Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » JOŠ JEDAN ŠAMAR AMERICI: Hollande i Francuska rekli NE slobodnoj trgovini GMO proizvodima!

JOŠ JEDAN ŠAMAR AMERICI: Hollande i Francuska rekli NE slobodnoj trgovini GMO proizvodima!

hollande-gmoFrancuski predsjednik Francois Hollande zaprijetio je da će odbaciti sporazum o slobodnoj trgovini između EU i SAD, jer se protivi neuređenoj slobodnoj trgovini

“Nikada ne bismo prihvatili podrivanje ključnih načela naše poljoprivrede, kulture i zajedničkog pristupa javnim tržištima. Iz tog razloga, Francuska u ovoj fazi kaže ‘NE’”, izjavio je Hollande, a prenosi agencija France Presse.

Francuski ministar za trgovinu Matijas Fekl je nedavno za radio Europe 1 rekao da su pregovori “potpuno blokirani” i da je “najvjerojatniji ishod” obustava pregovora.

On je inzistirao na boljoj zaštiti okoliša i poljoprivrede, navodeći da “u ovoj fazi, Francuska ne može potpisati sporazum”.

Europski dužnosnici su, kako piše AP, izgleda pooštrili retoriku, nakon što je ekološka organizacija Greenpeace objavila mnoštvo povjerljivih dokumenata iz pregovora o sporazumu o transatlantskoj trgovini i investicijskom partnerstvu (TTIP), koji su pokazali da je EU pod snažnim pritiskom SAD sniziti standarde zaštite potrošača u ključnim sektorima.

Francuska i još neke europske države su, kako ocjenjuje AP, osobito zabrinute zbog američke politike kojom se omogućuje veća sloboda trgovini genetski modificiranim proizvodima.
 
(Tanjug,vestinet.rs)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,