Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OBAMA: Amerika je supersila koja poma┼że nala┼żenju rje┼íenja za ratove i konflikte

OBAMA: Amerika je supersila koja poma┼że nala┼żenju rje┼íenja za ratove i konflikte

Obama-MirBARACK HUSSEIN NARAVNO NIJE NI POMISLIO PRIZNATI DA SU GLAVNI POTPLJIVA─îI KRIZA I RATOVA

Tko o ─Źemu…. ameri─Źki predsjednici o svojim najomiljenijim “u┼ítipcima”.

Barack Hussein Obama je – u intervjuu telekompanije CBS – rekao da da su Sjedinjene Dr┼żave “unikalna supersila” i da zato na njima le┼żi posebna odgovornost za rje┼íavanje konflikata u svim dijelovima svijeta.

Da bar retori─Źki ne bi iznevjerio svoju nezaslu┼żenu Nobelovu nagradu za mir, naglasio je: “Na nama je odgovornost za sve dijelove svijeta gdje dolazi do nemira, ratova i konflikata i mi tamo trebamo djelovati kao pozitivna sila. Me─Ĺutim, to ne zna─Źi da mi svuda gdje izbiti kriza trebamo slati svoju vojsku. Mi moramo biti vrlo oprezni prilikom upotrebe sile”.

Obama je naglasio da se ponosi ┼íto je uspio obustaviti aktivne vojne operacije u Iraku i da iz Afganistana povu─Źe ameri─Źki “osnovni kontingent”. U nastavku je rekao:

“Jezgra Al Qaide je razmrvljena. Bin Laden je mrtav. Islamska dr┼żava gubi kontrolu nad teritorijem. Iako sam za suzdr┼żanost pri uporabi ameri─Źke vojske u inozemstvu – bude li nu┼żno, bez kolebanja ─çu ponovno donijeti takvu odluku. Ako to budu iziskivali interesi nacionalne sigurnosti”.

Obami je bilo postavljeno i pitanje: ┼áto mo┼że zasmetati ameri─Źkom liderstvu u svijetu i procvatu SAD?

Opasnosti su unutarnje. Prva od njih se ti─Źe funkcioniranja na┼íeg politi─Źkog sustava. Strani lideri me pitaju: “┼áto se to doga─Ĺa s va┼íim predsjedni─Źkim izborima? A aktualni predsjedni─Źki izbori su samo vrh ogromnog ledenog brijega mogu─çih naru┼íavanja normalnog funkcioniranja politi─Źkog sustava SAD “.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,