Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU, TEORIJE ZAVJERE » NAROD SHVATIO: Ono što se događa u Siriji je ZAVJERA, a ne revolucija

NAROD SHVATIO: Ono što se događa u Siriji je ZAVJERA, a ne revolucija

sirija-prije-posliejSirijski narod je shvatio da ono što se događa u Siriji nije revolucija, već zavjera. Oni znaju da je do ovog rata došlo zato što postoje države koje žele uništiti Siriju i opljačkaju je u što većoj mjeri

Sirijski narod je pretrpio pet gorkih godina rata. Iako i oporba i provladine snage tvrde da su oni ti koji su iskusili ovaj rat kao borbu za domovinu, narod je ipak najviše ispaštao, piše Katehon.com.

Obje strane su u ovom ratu imale svoje mučenike i svoje žrtve, ali i ekonomske terete koje je u najvećoj mjeri osjetio sirijski narod. Psihološke posljedice ne smijemo ni spomenuti. Sirija više nikada neće biti ista država, a njen narod će snositi ozbiljne posljedice rata, kao i želju da opstane unatoč svim nedaćama.

Ipak, sirijski narod je u svemu pronašao razumijevanje, analizirao situaciju i shvatio da samo zajedno mogu opstati. Sirijski narod je shvatio da ono što se događa u Siriji nije revolucija, već zavjera. Oni znaju da je do ovog rata došlo zato što postoje države koje žele uništiti Siriju i opljačkati je u što većoj mjeri.

Možda bi, da su se stvari drugačije izdešavale, dvije zaraćene frakcije naroda stajale na istoj strani.Mnogi su se već nakon par mjeseci od početka krize povukli i otkrili da u Siriji nema revolucija i da ne postoje revolucionari jer revolucionari ne ubijaju svoj narod i ne uništavaju svoju zemlju.

Sirijci su nakon pet godina ratovanja u Siriji, između ostalog, otkrili sljedeće:


  • Većina frakcija koje tvrde da su opozicija su, ili takfiri koji pripadaju ISIS-u ili Al Nusri, ili su povezane sa državama iz regije koje ih podržavaju financijski i logistički.
  • Većina lidera opozicije pripada generaciji zvaničnika koji su bili umješani u pljačkanje svoje države i svi oni su poznati od ranije.
  • Takozvana „revolucija“ je bila katastrofalna za sav sirijski narod, nezavisno od toga koju su stranu odabrali.
  • Kao rezultat rata, otpor prema međunarodnoj zaveri protiv Sirije je postao veći. Uprkos svemu što se izdešavalo, Sirija se još uvek može oporaviti, a sirijski narod je postao svestan da je bolje da se drži zajedno nego da ratuju jedni protiv drugih.
  • Pravi prijatelji su svi oni koji su se žrtvovali za to da Sirija ostane nezavisna. Sirijski narod nikada neće zaboraviti da su im Rusija, Hezbolah, Iran i Kina pomogli onda kad im je bilo najteže.
  • Politika igra mnogo veću ulogu od religije, porijekla ili rase. Ti identiteti se samo koriste kao sredstvo za rasturanje država.
  • Sirija je država koja postoji radi sirijskog naroda i sirijskog vodstva djeluje u interesu svog naroda.
  • Rusija je globalna država kojoj su ljudske vrijednosti veoma važne i koja je stala uz sirijski narod u ključnom trenutku. Da nije bilo ruske intervencije, Sirija bi danas bila propala država kao i Libija i Somalija.
  • Sirija takođe neće zaboraviti da su SAD i njihovi saveznici Saudijska Arabija, Katar i Turska bili glavni krivci za sve loše što se dogodilo u Siriji.

 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,