Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Rusi napravili cjepivo koje liječi SVE?

Rusi napravili cjepivo koje liječi SVE?

cjepivo-rusijaRuski znanstvenici su otkrili revolucionarni lijek koji će moći izliječiti rak, AIDS, hepatitis i tuberkulozu. Tajna je u modifikaciji stanica našeg imunološkog sustava

Znanstvenici iz ruskog grada Novosibirska otkrili su nove učinkovite načine borbe protiv raka i infektivnih bolesti, uključujući sidu i tuberkulozu.

Liječnici su modificirali dendritske stanice, koje su dio imunološkog sustava.

Direktor Naučnoistraživačkog instituta za fundamentalnu i kliničku imunologiju, Vladimir Kozlov, kaže da je loše funkcioniranje imuniteta jedan od razloga obolijevanja od AIDS-a, hepatitisa B i tuberkuloze.

Ruski znanstvenici su uspjeli napraviti cjepivo na bazi dentritskih stanica. Tijekom laboratorijskih istraživanja utvrđeno je da se modificirane stanice suprotstavljaju tumorima šest puta aktivnije od “običnih” stanica.

Cjepivo je prošlo klinička ispitivanja – oboljeli od raka dojke i jajnika primali su lijek tijekom i nakon kemoterapije. Kod njih nisu zabilježeni neželjni učinci, a osim toga, pacijenti se nisu obratili liječnicima zbog recidiva tumora.

Novi lijek je učinkovit i protiv hepatitisa B. Znanstvenici smatraju da je najveća prednost cjepiva njena “preciznost”. Naime, ona utječe samo na inficirane stanice i ne šteti zdravim tijelima.

U ovom institutu ističu da bi, prije svega, trebali kupiti odgovarajuću medicinsku opremu i promijeniti zakonodavstvo u sferi zdravstvene zaštite, kako bi novi lijek dobili svi oni kojima je on neophodan.
 
(Telegraf.rs/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,