Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TUSKA ZATVARA NJEMAČKE NOVINARE U NJEMAČKOJ: Kancelarka Merkel se slaže sa zahtjevima oko zatvaranja njemačkog novinara

TUSKA ZATVARA NJEMAČKE NOVINARE U NJEMAČKOJ: Kancelarka Merkel se slaže sa zahtjevima oko zatvaranja njemačkog novinara

erdogan-novinarAngela Merkel je suglasna da se stavi jednog od njenih vlastitih građana na sud zbog izrugivanja muslimanskom ubojici, kako piše Infowars

Predsjednik Turske kojeg podržava Muslimansko Bratstvo i koji kupuje naftu od ISIS-a, Recep Tayyip Erdogan bio je nesretan zbog pjesme o njemu, njemačkog satiričara.

Predsjednik Erdogan se požalio njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je prihatila nekoliko milijuna muslimanskih izbjeglica u Europu, i zatražio da Turskoj bude dopušteno da se procesuiraju njemačkog komičara.

Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas izjavio je prije neki dan da je na sudovima da odluče je li pjesma o turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu, koju je na javnoj televiziji pročitao jedan humorist, satira ili kleveta

“Pitanje da li su komentari Jan Behmermana satira ili kleveta riješit će sudovi u skladu sa zakonom i neovisno od toga je li kazneno gonjenje odobreno ili ne”, rekao je Maas novinarima.

Kancelarka Angela Merkel prethodno je rekla da je Njemačka prihvatila zahtjev Turske da se pokrene kazneni postupak protiv Behmermana.

Ankara zahtijeva da komičar Jan Bomerman bude sudski gonjen zbog uvrede stranog šefa države.

Merkel mora dopustiti ovaj proces jer je u skladu s njemačkim zakonom, navode agencije.

Kancelarka je također najavila da će Njemačka do 2018. odbaciti dio 103 kaznenog zakona, koji se odnosi na vrijeđanje organa ili predstavnika stranih država, a koji je izuzetno rijetko primjenjivan u njemačkoj sudskoj praksi.

Bemerman je pročitao pjesmu na jednoj njemačkoj televiziji prrije dva tjedna u kojoj se šali na račun turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.
 
(slobodnaevropa.org,infowars.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,