Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OBAMA: Amerika je supersila koja pomaže nalaženju rješenja za ratove i konflikte

OBAMA: Amerika je supersila koja pomaže nalaženju rješenja za ratove i konflikte

Obama-MirBARACK HUSSEIN NARAVNO NIJE NI POMISLIO PRIZNATI DA SU GLAVNI POTPLJIVAČI KRIZA I RATOVA

Tko o čemu…. američki predsjednici o svojim najomiljenijim “uštipcima”.

Barack Hussein Obama je – u intervjuu telekompanije CBS – rekao da da su Sjedinjene Države “unikalna supersila” i da zato na njima leži posebna odgovornost za rješavanje konflikata u svim dijelovima svijeta.

Da bar retorički ne bi iznevjerio svoju nezasluženu Nobelovu nagradu za mir, naglasio je: “Na nama je odgovornost za sve dijelove svijeta gdje dolazi do nemira, ratova i konflikata i mi tamo trebamo djelovati kao pozitivna sila. Međutim, to ne znači da mi svuda gdje izbiti kriza trebamo slati svoju vojsku. Mi moramo biti vrlo oprezni prilikom upotrebe sile”.

Obama je naglasio da se ponosi što je uspio obustaviti aktivne vojne operacije u Iraku i da iz Afganistana povuče američki “osnovni kontingent”. U nastavku je rekao:

“Jezgra Al Qaide je razmrvljena. Bin Laden je mrtav. Islamska država gubi kontrolu nad teritorijem. Iako sam za suzdržanost pri uporabi američke vojske u inozemstvu – bude li nužno, bez kolebanja ću ponovno donijeti takvu odluku. Ako to budu iziskivali interesi nacionalne sigurnosti”.

Obami je bilo postavljeno i pitanje: Što može zasmetati američkom liderstvu u svijetu i procvatu SAD?

Opasnosti su unutarnje. Prva od njih se tiče funkcioniranja našeg političkog sustava. Strani lideri me pitaju: “Što se to događa s vašim predsjedničkim izborima? A aktualni predsjednički izbori su samo vrh ogromnog ledenog brijega mogućih narušavanja normalnog funkcioniranja političkog sustava SAD “.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,