Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PROCURILO: WikiLeaks razotkrio MMF-ov plan financijskog terorizma kojim se dobiva pokornost svjetskih Vlada

PROCURILO: WikiLeaks razotkrio MMF-ov plan financijskog terorizma kojim se dobiva pokornost svjetskih Vlada

mmf-banka-novacWikileaks je ponovo razotkrio kako nadnacionalne organizacije stvaraju umjetne krize u nastojanju da se ostvare geostrateški ciljevi zapadne korporativno-političke elite

Kao što su pokazale u transkriptu telekonferencije, koja je održana 19. ožujka 2016. godine, između dužnosnika sa vrha Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Šokantni razgovor otkriva da su dužnosnici MMF-a lažirali opasnost od neposredne financijske katastrofe da bi prisiliti druge zainteresirane strane da prihvate “mjere” MMF-a, kao što su rezanje grčkih mirovina i uvjeta rada.

Međutim, referendum koji će se održati 23. lipnja u Velikoj Britaniji će zamrznuti europsko odlučivanje u izuzetno kritičnom trenutku – potencijalno riskirajući još veću političku destabilizaciju, ali i dajući MMF-u još veću moć.

Transkript telekonferencije između Poul Thomsena, šefa europskog odjela MMF-a, i Delia Velkouleskou, načelnice misije MMF-a za Grčku, otkrio je činjenicu da je MMF predviđa potencijalni grčki default spašavanja, koja bi nastala u dogovoru s britanskom ‘Brexit’ referendumom o članstvu u EU.

Njihov razgovor je pokazao da MMF razmišlja o saopćavanju plana Njemačkoj o napuštanju trojke (sastavljen od MMF-a, Europske komisije i Europske središnje banke) ako Europska komisija i MMF ne postignu grčki dogovor olakšavanja duga u nastojanju da se prisili Grčku na poslušnost.

Curenja ovog transkripta jasno razotkriva plan MMF-a koji povezuje grčki problem s referendumom Velike Britanije o izlasku iz Europske unije, stvarajući dinamiku povećanog rizika rasprostranjene političke destabilizacije u EU, kao što je navedeno od strane Bloomberg-a.

Dužnosnici MMF-a su rekli da je prijetnju neposredne financijske katastrofe bilo potrebno nametnuti i kao i “točku odluke”, te utjecati na njemačku kancelarku Angelu Merkel u svezi opraštanja dugova Grčkoj i prihvaćanje “mjera” MMF-a protiv mirovina i uvjeta rada, prema transkriptu.

Transkript koji je procurio izlaže plan MMF-a da iskoristi Grčku kao pijuna kojim će prisiliti njemačku kancelarku Angelu Merkel da prihvati položaj MMF-u ključnom trenutku nakon referenduma ‘Brexit’ u Velikoj Britaniji.

Grci su uzrujani s objavama transkripta, zahtijevajući da MMF objasni “katastrofalne” primjedbe sadržane u eksplozivnom curenju informacija, a premijer Alexis Tsipras javno pita da li Grčka može vjerovati supranacionalnom vjerovniku.

Sada su na svjetlo dana došle različita mogućnost pregovora oko povrata duga koji će biti ugrožen zbog otkrivanja transkripta. Pismo koje je premijer Tsipras poslao generalnom direktor MMF-a Christine Lagarde zahtijevalo je odgovore u vezi curenja tajnog razgovora.

U svom pismu, Tsipras pita hoće li se pregovori odvijati u dobroj vjeri, i da li razotkriveni tajni razgovor Thomsena i Velculescua otkriva tajni plan MMF-a koji se oslanja na drugu krizu koja izaziva “kreditni događaj”.

“Korištenje “kreditnih događaja” kao sredstvo za tlačenje Grčka i ostalih zemalja članica je očito izvan granica pregovaračkog procesa kakvog ga mi razumijemo”, napisao je Tsipras.

Pismo premijera Grčke:

lagharde-tsipras
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,