Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni, MEDIJI » EMISIJA ‘KLOPKA’ o tajnim društvima: ‘Masoni su bili i Pavelić i Tito i Tuđman’

EMISIJA ‘KLOPKA’ o tajnim društvima: ‘Masoni su bili i Pavelić i Tito i Tuđman’

tajna-drustva-klopkaEmisija ‘Klopka’ bavila se konceptom tajnih društava

Koliko su masoni i Illuminati stvarna, a koliko fiktivna prijetnja suverenitetu, gdje je u čitavoj situaciji Vatikan, što se radi iza zatvorenih vrata ‘Braće hrvatskog zmaja’, Rotaryja ili Lionsa i postoji li okultna pozadina svega – odgovorila je ekipa u studiju

A nju su sačinjavali utor i publicist Marko Francišković, dr. Natko Kovačević kao istraživač tematike i poznati politički aktivist, renomirani autor, publicist i član HAZUD-a Emil Čić, satiričar i kolumnist portala Nexus-Svjetlost Domagoj Pintarić, te prof. dr. sc. Davor Pavuna koji je svoj komentar dao u početku emisije.

Gosti su se dotaknuli čitavog niza kontroverznih tema. Sve je započelo s kratkim presjekom povijesti tajnih društava u svijetu i u Hrvatskoj uz Assassine, templare, da bi došli i do Reda zmajskih vitezova Zigmunda Luksemburškog. Po uzoru na njegovo društvo nastala su i danas prilično poznata Braća hrvatskog zmaja, među kojima se po navodima gostiju nalaze i Milan Bandić, Ante Gotovina, a ranije i Alojzije Stepinac.

Zatim su na red došli i Masoni iliti Slobodni zidari. Različiti obredi, prijelazi sa stupnja na stupanj, ceremonije i simbolika često su spominjani kroz povijest, a gosti su se dotaknuli i njihovog Velikog Meštra Hanžekovića.

Illuminate su prozvali jednom od struja u samoj Masoneriji, a sudeći po gostima riječ je o promociji okultnih rituala i sotonizma.

Spominjani su i Rozenkrojceri, Thelemiti, Sionski priorij, Ku-Klux-Klan, kao i povezanost različitih tajnih društava s crkvenim i religijskim organizacijama među kojima su vatikanske grupacije poput Opus Deia ili Jezuita.

Utjecaj tajnih društava na današnje društvo tako je prilično velik i nema spore društva koja nije infiltrirana ili hakirana. No, optimizam postoji – pošto isti zbog brojnosti nisu previše jaki ukoliko bi bili prokazani.

Pogledajte emisiju:
 

 
(nexus-svjetlost.com/NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Masoni, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,