe. Uvijek ─çe biti nova raznolikost. Pri─Źa nikada ne prestaje.”

Takozvani “Trezor za Sudnji dan” je u vlasni┼ítvu i upravljana od strane Norve┼íke, me─Ĺutim, norve┼íki vlada nema pristup sadr┼żaju depozita (sjemena), koji se ─Źuva u komori sa strogo odr┼żavanom temperaturom od -18C.

Sjemenke su jedini materijal pohranjeni u tim kutijama – one nisu podijeljene ili ugro┼żene na bilo koji na─Źin. Svaka jedinica je strogo izolirana i odr┼żavana ekskluzivno za pristup nacionalnim vlasnicima ra─Źuna, prenosi Guardianu.

“Sjeverna Koreja ima grube drvene sanduke koji su smje┼íteni pokraj depozita iz SAD-a, Rusije …”

Norve┼íka navodno pru┼ża ove usluge za dobrobit cijele planete pru┼żaju─çi mogu─çnost da o┼żivi bitne usjeve hrane u slu─Źaju, na primjer, neke opasne katastrofe, specifi─Źne virulentne bolesti, su┼íe ili nuklearnog rata.

Fowler naga─Ĺa o budu─çnosti:

“Nadam se da [zemlje] nikada ne─çe iskoristiti trezor Svalbardu. To je polica osiguranja. Kao za ku─çu ili auto osiguranje, nadam se ga nikada ne─çete morati koristiti. Na┼żalost, ako moramo i─çi u Svalbard to zna─Źi smo pretrpjeli gubitke u bankama gena”.

Rekla je da bi klimatske promjene mogle predstavljati veliki izazov.

Jasno je da je navedeni cilj Svalbard trezora za sjeme dugoro─Źna odr┼żivost gena sjemena i ljudske populacije, koja ─çe navodno do 2100. godine biti oko 11 milijardi.

Pogledajte ovaj isje─Źak i javite nam ┼íto mislite o trezoru sjemena zakopanom u ledu Norve┼íke …
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,