Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Rusi napravili cjepivo koje lije─Źi SVE?

Rusi napravili cjepivo koje lije─Źi SVE?

cjepivo-rusijaRuski znanstvenici su otkrili revolucionarni lijek koji ─çe mo─çi izlije─Źiti rak, AIDS, hepatitis i tuberkulozu. Tajna je u modifikaciji stanica na┼íeg imunolo┼íkog sustava

Znanstvenici iz ruskog grada Novosibirska otkrili su nove u─Źinkovite na─Źine borbe protiv raka i infektivnih bolesti, uklju─Źuju─çi sidu i tuberkulozu.

Lije─Źnici su modificirali dendritske stanice, koje su dio imunolo┼íkog sustava.

Direktor Nau─Źnoistra┼żiva─Źkog instituta za fundamentalnu i klini─Źku imunologiju, Vladimir Kozlov, ka┼że da je lo┼íe funkcioniranje imuniteta jedan od razloga obolijevanja od AIDS-a, hepatitisa B i tuberkuloze.

Ruski znanstvenici su uspjeli napraviti cjepivo na bazi dentritskih stanica. Tijekom laboratorijskih istra┼żivanja utvr─Ĺeno je da se modificirane stanice suprotstavljaju tumorima ┼íest puta aktivnije od “obi─Źnih” stanica.

Cjepivo je pro┼ílo klini─Źka ispitivanja – oboljeli od raka dojke i jajnika primali su lijek tijekom i nakon kemoterapije. Kod njih nisu zabilje┼żeni ne┼żeljni u─Źinci, a osim toga, pacijenti se nisu obratili lije─Źnicima zbog recidiva tumora.

Novi lijek je u─Źinkovit i protiv hepatitisa B. Znanstvenici smatraju da je najve─ça prednost cjepiva njena “preciznost”. Naime, ona utje─Źe samo na inficirane stanice i ne ┼íteti zdravim tijelima.

U ovom institutu isti─Źu da bi, prije svega, trebali kupiti odgovaraju─çu medicinsku opremu i promijeniti zakonodavstvo u sferi zdravstvene za┼ítite, kako bi novi lijek dobili svi oni kojima je on neophodan.
 
(Telegraf.rs/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,