Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Stephen Hawking priznao da je bio zapanjen što je SSSR u svemirskoj utrci pretekao Ameriku

Stephen Hawking priznao da je bio zapanjen što je SSSR u svemirskoj utrci pretekao Ameriku

hawking-svemirBRITANSKI FIZIČAR PONOVO UPOZORIO: DA BI OPSTALI – LJUDI SE MORAJU RASELITI PO SVEMIRU. SVEMIR, ČUVAJ SE, STIŽU LJUDI

Slavni britanski teorijski fizičar Stephen Hawking ponovio je svoje upozorenje: da će čovječanstvo – ako želi da se spasi – morati napustiti Zemlju.

On je to prvi put učinio prije točno 10 godina, a u intervjuu ruskoj državnoj agenciji TASS, rekao je:

“Našem postojanju na ovoj planeti prijete mogući nuklearni ratovi, globalno zatopljenje i genetski modificirani virusi, a broj prijetnji će se u budućnosti povećavati s pojavom novih tehnologija. Mi se moramo uputiti prema drugim zvijezdama i raširiti po svemiru – da katastrofa na Zemlji ne bi označila i kraj čovječanstva”.

Upitan – je li tajanstvena Planeta H, ili Nibiru, zaista prijetnja Zemlji – Hawking je naglasio:

“Poslednjei sudar naše planete s velikim asterioda dogodio se prije 70 milijuna godina. Postoje druge, neposrednije prijetnje našem opstanku “.

TASS je podsjetio britanskog fizičara da je u SSSR boravio sedam puta i postavio mu pitanje: “Što ste najbolje zapamtili?”

“Šest puta sam se susretao sa sovjetskim znanstvenicima koji nisu mogli putovati na Zapad. Bilo mi je zadovoljstvo posjećivati  Rusiju i želim je opet posjetiti “.

Hawking je povodom Gagarinovog leta u svemir rekao: “Na mene je tada veliki dojam ostavilo to što je Rusija u svemirskoj utrci pretekla Ameriku”.

O projektu The Breakthrough Initiatives – koji financira ruski biznismen Jurij Miljner, a usmjeren je na potragu za vanzemaljskim životom – Hawking je rekao:

“Podržavam taj projekt. Njegovi sudionici žele pomoću radioteleskopa i laserskog zračenja pronaći dokaze da u svemiru postoji intelekt i da Zemlja nije jedini izvor života u svemiru. To otkriće bi revolucionarno promijenilo naše znanje o svemiru”.

Hawking je posebno naglasio da uopće ne sumnja da će kroz najviše 100 godina na Marsu postojati ljudska kolonija.

Ponovio je još jedno svoje upozorenje: da nove tehnologije i robotizacija proizvodnje sve više povećavaju socijalnu nejednakost u svijetu, da povećavaju broj siromašnih. Pritom je podvukao: svijet će sve više ovisiti o strojevima, zato je prisiljavanje njihovih vlasnika da dijele dobit sa svojim društvom postati jedno od ključnih pitanja. Znači povratak u socijalizam.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,