Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IZNAD ZAKONA: Francuskim vlakovima patroliraju agenti u civilu sa 007 dozvolom za ubojstvo!

IZNAD ZAKONA: Francuskim vlakovima patroliraju agenti u civilu sa 007 dozvolom za ubojstvo!

francuska-vlak-agentNaoru┼żani agenti u civilu ophodnje u vlakovima u Francuskoj, u okviru mjera sigurnosti uvedenih nakon teroristi─Źkih napada na Pariz, priop─çio je danas direktor francuske ┼żeljeznice Gijom Pepi

Na┼íi agenti ophodnje u vlakovima su naoru┼żani i u civilu, a imat ─çe i ovla┼ítenje pucati – rekao je Pepi francuskim medijima.

Francuske ┼żeljeznice (SNCF) do sada su imale na raspolaganju agente koji su oru┼żje mogli upotrijebiti isklju─Źivo u uniformi, a novim zakonom o sigurnosti u prometu, koji je stupio na snagu nedavno, ta mogu─çnost predvi─Ĺena je i za agente u civilu.

Pepi je tako─Ĺer potvrdio da ─çe osiguranje po uzoru na aerodromsko patrolirati u brzim vlakovima “Talis”, koji povezuju Francusku s Belgijom, Njema─Źkom i Nizozemskom.

U kolovozu pro┼íle godine, u brzom vlaku “Talis” na relaciji Pariz-Amsterdam, u posljednjem trenutku sprije─Źen je masakr zahvaljuju─çi reakciji francuskih, britanskih i ameri─Źkih putnika, koji su uspjeli savladati naoru┼żanog mu┼íkarca za kojeg se sumnjalo da je radikalni islamist.

Francusku su u sije─Źnju i studenom pro┼íle godine pogodili najkrvaviji teroristi─Źki napadi u njezinoj povijesti, u kojima je ubijeno 147 osoba, a stotinenjih su ozlije─Ĺene. U napadima na briselskom aerodromu i stanici metroa, 22. o┼żujka ove godine, ┼żivot su izgubile 32 osobe, a 340 je ozlije─Ĺeno.

Francuske ┼żeljeznice predvidjele su i mjeru stalnog video nadzora, kao i mogu─çnost da slu┼żbe sigurnosti konstantno prate snimke sigurnosnih kamera.

Pored pretresanja prtljage, SNCF tako─Ĺer raspola┼że s oko 30 pasa traga─Źa i 20-ak stru─Źnjaka za kriminalisti─Źko profiliranje i identifikaciju osumnji─Źenih.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,