Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ŠOKANTNO: Amerika priznala da su 14 pilota koji su bili zaduženi za 150 nuklearnih projektila – OVISNICI o kokainu i ecstasyu

ŠOKANTNO: Amerika priznala da su 14 pilota koji su bili zaduženi za 150 nuklearnih projektila – OVISNICI o kokainu i ecstasyu

ovisnici-nuklearno-oruzjeSa zadatkom čuvanja 150 nuklearnih projektila u zračnoj bazi “FE Warren Air Force” u Wyomingu, četrnaest piloti su pod istragom zbog navodnog korištenja kokaina

Prošle godine, tri službenika zadužena za lansiranje nuklearnih glava, poznati kao “missileersi”, izjasnili su se krivim za korištenje ekstazija nakon istrage zbog posjedovanja ilegalnih droga koja je otkrila otprilike 100 službenika koji su uključeni u skandal sa drogom.

Prema generalu Robin Randu, zapovjedniku ratnog zrakoplovstva “Global Strike Command”, 14 osumnjičenika su piloti, piloti prve klase, ili stariji piloti (E-2 na E-4) , članovi 90.-te grupe sigurnosnih snaga grupe u zračnoj bazi “FE Warren Air Force”, prenosi Free thought project.

Odgovorni za zaštitu 150 nuklearnih projektila i njihovo lansiranje, 14 pilota su suspendirana sa svojih sigurnosnih dužnosti, a istraga se nastavlja. Iako je general Rand odbio navesti koje droge su piloti uzimali, Associated Press je izvijestio da su bili na kokainu.

“Sve je došlo na vidjelo, jer je jedan zrakoplovac koji je imao sumnju da ostali zaposlenici uzimaju drogu i izvijestio je svoj lanac zapovijedanja”, rekao je Rand.

“Optužbe za dorge koji uključuju ova 14 pilota su vjerodostojne.”

Uz zračna baza “FE Warren Air Force” je jedna od tri Air Force baze koje su odgovorne za održavanje 450 aktivnih interkontinentalnih balističkih raketa. Prošle godine, tri “missileers” (piloti zaduženih za nuklearne glave) su proglašena krivim za ilegalno korištenje, posjedovanje ili distribuciju ecstasyja.

Dok se istražuju piloti i njihovi mobilni telefoni, Air Force je naišla na skandal vezan uz drogu koji uključuje i još oko 100 policajaca.

U ožujku 2014., Air Force je dao otkaz devetorici časnika i prihvatio ostavku zapovjednika u zračnoj bazi kada je istraga posjedovanja ilegalnih droga izložena u javnosti.

Sa oko 100 policajaca uključenih u skandal oko droge, boj. gen. Jack Weinstein nečasno je otpustio još devet visokih časnika i prihvatio ostavku pukovnika Roberta Stanleya, zapovjednik zračne baze. Najmanje 79 policajaca je suspendirano, uključujući 15 koji su dobili prisilni otkaz.

Nakon naručivanja pregleda cijelog nuklearnog arsenala u 2014. godini, ministar obrane Chuck Hagel je izjavio: “Kadrovski “kvarovi” unutar ove jedinice prijete ugroziti povjerenje američkiog naroda koje je stavljeno na nas kako bi naše nuklearno oružje bilo sigurno i stabilno.”

Ugroženo poviješću ponašanja i lošeg vodstva, američka vlada je doduše postavila nemoralane ovisnike o kokainu i ecstasyju zadužene za čuvanje i rukovanje nuklearnim raketama Amerike.

Iako je predsjednik Obama u početku vodio kampanju za razoružanje, on je nastavio financiranje i obnovu nuklearnih postrojenja, a poslove održavanja i lansiranja je dao ovisnicima o drogi.
 
(NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,