Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IZNAD ZAKONA: Francuskim vlakovima patroliraju agenti u civilu sa 007 dozvolom za ubojstvo!

IZNAD ZAKONA: Francuskim vlakovima patroliraju agenti u civilu sa 007 dozvolom za ubojstvo!

francuska-vlak-agentNaoružani agenti u civilu ophodnje u vlakovima u Francuskoj, u okviru mjera sigurnosti uvedenih nakon terorističkih napada na Pariz, priopćio je danas direktor francuske željeznice Gijom Pepi

Naši agenti ophodnje u vlakovima su naoružani i u civilu, a imat će i ovlaštenje pucati – rekao je Pepi francuskim medijima.

Francuske željeznice (SNCF) do sada su imale na raspolaganju agente koji su oružje mogli upotrijebiti isključivo u uniformi, a novim zakonom o sigurnosti u prometu, koji je stupio na snagu nedavno, ta mogućnost predviđena je i za agente u civilu.

Pepi je također potvrdio da će osiguranje po uzoru na aerodromsko patrolirati u brzim vlakovima “Talis”, koji povezuju Francusku s Belgijom, Njemačkom i Nizozemskom.

U kolovozu prošle godine, u brzom vlaku “Talis” na relaciji Pariz-Amsterdam, u posljednjem trenutku spriječen je masakr zahvaljujući reakciji francuskih, britanskih i američkih putnika, koji su uspjeli savladati naoružanog muškarca za kojeg se sumnjalo da je radikalni islamist.

Francusku su u siječnju i studenom prošle godine pogodili najkrvaviji teroristički napadi u njezinoj povijesti, u kojima je ubijeno 147 osoba, a stotinenjih su ozlijeđene. U napadima na briselskom aerodromu i stanici metroa, 22. ožujka ove godine, život su izgubile 32 osobe, a 340 je ozlijeđeno.

Francuske željeznice predvidjele su i mjeru stalnog video nadzora, kao i mogućnost da službe sigurnosti konstantno prate snimke sigurnosnih kamera.

Pored pretresanja prtljage, SNCF također raspolaže s oko 30 pasa tragača i 20-ak stručnjaka za kriminalističko profiliranje i identifikaciju osumnjičenih.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,