Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » PUŠILI MARIHUANU NA PROSVJEDU PRED BIJELOM KUĆOM: Svi su očekivali da će biti uhićeni, ali policija nije reagirala

PUŠILI MARIHUANU NA PROSVJEDU PRED BIJELOM KUĆOM: Svi su očekivali da će biti uhićeni, ali policija nije reagirala

marihuana-bijela-kucaAktivisti su nedavno održali miting pred Bijelom kućom tijekom kojeg su od predsjednika SAD-a Baracka Obame zahtijevali da kanabis stavi na spisak supstanci koje treba dodatno istražiti ne bi li se utvrdila njezina ljekovitost

Pritom su napuhali golemi 15 metara dug balon u obliku džointa, a u 16:20 po lokalnom vremenu organizirali su i masovno pušenje.

U iščekivanju termina potezanja dima uzbuđenje je raslo, mnogi su se nadali da će postati heroji ulice kada ih policija pohapsi i potrpa u marice.

No, na opće iznenađenje, uhićen nije bio nitko, tek su dvije agilnije prosvjednice zaradile globu od 25 američkih dolara za pušenje trave na javnom mjestu.

Posjedovanje manjih količina marihuane u glavnom američkom gradu već je nekoliko godina, inače, legalno.

Organizatorima skupa nije preostalo druge nego pohvaliti policiju za uzorno ponašanje pa su se u konačnici potrudili da počiste nered koji su nakon višesatnog javnog štovanja marihuane napravili.

Njihovi zahtjevi, inače, imaju malo šansi da budu ispunjeni na adresi na koju su ih uputili. Obama, poznat kao strastveni pušač marihuane u mlađim danima, smatra da bi prosvjednici podnesak trebali uputiti Kongresu.
 


 
(jutarnji.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,