Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TUSKA ZATVARA NJEMA─îKE NOVINARE U NJEMA─îKOJ: Kancelarka Merkel se sla┼że sa zahtjevima oko zatvaranja njema─Źkog novinara

TUSKA ZATVARA NJEMA─îKE NOVINARE U NJEMA─îKOJ: Kancelarka Merkel se sla┼że sa zahtjevima oko zatvaranja njema─Źkog novinara

erdogan-novinarAngela Merkel je suglasna da se stavi jednog od njenih vlastitih gra─Ĺana na sud zbog izrugivanja muslimanskom ubojici, kako pi┼íe Infowars

Predsjednik Turske kojeg podr┼żava Muslimansko Bratstvo i koji kupuje naftu od ISIS-a, Recep Tayyip Erdogan bio je nesretan zbog pjesme o njemu, njema─Źkog satiri─Źara.

Predsjednik Erdogan se po┼żalio njema─Źkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je prihatila nekoliko milijuna muslimanskih izbjeglica u Europu, i zatra┼żio da Turskoj bude dopu┼íteno da se procesuiraju njema─Źkog komi─Źara.

Njema─Źki ministar pravosu─Ĺa Heiko Maas izjavio je prije neki dan da je na sudovima da odlu─Źe je li pjesma o turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu, koju je na javnoj televiziji pro─Źitao jedan humorist, satira ili kleveta

“Pitanje da li su komentari Jan Behmermana satira ili kleveta rije┼íit ─çe sudovi u skladu sa zakonom i neovisno od toga je li kazneno gonjenje odobreno ili ne”, rekao je Maas novinarima.

Kancelarka Angela Merkel prethodno je rekla da je Njema─Źka prihvatila zahtjev Turske da se pokrene kazneni postupak protiv Behmermana.

Ankara zahtijeva da komi─Źar Jan Bomerman bude sudski gonjen zbog uvrede stranog ┼íefa dr┼żave.

Merkel mora dopustiti ovaj proces jer je u skladu s njema─Źkim zakonom, navode agencije.

Kancelarka je tako─Ĺer najavila da ─çe Njema─Źka do 2018. odbaciti dio 103 kaznenog zakona, koji se odnosi na vrije─Ĺanje organa ili predstavnika stranih dr┼żava, a koji je izuzetno rijetko primjenjivan u njema─Źkoj sudskoj praksi.

Bemerman je pro─Źitao pjesmu na jednoj njema─Źkoj televiziji prrije dva tjedna u kojoj se ┼íali na ra─Źun turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.
 
(slobodnaevropa.org,infowars.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,