Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ┼áOKANTNO: Amerika priznala da su 14 pilota koji su bili zadu┼żeni za 150 nuklearnih projektila – OVISNICI o kokainu i ecstasyu

┼áOKANTNO: Amerika priznala da su 14 pilota koji su bili zadu┼żeni za 150 nuklearnih projektila – OVISNICI o kokainu i ecstasyu

ovisnici-nuklearno-oruzjeSa zadatkom ─Źuvanja 150 nuklearnih projektila u zra─Źnoj bazi “FE Warren Air Force” u Wyomingu, ─Źetrnaest piloti su pod istragom zbog navodnog kori┼ítenja kokaina

Pro┼íle godine, tri slu┼żbenika zadu┼żena za lansiranje nuklearnih glava, poznati kao “missileersi”, izjasnili su se krivim za kori┼ítenje ekstazija nakon istrage zbog posjedovanja ilegalnih droga koja je otkrila otprilike 100 slu┼żbenika koji su uklju─Źeni u skandal sa drogom.

Prema generalu Robin Randu, zapovjedniku ratnog zrakoplovstva “Global Strike Command”, 14 osumnji─Źenika su piloti, piloti prve klase, ili stariji piloti (E-2 na E-4) , ─Źlanovi 90.-te grupe sigurnosnih snaga grupe u zra─Źnoj bazi “FE Warren Air Force”, prenosi Free thought project.

Odgovorni za za┼ítitu 150 nuklearnih projektila i njihovo lansiranje, 14 pilota su suspendirana sa svojih sigurnosnih du┼żnosti, a istraga se nastavlja. Iako je general Rand odbio navesti koje droge su piloti uzimali, Associated Press je izvijestio da su bili na kokainu.

“Sve je do┼ílo na vidjelo, jer je jedan zrakoplovac koji je imao sumnju da ostali zaposlenici uzimaju drogu i izvijestio je svoj lanac zapovijedanja”, rekao je Rand.

“Optu┼żbe za dorge koji uklju─Źuju ova 14 pilota su vjerodostojne.”


Uz zra─Źna baza “FE Warren Air Force” je jedna od tri Air Force baze koje su odgovorne za odr┼żavanje 450 aktivnih interkontinentalnih balisti─Źkih raketa. Pro┼íle godine, tri “missileers” (piloti zadu┼żenih za nuklearne glave) su progla┼íena krivim za ilegalno kori┼ítenje, posjedovanje ili distribuciju ecstasyja.

Dok se istra┼żuju piloti i njihovi mobilni telefoni, Air Force je nai┼íla na skandal vezan uz drogu koji uklju─Źuje i jo┼í oko 100 policajaca.

U o┼żujku 2014., Air Force je dao otkaz devetorici ─Źasnika i prihvatio ostavku zapovjednika u zra─Źnoj bazi kada je istraga posjedovanja ilegalnih droga izlo┼żena u javnosti.

Sa oko 100 policajaca uklju─Źenih u skandal oko droge, boj. gen. Jack Weinstein ne─Źasno je otpustio jo┼í devet visokih ─Źasnika i prihvatio ostavku pukovnika Roberta Stanleya, zapovjednik zra─Źne baze. Najmanje 79 policajaca je suspendirano, uklju─Źuju─çi 15 koji su dobili prisilni otkaz.

Nakon naru─Źivanja pregleda cijelog nuklearnog arsenala u 2014. godini, ministar obrane Chuck Hagel je izjavio: “Kadrovski “kvarovi” unutar ove jedinice prijete ugroziti povjerenje ameri─Źkiog naroda koje je stavljeno na nas kako bi na┼íe nuklearno oru┼żje bilo sigurno i stabilno.”

Ugro┼żeno povije┼í─çu pona┼íanja i lo┼íeg vodstva, ameri─Źka vlada je dodu┼íe postavila nemoralane ovisnike o kokainu i ecstasyju zadu┼żene za ─Źuvanje i rukovanje nuklearnim raketama Amerike.

Iako je predsjednik Obama u po─Źetku vodio kampanju za razoru┼żanje, on je nastavio financiranje i obnovu nuklearnih postrojenja, a poslove odr┼żavanja i lansiranja je dao ovisnicima o drogi.
 
(NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,