Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DOSTA JE BILO: Rusija više neće mirno promatrati kako se SAD miješaju u unutarnje stvari drugih zemalja

DOSTA JE BILO: Rusija više neće mirno promatrati kako se SAD miješaju u unutarnje stvari drugih zemalja

putin-rusijaViše neće biti pasivnog promatranja i klimanja glavom rezolucije UN koje su jednim zemljama davale odriješene ruke i omogućavale da mijenjaju geopolitički pejzaž u određenim dijelovima svijeta

Moskva više neće mirno promatrati kako se SAD miješaju u unutarnje stvari drugih zemalja – izjavila je Marija Zaharova.

Glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Rusije dodatno je upozorila službeni Washington: “Više stvari neće ići kao što su dosad išle. Neće više biti davanja mandata za operacije sa upotrebom sile, pogotovo ne bez polaganja računa”.

Zaharova je pridodala i da više neće biti pasvnog promatranja i klimanja glavom rezolucije UN koje su jednim zemljama davale odriješene ruke i omogućavale da mijenjaju geopolitički pejzaž u određenim dijelovima svijeta.

Ovo je bila reakcija ruske diplomacije na poruke Moskvi sa Zapada da Rusija više ne treba računati na “ranije odnose i na vođenje business as usual”.

Zaharova je zato još naglasila: “Rusija je tu poruku čula, prihvatila i primijenila”.

Da podsjetimo: službeni Washington je proteklih mjeseci više puta upozoravao i druge drževe (čak i Japan) i vlastite kompanije da “nije vrijeme da se s Rusijom imaju” obični odnosi”.
 
(Fakti.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,