Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRALJ OVRHA I ČLAN TRILATERALNE KOMISIJE SMRTNO BOLESTAN! Može li Hanžeković dobiti bitku protiv raka gušterače?

KRALJ OVRHA I ČLAN TRILATERALNE KOMISIJE SMRTNO BOLESTAN! Može li Hanžeković dobiti bitku protiv raka gušterače?

hanzekovic-rakKRALJ OVRHA SMRTNO BOLESTAN! Može li Hanžeković dobiti bitku protiv raka gušterače?

Marijan Hanžeković je zbog bolova žurno napustio Rim u kojem je, kako doznajemo, bio sudionik redovne godišnje skupštine Trilateralne komisije. U Zagrebu je ovoga četvrtka hitno operiran, no u ovakvim slučajevima prava borba tek slijedi…

Marijan Hanžeković poznati je hrvatski odvjetnik koji je u svim pravnim bitkama izlazio kao pobjednik. Hoće li uspjeti u borbi protiv opake, zloćudne bolesti koja mu je u kratkom roku dijagnosticirana, ovisit će samo o snazi njegove volje. Jer, karcinom gušterače jedan je od onih koji spadaju u red neizlječivih.

Marijan Hanžeković je zbog bolova žurno napustio Rim u kojem je, kako doznajemo, bio sudionik redovne godišnje skupštine Trilateralne komisije. U Zagrebu je ovoga četvrtka hitno operiran, no u ovakvim slučajevima prava borba tek slijedi, piše Dnevno.

O hitnosti zahvata svjedoči i činjenica da Marijan Hanžeković zbog hitnosti slučaja liječenje nije stigao potražiti na jednoj od svjetskih klinika koje si zasigurno može priuštiti, nego je operativnom zahvatu podvrgnut u zagrebačkom Institutu za tumore.

Maligni tumor gušterače nije tako čest kao ostale vrste raka i postotak izlječivosti od te vrste karcinoma je najmanji. Kasno uzrokuje smetnje i kad se otkrije, najčešće je već u uznapredovalom stadiju.

Prognoze za oboljele od ovakve vrste tumora izrazito su crne jer više od 95 % pacijenata umire u roku od dvije godine nakon dijagnoze.

Najčešći faktori rizika od ove bolesti su starija životna dob, konzumiranje pretjerano masne hrane te pretilost. Whippleov postupak jedino je što potencijalno može dovesti do izlječenja, no tumor je moguće odstraniti u svega 15 % bolesnika, a izlječiv je u 3 %.

Poslovno carstvo oboljelog Hanžekovića će, stoga, morati pričekati na svoj razvoj koji će, po svemu sudeći, ovisiti o daljnjem razvoju ove opake bolesti.

Hanžeković je član također i Trilateralne komisije, kao što je bila Kolinda Grabar-Kitarović prije nego što je došla na mjesto predsjednice, i također Franjo Luković (former Chairman of the Management Board, Zagrebačka banka – UniCredit Group; President of the Supervisory Board, EPH, Zagreb), spisak možete pogledati OVDJE.
 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,